Hírek

Két jófajta hazai!

Ma irány Svájc és Spanyolország!

Basel-FC Zürich 1! +2.5!

“Papíron” rangadót rendeznek a helvét élvonalban, azonban alig ha gondoljuk, hogy a vendégek megnehezítenék a bajnok dolgát…
Az első fogadja a harmadikat – elméletileg kiélezett rangadót is várhatnánk a kilencven perctől. De nem ezt tesszük. Mert a Basel egyszerűen más dimenzióban “közlekedik”, mint a riválisai. Erősebb a piros-kékek kerete, és a BL-búcsú óta már “csak” a pontvadászatra és a kupára kell koncentrálniuk Paulo Sousa tanítványainak. 26 fordulót követően 58 egység áll Gashiék neve mellett, a St. Jakob Parkban 9-3-1-es, könyörtelen mérleggel rendelkezik. Gashiék 26 meccsen 63 gólt termeltek, a támadósorral tehát nincs probléma. A védelemben a rutinos Samuel ad biztonságot. Egy hét alatt két magabiztos sikert arattak, a bajnokságban az Aaraut végezték ki, a kupában a St. Gallennél nyertek magabiztosan. Degen letöltötte eltiltását, így a portugál szakvezetőnek még nagyobb lesz a variációs lehetősége.
Az FC Zürich őrzi még 3. pozícióját, ám ha így folytatják Urs Meier fiai, akkor hamarosan letaszítja őket a Thun a dobogóról. Mert a bajnokságban már öt forduló óta nyeretlen, legutóbbi három bajnokiját pedig bebukták Etoundiék. A hétközi kupabúcsú már csak hab volt a tortán…
41 pontig jutott eddig az FC Zürich, és ami mellette szól, hogy vendégségben termelékenyebbek Kochék (4-2-4). A keret teljesebb lesz, mint a múlt héten, ugyanis két fontos láncszem letöltötte eltiltását. Egy középpályás és egy csatár viszont hónapok óta még nem bevethető.
Nem érezzük az erőt a vendégekben, a St. Jakob Parkban kellemetlen percek várhatnak a zürichiekre. A Basel parádézik, nem ma botlik. Tippünk H és +2.5!

Real Sociedad-Deportivo La Coruna 1! -2.5!

A baszkok otthon erősek, a Depor pedig gyámoltalan mostanság – ebből hazai lesz!
A baszkok 30 fordulót követően 37 pontjukkal a 11. helyen állnak. A kék-fehérek most már biztonságban vannak; nem volt ez mindig így, ugyanis a rajtnál csúnyán beragadtak. Jött az edzőváltás, és bár sokan kétkedtek David Moyes kinevezésekor, a skót szakember azért csak kivezette a veszélyes zónából Graneróékat. A keret egyébként többre hivatott, érthetetlen volt a visszaesés. Az Anoetában erősek a fiúk (8-3-4), január közepe óta nem kaptak ki saját közönségük előtt. Legutóbbi három hazai fellépésüket behúzták, és összességében is jó formának örvendtek, egészen a múlt hétvégéig, amikor is a bajnoknál kikaptak (Atletico, 2-0). A keret nem lesz teljes, de la Bella, egy fontos bekk sérült, viszont lapértesülések szerint a két csatár, Finnbogason és Vela már teljes értékű munkát végzett a héten, és akár pályára is léphetnek ma este.
A Deportivo nincs könnyű helyzetben: noha a játéknap előtt nem állt kieső helyen, 27 egységével nem lehet nyugodt, ugyanis a vonal alatti Almeria 25-nél járt a forduló előtt. A kék-fehérek vendégségben gyámoltalanok (2-4-8), gólt is csak elvétve szereznek (7-20). A formájuk gyenge, február eleje óta nem nyertek, és a legutóbbi nyolc fordulóban csak három remi jött össze. A hétközi fordulóban például a sereghajtó ellen egy hajrában szerzett öngóllal mentettek pontot Victor Fernandez fiai. A védelem egyik kulcsszereplője, Luisinho eltiltását tölti majd, és Helder Postiga, a rutinos támadó továbbra sem bevethető.
A Riazorban november közepén 0-0 lett a végeredmény. Ma sem várunk gólözönt, viszont a hazaiak azért betalálhatnak. Tippünk 1-es és -2,5!

Olvasói sztorik