Hírek

Arsenal és Breda!

A londoniak az ezüstéremre, a bredaiak a bennmaradásra hajtanak...

Burnley-Arsenal 2!

Az Arsenal remekel az elmúlt hetekben, alig ha a Burnley állítja meg Öziléket.
Nincs egyszerű helyzetben az újonc. 31 mérkőzést követően 26 egységgel az utolsó előtti, kieső helyen áll. Sean Dyche menedzser csapatának még sem reménytelen a helyzete, hiszen a 15. Sunderland csak három ponttal gyűjtött nála többet. A Turf Moor-on 4-6-6-os mérlege gyenge, igaz, még így is sokkal jobb, mint a túrastatisztikája (1-5-9). Ami a piros-fehér-kékek formáját illeti: nos, az elmúlt tíz bajnokijából mindössze egyet nyertek meg Ingsék, igaz, akkor épp a bajnokot verték 1-0-ra. A legutóbbi játéknapon a Tottenham járt nála, és 0-0-ra végződött a találkozó. A keret nem lesz teljes, ugyanis egy meghatározó középpályás február közepe óta sérült, egy rutinos középpályás (Taylor) viszont visszatérhet féléves sérülése után.
Arsene Wenger legénysége igazán elkapta a fonalat. Az ágyúsok 63 egységgel már a másodikak a Premier League-ben, hét győztes mérkőzéssel a hátuk mögött érkeznek a mai ütközetre. A BL-ből ugyan búcsúztak Walcotték, de az elitliga indulás jó eséllyel összejön a piros-fehéreknek. Goriudék idegenben 8-3-5-ös mérleggel büszkélkedhetnek, legutóbb január elsején fordult elő Sanchezékkel, hogy nem találtak be aktuális házigazdájuk kapujába. A sérültek többsége felépült, így Alex Oxlade-Chamberlainen és Koscielnyn kívül mindenki bevethető lehet ma este.
A londoniak nagyon egyben vannak, és bár a Burnley otthon izmozik rendesen, ma nem lesz sanszuk a pontszerzésre. Tippünk tehát: 2-es!

NAC Breda-Dordrecht 1!

Nagy menekülésbe fogott a bredai együttes, a biztos kieső ellen nem illik hibázniuk.
A holland élvonalból egy alakulat búcsúzik, kettő pedig osztályozóra kényszerül. Jelen állás szerint minden bizonnyal a Dordrecht csúszik vissza a másodosztályba (a feljutó a NEC Nijmegen lesz), ám a két pótvizsgás csapat kiléte még nem ismert. Többen “pályáznak” e nem túl dicső pozícióra. Egyik például mai házigazdánk…
A NAC 26 pontos, kettővel gyűjtött kevesebbet a már nem osztályozós Heraclesnél. Otthon 3-4-7-es a mérlege, a formája biztató, legutóbbi hat meccséből csak egyet veszített el. Kevés gólt lő, de viszonylag keveset is kap, gólkülönbsége 27-55. A bekksor összeállításakor lehetnek gondok, ugyanis hárman is sérüléssel bajlódnak, viszont eddig is megoldották a védekezést – a múlt héten például Heerenveenből hoztak el egy pontot kapott gól nélkül.
A Dordrecht szinte menthetetlen, 15 pontjukkal messze leszakadva a mezőny végén kullognak. Az újonc nem tudott kellően beerősíteni, a tavalyi keret pedig kevésnek bizonyult. Idegenben különösen harmatosan a zöld-fehérek (1-3-10), négy vereségből érkeznek a mai csatára. A keretből a cserekapus, egy bekk és egy középpályás sérült, utóbbi kettő azért hiányzik majd, rendesen…
Ősszel, fordított felállásban 1-0-ra nyert a Breda. És ma is a sárgák sikerét várjuk. A menekülést eredményesen folytatja a NAC, a pontok otthon maradnak!

Olvasói sztorik