Hírek

Hazai sanszok

Egy spanyol és egy német meccs a célkeresztben!

Hertha-Paderborn 1! -2,5!

A kiesési rangadón nem hibáznak a fővárosiak, tesznek egy nagy lépést a bennmaradás felé…
A Bundesliga 27. fordulójában Dárdai csapata az újoncot fogadja az Olimpiai Stadionban. A házigazda gyengén teljesített, jött is az edzőváltás, és Dárdaival valóban jobban megy a kék-fehéreknek. Feljöttek a tabella 13. helyére, 29 egységük van, otthoni mérlegük 5-2-6, tehát lenne mit javítani a soron. A gárda mellett szól, hogy négy játéknap óta nem kaptak ki Stockerék, ebben a szériában 8 pontot kasszíroztak. A keret nem lesz teljes, ugyanis a házi gólkirály, a hét találatot jegyző Schieber sérült, és a középpályán nem bevethető továbbá Ben Hatira és Ronny – összesen 14 gól hiányzik majd a kezdőből…
A Paderbornnak jót tett a szünet, ugyanis a kék-feketék zuhanórepülésben vannak tavasszal. A gárda november eleje óta mindössze egy meccset nyert meg, így nem is csoda, hogy már kieső helyről várhatja a folytatást Andre Breitenreiter legénysége. 24 pontjából 10-et (2-4-7) túráztak össze Meháék, Hamburgban és Hannoverben ünnepelhetett az újonc. A társasággal nem lehet ott két sérült támadó, igaz, a 4-1-4-1-es hadrendben az ék szerepét mostanság Lakic tölti be.
Ősszel a Paderborn 3-1-re verte a fővárosiakat, ám azóta nagy változáson ment át mindkét alakulat. Dárdai életet lehelt a Herthába, és noha nem játszik látványosan a kék-fehér sereg, mostanság legalább az eredmények jönnek. Nem kalkulálunk sok góllal, minimális különbséggel a házigazdának szavazunk bizalmat. Tippünk tehát 1-es és -2,5!

Real Madrid-Granada (0-2) 1!

Győzelmi kényszerben lép pályára a királyi alakulat, ennek pedig a déli együttes ihatja meg a levét…
Carlo Ancelotti nincs könnyű helyzetben, egyre nő a nyomás rajta. A fővárosiak a legutóbbi három bajnokijuk közül kettőt elveszítettek, ráadásul az Eb-selejtezők miatti szünet előtt az El Clasicót bukták el Ramosék. A csapat le is csúszott a második helyre, hátránya immár négy egység az ősi rivális mögött. 64 pontjukhoz 11-1-1-es haza mérleg párosul, a matracosok nyertek a Bernabeuban, ponttal pedig a Villarreal távozott. A keret nem lesz teljes, Pepe sérült, Isco pedig eltiltott.
A Granada a kiesés elől menekül, ám eddig kevés sikerrel. Jelenleg is a vonal alatt tanyázik, a játéknapot megelőzően a 19. volt, 28 fellépésen 23 egységet gyűjtve. A piros-fehér-kékek idegenben 1-4-9-es mérleget produkáltak, még a San Mamesben diadalmaskodtak szeptemberben. Abel Resino csapata hullámzó teljesítményt nyújtott a közelmúltban, verte például a Malagát, aztán kikapott a Rayonál, és értékes pontokat hullajtott el otthon az Eibaral szemben (0-0). A madridi túra után fogadják a Celtát, aztán mennek az Almeriához élet-halál harcra – nem lepődnénk meg, ha e két utóbbi ütközet élvezne prioritást a szakmai stáb számára… Két középpályás és egy bekk edzéseket hagyott ki a héten, elképzelhető, hogy ők kihagyják a mai bajnokit.
A Realnak muszáj kiengesztelni a Bernabeu népét, Granadában pedig jó eséllyel tudják, hogy a bennmaradáshoz szükséges pontokat nem a fővárosban tudják bezsebelni. Ennek megfelelően nagyon sima hazai sikert várunk, legalább háromgólosat. Tippünk tehát: (0-2) 1!

Olvasói sztorik