Hírek

Hazai esélyek…

Ma egy olasz és egy angol házigazdának szavazunk bizalmat...

Sampdoria-Cesena 1!

A Samp merész álmokat szövöget, a vendégeknek meg lassan lefő az a bizonyos kávé…
A genovai tengerészek nagyszerű szezont futnak Mihajlovics mester rende3sen összekapta a társulatot, amely ráadásul l is erősített nyáron és télen egyaránt, így a kék-fehérek számára már abszolút nem irreális célkitűzés a nemzetközi szereplés kivívása. A forduló előtt a 6. volt 49 egységgel a gárda, de mivel nagyon tömör az élmezőny, egy sikerrel akár két helyet is előzhetnek Ederék. Otthon veretlenek Obiangék, igaz, feltűnően sok meccset adtak ikszre: 7-7-0-ás a soruk a Luigi Ferraris-ban. Okakáék parádés márciust produkáltak, ám két hete kikaptak rangadón Firenzében, utána viszont értékes pontot hoztak a Milantól. A keretbe visszatér eltiltásából Regini (kezdő bekk), sérült a védelemből Cacciatore, de már több hónapja. Elől az Eto’o-Okaka-Eder trió rohamozhat ismételten.
A Cesena – olybá tűnik – nem tud megkapaszkodni a Serie A-ban, a fekete-fehérek a 18., kieső helyről várják a folytatást, 22 pontjuk 7-tel kevesebb, mint az előttük állomásozó Atalantáé. Domenico Di Carlo alakulata idegenben gyenge (1-4-9), Brienzáék csak Parmában nyertek, de annak már jó ideje. Succiék nincsenek jó passzban, immár öt forduló óta képtelenek nyerni. Ma is nehéz dolguk lesz, ugyanis felettébb hiányos kerettel utaznak Genovába: eltiltott egy támadóközéppályás, rajta kívül pedig a védelemből és a középpályáról is többen sérültek. Pericoéknak teljes csapattal sem lett volna könnyű dolguk, így azonban borzalmasan nehéz kilencven perc vár rájuk…
Ősszel remiztek a felek Cesenában, ma viszont szerintünk a pontok a Samphoz kerülnek. A hazaiak motiváltak lesznek, nem beszélve arról, hogy keretük lényegesen erősebb az újoncénál. Tippünk tehát: 1-es!

Everton-Burnley 1!

Mintha éledezne így a szezon végére a liverpooli alakulat. Az újonc menthetetlennek tűnik…
Roberto Martinez, a kékek menedzsere az idén rendesen benézte a formaidőzítést… Az Everton nagy célokkal vágott neki a szezonnak, ám totálisan szeszélyes szezont futnak Barkley-ék. Az EL-ben ugyan túlélték a csoportkört, de Kijevben elvéreztek. A Premier League-ben a felsőházba szinte be sem kerültek az idén, volt idő, amikor a kiesőzóna felé sodródtak erőteljesen. Valami nem klappolt a társulatnál, noha erős a liverpooliak kerete.
A Godison Pakrban nem kellett rettegniük az ellenfeleknek, Bainesék tisztelettudó házigazdák voltak (5-7-3). Mivel a túrákon sem ment jobban, így jelenleg csak a 12. pozíciót foglalják el Barryék, nevük mellett pedig 38 egység szerepel. A kiesőzónától eltávolodtak a fiúk, köszönhetően az elmúlt hetek jó eredményeinek. Az utolsó 4 fellépésén 10 pontot hoztak össze a kékek, legutóbb a Swansea-nál remiztek, előtte verték például a szenteket is. A keret nem lesz teljes, a védelemből vannak régi hiányzók, viszont Lukaku, Mc.Geady és Osman is edzésbe állt, elképzelhető, hogy pályára lépnek.
A Burnley, noha utolsó 11 bajnokijából csak egyet nyert meg, még mindig nincs teljesen kilátástalan helyzetben. Az újonc az utolsó előtti 26 ponttal, de a 16. Sunderland is csak 29-nél jár. Sean Dyche menedzser alakulata idegenben halovány, 1-5-9-es mérlegére nem lehetnek büszkék Ingsék. A formáról már szóltunk, a támadósor “dadog”: a legutóbbi hat fellépésén csak egy gólt lőttek Boydék. Így nehéz lesz bennmaradni. A társulatból egy meghatározó középpályás nem lesz ott sérülés miatt (Marney), rajta kívül az alapcsapat bevetésre kész. Kellenének a pontok Dufféknak, ám az elmúlt hetekben mutatott teljesítményük egyáltalán nem volt meggyőző.
Október végén az Everton győzni tudott a Turf Moor-on, és ma is a kékeket tartjuk favoritnak. Az Everton nem hibázik, és rúg még egyet a bajban lévő Burnley-be! Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik