Hírek

Egy hendis és egy sima hazai!

Ma a PSV és a Nancy a favoritunk.

PSV-Zwolle (0-1) 1!

A fáradt vendégek alig ha tudják feltartóztatni a listavezetőt!
A holland bajnokságban már a 30. játéknapot rendezik. A PSV toronymagasan vezet, 10 egység immár az előnye. Most 73-nál jár, hazai mérlege pedig parádés: 13-0-1, 41-10-es gólkülönbséggel megspékelve. Csak az Ajax nyert Depayéknál. Cocu mester csapata valamelyest hullámzóbban teljesített a közelmúltban, mint amit megszokhattunk tőle, az Ajax elleni vereséget követően a Feyenoordnál is kikaptak Maherék, igaz, a legutóbbi játéknapon a Twenténél fölényes sikert arattak (0-5). A keretben egy jobb bekk sérült. Elől a Narsingh-Long-Depay trió állhat össze, mögötte Wijnaldum, Maher és Guardado vár bevetésre.
A Zwolle kellemes meglepetés okoz idei teljesítményével. A kék-fehérek az előkelő 6. helyen állnak 46 ponttal, 4-1-9-es vendégsorral. A rájátszásnak jó eséllyel részesei lesznek, mint ahogy holland kupa döntőjének is! Kedden a Twente ellen büntetőkkel léptek tovább Ron Jans fiai. A keretben lesznek hiányzók: egy középső bekk, egy támadó középpályás és egy csatár sérült.
A PSV nagyon magabiztos az idén, a Zwolle pedig azért fáradtan érkezik a Philips Stadionba. Ebből szerintünk hendis hazai lesz a vége…

Nancy-Chamois Niortais 1!

A hazaiaknak a gyengécske téli produkciójuk ellenére még mindig van sanszuk az osztályváltásra, ja ma nyernek, a dobogó közelébe érkeznek. Nem hagyják ki ezt a ziccert!
Pablo Correa együttese megint elkapta a fonalat. Egyszer az év elején már belelendültek Hadjiék, ám a telet borzalmasan elszúrták. November közepétől január végéig nyolc meccsen két iksz és hat zakó csúszott be, nem is okozott meglepetést, hogy a piros-fehérek lecsúsztak a középmezőnybe. Ezt követően viszont megint a jobbik arcukat mutatják Dembeléék, és az utolsó kilenc bajnokin 5-3-1-es mutatót hoztak össze. Most a 6. helyen állnak 46 ponttal, a 3., azaz feljutást érő pozícióban álló Ajaccio 50-nél jár. Hazai pályán, a Stade Marcel Picot-ban 7-6-2-es a vonatkozó statisztikájuk, ehhez 25-14-es gólkülönbség párosul. Otthon a legtermékenyebb csapat, és összességében is a második legtöbb gólt a Nancy rúgta. Viszont a védelem is gólképes, mér 32-szer mondott csődöt. Egy védő öt sárgás, így eltiltott lesz, egy másik hátvéd és egy középpályás már több mint egy hónapja sérült. Az alapcsapat gerince azonban bevetésre kész.
A Niort középcsapat, rengeteget remizik, a 12., 37 pontja pedig arra bőven elegendő, hogy ne legyen a brigádnak kiesési gondja. 7-16-7 a mérlege, idegenben pedig 2-9-4, tehát nehéz legyőzni. Unalmas meccsek jellemzik, kevés gólt lő, de keveset is kap (27-29). A formája biztató, december vége óta mindössze egy mérkőzést bukott el, igaz, ebben a periódusban csak hármat nyert, kilencet ikszre adott. Két döntetlenből érkezik a találkozóra, legutóbb a gyengécske Arles is pontot csent tőle. A keretben egy középpályás még eltiltását tölti, egy védő pedig sérült. Jó hír viszont, hogy a korábbi hiányzók többsége már pályára lépett legutóbb.
November elején fordított felállásban a Nancy 4-1-es, fölényes diadalt aratott. És ma is a pirosak sikerét várjuk: motiváltabbak lesznek Dale-ék, és ez három pontot érhet. Emellett a +1,5-ös opció is jó kiegészítő tippnek tűnik, ismerve a hazaiak “gólérzékenységét” elől is és hátul is…

Olvasói sztorik