Hírek

Kettes és egyes!

Ma a belgáknak és a svédeknek szavazunk bizalmat...

Izrael-Belgium 2!

Szeptemberről elhalasztott meccset pótolnak a Teddy Stadium-ban: a hétvégén csúnyán leégő házigazda ma sem szerez pontot…
A B-csoportban egy mérkőzés híján féltávhoz érkeztek az alakulatok. Nem kis meglepetésre Wales áll az élet 11 ponttal, mögötte jön Izrael 9-cel, Belgium 8-cal, Ciprus 6-tal,Bosznia 5-tel, Andorra eddig még csak kikapott. A hétvégén a várakozásoknak megfelelően győztek a belgák és a bosnyákok a szigetlakók, illetve a miniállam ellen, viszont Izrael brutális pofonba szaladt bele hazai pályán a Bale vezette walesiek ellenében.
Pedig a találkozó előtt a házigazda tűnt esélyesebbnek: a sorozatban addig száz százalékos válogatott Haifában jó előjelekkel várta a találkozót, Eli Guttman szövetségi kapitány gárdájától győzelmet vártak a drukkerek, no és a bukik is. Ehhez képest borzalmas kilencven percet produkáltak Hemedék. Az első félidőben jobban futballozott az ellenfél, több helyzetük is volt Ramsey-éknek, és már amikor úgy tűnt, hogy a szünetben rendezni tudják majd soraikat az izraeliek, a 46. percben hátrányba kerültek. A fordulást követően folytatódott a rémálom, kiállítás, majd újabb két walesi találat… Rossz hír, hogy egy csatár lesérült, és az egyik bekk pedig eltiltását tölti majd ma este…
Marc Wilmots csapata 2-2-0-ás mérleggel vág neki a közel-keleti kalandnak, a vörösök verték a ciprusiakat és Andorrát, remiztek Boszniában, és csak ikszre futotta erejükből otthon Wales ellen – bár elnézve a tabellát, a “csak” szócskát lehet, hogy el is felejthetnénk. A hétvégén a szigetlakók érkeztek Brüsszelbe, és Fellainiék nem ismertek kegyelmet. 5-ig meg sem álltak a fiúk, ám ha 7-8 nulla a vége, a ciprusiak akkor sem szólhattak volna egy árva szót sem. A keret elképesztően erős, Origi, Dembele és Chadli például csak a padról nézhette végig Hazardék remeklését. Ha nyernek Witselék, úgy a csoport élére állhatnának. Szerintünk ez kellő motiváció lesz a belgáknak.
Nagy kudarc érte a házigazdát a minap, és ma a péntekinél erősebb ellenfél ellen kellene javítaniuk Ben Haiméknak. Mi ebben annyira nem hiszünk: szerintünk Belgium győz, és átveszi a vezetést a B-jelű hatosban. Tippünk tehát: 2-es!

Svédország-Irán 1! -2,5!

Az Eb-selejtező 5. fordulóját sikerrel teljesítette az északi együttes, és szerintünk ma is győznek.
Erik Hamren legénysége tulajdonképpen magabiztos sikert ért el Kisinyolvban (Moldávia, 0-2), így a sárga-kékek őrzik 2. helyüket a G-csoportban. Ibra ellenállhatatlan volt ezúttal is, mindkét találat az ő nevéhez fűződik. Az iráni válogatott a vébén már mutatott valamit tudásából, de végül a bosnyákokkal együtt búcsúzni kényszerültek a csoportkör után. Az Ázsai Kupán remekül meneteltek a zöld-fehérek, ám Irak ellen büntetőkkel alulmaradtak. A napokban barátságos mérkőzést vívtak Carlos Queiroz fiai, és verték Chilét 2-0-ra. Az irániak alaptaktikája nagyon defenzív, így sok gól nem várható. Mi svéd sikerre és -2.5-re fogadunk!

Olvasói sztorik