Hírek

Ki jön ki a gödörből?

Ma egy spanyol és egy svéd meccs szerepel a kínálatunkban...

Villarreal-Espanyol 1!

Mindkét fél gyenge formát mutat, ma szerintünk a hazaiak lábalnak ki a hullámvölgyből!
Egyik együttes sem csúcsformában érkezik a ma esti találkozóra. A sárga tengeralattjáró van jobb pozícióban, 50 egységével a 6., EL-t érő helyről várta a folytatást a 30. játéknap előtt. Marcelino mester legénysége február közepéig még a dobogó közvetlen közelében állomásozott, ám a legutóbbi 5 bajnokijukból csak egyet nyertek meg Viettóék, így lemaradtak az élcsapatoktól. A gárdának a gyengébb széria következtében, most már inkább hátra felé kell tekintgetnie, mivel a Malaga 5 pontra megközelítette. A formahanyatlás hatással volt a nemzetközi kupaszereplésre is: a Sevilla oda-vissza verte Rukavináékat.

Az El Madrigalban még nem remizett a társaság, 10-0-4-es sora erős, négy topcsapat nyert nála (Barca, Real, Valencia, Sevilla). Morenóékra most viszonylag könnyebb meccsek várnak, ebben a szériában bebiztosíthatják 6. helyüket, A keretbe visszatér az eltiltását letöltő középpályás, Moi Gomez, ugyanakkor két fontos láncszem, Soriano és Cheryshev sérült ebben a csapatrészben.
Az Espanyol is elveszítette a fonalat, a katalánok a legutóbbi hat La Liga-mérkőzésük közül csak egyet nyertek meg. A kék-fehérek a 12. helyen állnak, 35 pontjuk arra elegendő, hogy nem kell izgulniuk a bajnokság hajrájában Sergio Garciáéknak. Komolyabb céljaik nem lehetnek az idei évre, a kupában egészen jól menetelte Stuaniék, ám a Bilbao elütötte őket az elődöntőben.
A szürke szereplés legfőbb oka az Espanyol nagyon visszafogott idegenbeli teljesítménye. A 2-3-9-es mérlege az egyik legrosszabb a ligában, legutóbbi két kiruccanásán gólt sem szerzett, igaz, egy pontot így is begyűjtött a Depornál. Alvaro visszatérhet eltiltásából, de Fuentes (balbekk) és Salva Sevilla (középpályás) “besárgult” a hétfői, Elche elleni hazai remi alkalmával.
A Villarreal kerete erősebb, és a hétvégi, Valencia elleni idegenbeli iksszel újra “életjelet” adott magáról a gárda. Az Espanyolben nem érezzük az erőt, szerintünk a hazaiak behúzzák a három pontot. Tippünk tehát: 1-es!

Atvidabergs-Sundsvall +2,5!

A svéd kiscsapatok meccse elképzelhetetlen gólok nélkül…
Az Atvidabergs immár évek óta tagja az élvonalnak, tavaly a 8. helyen zárt, köszönhetően masszív hazai mutatójának. A télen volt nagy jövés-menés az öltözőben, a szakírók szerint az idén nehezebb szezon vár a kékekre. A bajnoki rajton az erős Göteborghoz volt hivatalos a gárda: sokáig jól tartotta magát az Atvidabergs, ám a második játékrész elején kapott egyet a társulat. A hajrában az egyik védő pirosat kapott, így ő ma nem lehet ott a pályán. Betegség és sérülés miatt még két bekk nem áll Roar Hansen rendelkezésére.
A Sundsvall újonc a ligában, a kerete erősödött a télen, de így is a cél a biztos bennmaradás kivívása lehet. A rajt nem sikerült jól, igaz, a bajnok látogatott hozzá, és rendesen el is verte házigazdáját a Malmö (1-4). A védelem pocsék napot fogott ki, fél óra alatt átszaladtak rajtuk a vendégek. Roger Franzen vezetőedző csapata több mint egy órát emberelőnyben futballozhatott, de így is csak kozmetikázni tudta az eredményt. Eltiltott, beteg és sérült nincs a keretben.
A két együttes hagyományosan igazán eseménydús meccseket vív egymással. Legutóbb ebben a felállás két éve 2-2 lett, Sundsvallban 3-3. Ma felszabadult játékot várunk a felektől, no és természetesen találatokat. Hármat mindenképpen!

Olvasói sztorik