Hírek

Spanyol kettes, német gólok!

Ma Cordoba és Bréma a végállomás...

Cordoba-Atletico Madrid 2!

Az erősen tartalékos házigazda alig ha lesz képes pontot szerezni a bajnok ellen…
Egyre kilátástalanabb helyzetben van az újonc. A zöld-fehérek 28 meccsem mindössze 18 egységet szereztek meg, a bennmaradó pozíciótól 7 egység már a lemaradásuk. A gárdánál érthető módon nincs nyugalom, a három héttel ezelőtti malagai vereséget követően kirúgták Miroslav Djukicot, helyére a klubnál dolgozó Jose Antonio Romero került, de a San Sebastian-i túra az új trénerrel sem sikerült: a déliek úgy kaptak ki 3-1-re, hogy három alapemberük is a kiállítás sorsára jutott…
Otthon, az Estadio Nuevo Arcangel-ben 1-6-7-es, igencsak soványka mérleggel rendelkeznek Zuculiniék, csak a Granadát vertén, de annak már három hónapja. Összességében is pocsék passzban várják Ghilasék a bajnokot, hiszen sorozatban kilenc La Liga-ütközeten szenvedtek vereséget…
A keret erősen tartalékos lesz, hiányzik majd szinte a komplett védelem. Pinillos, Pantic és Inigo Lopez egyaránt alapembernek számít. A hátsó alakzat még soha nem látott összetételben igyekszik megfékezni majd a matracosok támadóit. Nem lesz egyszerű dolguk a hazaiaknak…
Nem bizony, mivel a bajnok – szégyen szemre – már nem is dobogós! Az Atleti t bizony beelőzte a Valencia, így a matracosoknak most már a BL-főtábláért is meg kell küzdeniük. Diego Simeone alakulata 59 pontnál jár, és vendégségben bizony nem feltétlenül meggyőző: 6-3-4-es statisztikájuk erről árulkodik. A válogatott szünet előtt három ikszet egy Getafe elleni sima siker követte, majd továbbléptek Torresék a BL-ben is a Leverkusent kiejtve.
A madridiak lemaradása egy pont a Valencia mögött, és ma előzhetnek Gabiék. A keret nem lesz teljes, Miranda eltiltott, Moya kapus és Raul Garcia (középpályás) sérült.
Az ősszel Griezmannék 4-2-re verték a Cordobát – és ma is az Atletico sikerét várjuk. Szerintünk a tartalékos hazaiak nem ma támadnak fel. Tippünk tehát: 2-es!

Werder Bremen-Mainz Mindkét fél betalál: IGEN! +2.5!

Középcsapatok randevúznak a Weser Stadionban: egyik alakulat sem a védekezéséről híres, így garantált a góleső!
A Bundesligában a 27. játéknapot rendezik a hét végén. Az északiak a telet még a veszélyes zónában töltötték, ám az új edző felrázta a csapatot, és a zöld-fehérek immár a 9. helyről várhatják a folytatást 34 egységgel – 9 pontos, tisztes távolságból a kiesőktől. Viktor Skripnik, a társaság trénere jól nyúlt a társulathoz, és a támadójátékot preferálja, amihez adott a keret. Selkéék 6-3-4 (23-22) hazai sort produkáltak, a formájuk hullámzó, igaz, élcsapatoktól kaptak ki a közelmúltban. A csapatban egy kezdő bekk sérült, rajta kívül perememberek nem állnak rendelkezésre.
A Mainz 11. 30 ponttal, és a piros-fehérek még nem lehetnek teljes biztonságban. Idegenben 2-6-5-ös a statisztikájuk, a formájuk biztató, mivel az utolsó öt bajnokijukból csak egyet veszítettek el. Martin Schmidt alakulata hiányos lesz némiképpen, mivel a középpályáról egy háromgólos játékos sérült, egy másik ugyancsak nem bevethető.
A zöld-fehérek over/under mérlege 17/9, a mainziaké 14/12. És az elmúlt esztendőkben sok-sok találatot hoztak az egymás elleni mérkőzéseik. Ezúttal is találatokat várunk, mindkét fél részéről, és összességében legalább hármat!

Olvasói sztorik