Hírek

EL: hazai és gólok!

Ma Sevilla és Wolfsburg a célpont...

Sevilla-Zenit 1!

A tartalékos oroszok ellen előnyt szerez a hispán alakulat!
Már a négy közé jutás a tét az EL-ben. A Sevilla a csoportkörben a Feyenoord mögött, a Rijekát és a Standard Liege-t megelőzve jutott tovább, majd következett a Borussia Mönchengladbach és a Villarreal: mind a négy mérkőzését megnyerték a déliek! A Ramon Sanchez Pizjuan-ban egyébként is nehéz meccselni: az EL-ben eddig 5-ből 5 siker a mérleg, de a bajnokságban sem találtak még legyőzőre Reyesék (11-5-0), a hétvégén péládul a katalán óriás is megszenvedett, noha már 2-0-ra is vezetett.
Unai Emery ütős kis csapatot rakott össze Sevillában. A keret erős, és kellően mély. Az EL-ben már három gólos M’Bia például csak a padon kezdett a Barca ellen, de így volt ezzel Reyes és Gameiro is.
A formájuk pazar, február 22-e óta két iksz és 5 siker a La Ligában, de a remik is nagyágyúk ellen (Messiék mellett a bajnokkal remiztek). A Sevilla nagyon egyben van, és komolyan is veszi a klub a második számú európai kupasorozatot – nem véletlen, hogy a piros-fehérek a címvédők. Beto kapuson kívül mindenki bevethető.
Ha csak valami csoda nem történik, akkor a Zenit visszahódítja bajnoki címét a CSKA Moszkvától. A péterváriak 8 pontos előnnyel vezetik a tabellát, idegenben is meggyőzőek (8-2-1), és a védelmük stabil: 23 bajnokin 51-14-es gólkülönbséget produkáltak a halványkékek.
A BL-búcsút követően elsőként a PSV került Rondonék útjába, de a hollandok sima kettős vereséggel estek ki. A következő körben a Torino ellen 2-0-ra nyerte otthon az első meccset az orosz listavezető, a visszavágón a bikák csak a ráadásban tudtak egy találatot bevinni.
Viszont a bordók elleni továbbjutás áldozatokkal járt. Eltiltott lesz ma Hulk, Danny, Cristico és Smolnyikov, sérült Fayzulin. Azért ez masszív névsor, még velük is nehéz dolguk lett volna a szentpéterváriaknak, nem nélkülük…
A Zenit Torinóban egy közepes képességű együttes otthonában, erős összetételben kapott ki. Ma sokkal nagyobb kihívás előtt állnak Andre Villas-Boas fiai… Szerintünk a spanyolok előnyt szereznek a visszavágóra, tippünk ennek megfelelően: 1-es!

Wolfsburg-Napoli +2,5!

Gólokban gazdag ütközetet, és összességében hazai sikert várunk a negyeddöntőben.
A negyeddöntő első felvonását a Volkswagen Arénában rendezik. Dieter Hecking legénysége nagyszerűen erősített a múlt nyáron, majd a tulajdonosok a télen tovább izmosították a keretet – így nem is olyan nagy meglepetés, hogy a második helyük nem forog veszélyben a Bundesligában. Hazai környezetben parádéznak Dosték, és sikereikben nagymértékben közrejátszott, hogy sérüléshullám nem nehezítette a szakmai stáb munkáját. Ezúttal is csak Hunt marad ki, a támadó-középpályás már régóta nem bevethető.
Schürrléék bombaformában vannak, a pontvadászatban négy mérkőzés óta veretlen, bejutottak a Német Kupában az elődöntőbe – és bizony az EL-ben is ebben bíznak a drukkerek.
A Napoli másfél hónappal ezelőtt még a Roma legfőbb üldözőjeként állt a dobogó harmadik fokán a Serie A-ban, ám most már csak a 4., és inkább hátrafelé kell tekintgetnie, mivel a Fiorentina és a Samp is feljött a nyakukra. Rafa mesterrel elképesztő rossz szériát futottak tavasszal a déliek, március elseje és április 4-e között 5 mbajnokin két iksz és három zakó csúszott be. Közben nem jutottak be Hamsikék a kupadöntőbe sem… Ehhez képest a hétvégén végre úkra három pontot ünnepelhettek a San Paolóban: a nagy rivális violákat fektették magabiztosan két vállra Mertensék (3-0). A keretben Michu és Gargano sérült, rajtuk kívül valamennyi futballista bevetésre kész.
Mindkét alakulat erős támadószekcióval rendelkezik – és ma ez dominálhat. Esélyesebbnek érezzük a házigazdát, de a gólokban jobban bízunk. Szerintünk a +2.5-ös opció igazán kecsegtető választás lehet…

Olvasói sztorik