Hírek

Olasz remi, magyar gólváltás…

A taljánoknál bajnokizunk, idehaza kupázunk egyet...

Carpi-Bologna X! -2,5! Félidő: X!

Óvatos mérkőzésen pontosztozkodást várunk a Serie B mai rangadóján.
33 forduló után 65 pontjával magabiztosan vezeti a bajnokságot a hazai együttes. A Stadio Sandro Cabassi-ban 10-4-2-es, tekintélyt parancsoló sort produkáltak Ingléséék (29-13), akik jó passzban várják a találkozót: legutóbbi 5 meccsükből négyet ugyanis behúztak, legutóbb ugyancsak rangadót nyertek Vicenzában (1-2). Fabrizio Castori vezetőedző számára jó hír, hogy szinte teljes kerettel várhatják az ütközetet.
A Bologna tavaly esett ki az élvonalból, és a klubnál az azonnal visszajutást tűzték ki célul. A padra Diego Lopez ült le, és bár eleinte akadozott a piros-kékek gépezete, összességében azonban még mindig jó esélyük van Caciánéknak az egyenes úton való osztályváltásra. 56 egység áll a nevük mellett, és kimondottan eredményes túrázónak számítanak (8-5-3). Ami a formájukat illeti, arra sem lehet panasz, hiszen december közepe óta mindössze egyszer kaptak ki. Azért volt egy viszonylag gyengébb, elsősorban góliszonnyal jellemezhető periódus is a közelmúltban, viszont a hétvégén a Livorno ellen már ismét a szebbik arcukat mutatták a bolognai legények. A keretben két csatár (összesen 13 gól) hiányzik majd, és egy középpályás is sérült.
Ősszel, fordított felállásban 0-0 lett a végeredmény. Ma sem lepődnénk meg, ha remiznének a felek. Sőt! Leginkább ebben az opcióban látjuk a fantáziát. Emellett visszafogott tempót, és ennek megfelelően kevés találatot várunk.

Pécs-Videoton Mindkét fél betalál: IGEN!

A baranyaiak kis híján meglepetést okoztak az odavágón: ma “szép halált” várunk tőlük. Gólváltással számolunk!
Az első mérkőzésen 0-1-es szünet után 2-1-re nyert a fehérvári alakulat. A piros-feketék a télen nagy átalakuláson mentek keresztül, légiósok sora érkezett, többen távoztak is a keretből. A horvát szakember, Robert Jarni olybá tűnik, új mentalitást hozott Pécsre. A kiesés elől menekülő együttes jól kezdte a tavaszt, verték Márkárték az Újpestet és a Halit, pontot hoztak Diósgyőrből, legutóbb viszont botlottak Kecskeméten. Mindkét kupában állnak még a mecsekaljaiak, igaz, a Ligakupában és a magyar Kupában is hátrányból várják a visszavágókat.
A kupában eddig a Kozármislenyt és a Debrecent búcsúztatták Frölichék. A Vidi elleni első mérkőzésen az első játékrészben kimondottan jól futballoztak a baranyaiak, ám a hajrában fordítani tudtak a hazaiak. Gólt lőttek idegenben Szatmáriék, ez mindenképpen mellettük szól. És ha ma is betalálnak, akkor akár izgalmas is lehet a visszavágó…
A bajnokságban még van bőven izgulni valója Jarni mester csapatának, ám a horvát tréner többször lenyilatkozta: komolyan veszik a kupát, megtesznek mindent, hogy bejussanak a legjobb négy közé.
A Videoton jó eséllyel megnyeri a bajnokságot, utcahosszal vezetnek a fehérváriak, a Magyar Kupában, valamint a Ligakupában is is ott vannak az elődöntő kapujában. A válogatott leállás előtt ikszeltek ugyan a Puskásnál, de a Loki ellen idegenben szereztek előnyt a Ligakupában.
Joan Milan Carillo alakulata nagyon egyben van, és nem mellékesen Simon Ádámék idegenben még nem találtak legyőzőre! A bajnokságban 6-3-0 a mérlegük, a kupában eddig az első körben Szigetszentmiklóson győztek – a következő kanyarban a Sóstói Stadionban a DVTK kapitulált.
A Pécsnek muszáj lesz támadnia, hiszen hátrányból várja a visszavágót. Ez jól jöhet Nikolicséknak… Ugyanakkor a házigazdában is benne van a gól, motiváltak mostanság Makrievék. Az opciók közül a gólváltás igencsak benne van a pakliban – mi erre fogadunk!

Olvasói sztorik