Hírek

Olasz kalandok…

Ma a Serie B-ben kutakodtunk egy kicsit...

Modena-Varese 1!

A hazaiak még nincsenek biztonságban, a vendégek helyzete egyre kilátástalanabb – ebből hazai lesz…
Már a 33. fordulót rendezik a Serie B-ben, és hőseink bizony-bizony nagyon kellemetlen helyzetben vannak. A vendéglátók ugyan a középmezőnyben tanyáznak, de 38 pontjuk épp csak kettővel több az osztályozós csapatokénál. Nyugalomra tehát semmi ok, a sárga-kékek győzelmi kényszerben lépnek pályára. A gyenge szereplés miatt edzőt is váltott a gárda tavasszal, Mauro Melottival a kispadon pedig érezhető pozitív elmozdulás a társulat teljesítményében – egészen a múlt hétvégéig, amikor is a Vicenza nyerni tudott az Alberto Bragliaban (1-2). A brigád hazai pályán nem félelmetes, hajlamos remizni (5-8-3), és a 16 hazai fellépésén 13-9-es gólkülönbséget hozott össze. A támadójátékuk az egyik leggyengébb a ligában, összesen 27-szer köszöntek be az ellenfeleknek. Mellettük szól, hogy ugyanennyiszer kapituláltak is. Problémát jelent a szakvezetésnek, hogy egy bekk és egy középpályás sérült, egy középpályás pedig eltiltását tölti ma délután. Egy középpályás az utánpótlás-válogatottal készül. Granoche, a 16 találatot jegyző csatár viszont bevetésre kész!
A Varesét épp a hét elején sirattuk el: a piros-fehérek anyagi válságban vannak, tulajdonost váltottak, de a financiális problémák fölött nem hunyt szemet a szövetség: négy egységet levont a 31-ből, így most a gárda 27-tel az utolsó a ligában. A bennmaradás, sőt, már az osztályozó is egyre nagyobb távolságba kerül Lupoliéktól, és elnézve a formájukat, szemernyi esély sincs arra, hogy jövőre is a B-osztályban induljon a társulat.
Rossz forma (idén egy nyertes meccs, nyolc találkozón 2 pont), gyenge idegenbeli mérleg (1-5-9), bizonytalan anyagi háttér. Mind-mind arra utaló jelek, hogy a piros-fehérek nem ma kecmeregnek ki a mély válságból. És akkor arról még nem szóltunk, hogy a házi gólkirály sérült, csak úgy, mint egy alapvédő, egy kezdő középpályás pedig sárga lapok miatt nem lehet ott a modenai kiránduláson.
Ősszel, fordított felállásban a Verese nyert, tavaly viszont Modenában a kanárik lemészárolták vendégeiket (4-1). Ha mészárlást nem is, de hazai sikert várunk mindenképpen ma. Nálunk hazai e történet…

Perugia-Crotone 1!

A play offra pályázó hazaiak otthon izmoznak, a kiesés ellen menekülő vendégekre nehéz kilencven perc vár…
A Perugia egészen jól összekapta magát: február elejéig döcögött a szekér, de attól kezdve hét meccsen 16 egységet zsebeltek be az északiak. Jelenleg a 9. pozíciót foglalják el 46 ponttal – egy hely és egy egység választja el Andrea Camplone alakulatát a play offtól. Azért ez erőteljes motivációt jelent a házigazdának.
Otthon 8-7-1-et tudnak a fiúk, ami viszont aggaszthatja a szakvezetést, hogy egy középpályás és egy csatár válogatott meghívót kapott az U 21-be, így nélkülük kell megvívni a mai csatát. A rutinos Giacomazzi továbbra is sérült.
A Crotone helyzete felettébb veszélyes, jelenleg 35 pontjával osztályozós helyen állomásozik, de mögötte az erősebb kerettel rendelkező Catania csak három egységgel követi. Massimo Drago fiai át is érzik a helyzetük súlyát, ugyanis mostanság egyre jobb teljesítményt nyújtanak. Ez annyit jelent, hogy az elmúlt öt mérkőzésükön 10 pontot szereztek, csak a remek formát mutató Pescara vendégeként kapituláltak. A múlt hétvégén kiesési rangadón diadalmaskodtak a Brescia ellen. Idegenben összességében így is gyámoltalanok (2-4-10), december eleje óta nem arattak totális sikert. A keret “hézagos” lesz, ugyanis egy nyolcgólos középpályás eltiltott lesz, rajta kívül a cserekapus, egy kezdő bekk és két fontos középpályás sérült.
A házigazda otthon erős, s noha a Crotone nagy menekülésbe kezdett, ma mégsem hiszünk nekik. Bizalmat szavazunk a piros-fehéreknek, szerintünk a pontot otthon maradnak! Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik