Hírek

Kupakedd!

Egy német egyes, egy magyar kettes...

Dortmund-Hoffenheim 1!

A német kupa elődöntőjébe a dortmundi együttest várjuk!
Az idei bajnokság nem a Dortmundról szól. A sárga-feketék pocsékul nyitottak, majd még rosszabbul folytatták a szezont. A télen előfordult, hogy Reus-szék voltak a sereghajtók a ligában! Klopp mester kapta a bizalmat, és a gárda el is indult felfelé, most már legalább a kiesés miatt nem kell izgulniuk Immobiléélnek. Sérüléshullám, elképesztő védelmi hibák, pocsék helyzetkihasználás – ezek okozták a mélyrepülést. Most már kevesebb a hiányzó, a hátvédsor is összeszedettebb, viszont a ziccerek értékesítésével továbbra is gondok akadnak. Nem jönnek a gólok úgy, mint tavaly, pedig a keret adott. A forma nem az igazi, a BL-búcsú után a bajorok rangadón tudtak nyerni a Signal Iduna Parkban. Piszczek, Grosskreutz és Sahin továbbra is sérült.
A Hoffenheim a 7., és a falusiak még nem tettek le a nemzetközi kupaszereplésről. Csak két pont a lemaradásuk a 6. Augsburg mögött. Idegenben nem meggyőzőek Firminoék (2-5-6), és a góllövéssel is hadilábon állnak (13-20). A kékek formája hullámzó, verték magabiztosan otthon a Hamburgot, leikszelte Paderbornban, majd a hétvégén méretes zakót kaptak otthon a Gladbachtól. A keretből egy bekk sérült, egy másik viszont csak a bajnokiról volt eltiltva, így bevetésre készen áll.
Eddig mindkét csapat simán vette az akadályokat a kupában, és mindig erős összetételben szerepelt a Dortmund és a Hoffenheim is.
Kagawáéknak meg kell menteniük a szezont, ezt pedig egy kupadöntővel megtehetik. Ma nyernek a hazaiak, és bejutnak az elődöntőbe. Tippünk tehát: 1-es!

Szolnok-Ferencváros 2!

A Magyar Kupa elődöntőjében a másodosztályú szolnokiak az idén még veretlen Fradit látják vendégül. A hazaiak a második vonalban élcsapatnak számítanak, de a feljutás elúszni látszik. Otthon nem erős, 4-5-2-es sort produkált. A kupában eddig nem találkozott nagycsapattal. A Ferencváros magabiztosan menetel, az ezüstérem realitás, no meg a kupagyőzelem is, akár. A forma rendben van, elvétve kapnak gólt Dibuszék. A fővárosiak már az első meccsen előnyt szereznek, sima 2-est várunk!

Olvasói sztorik