Hírek

Eb-válogatás: vendégek és gólok!

Moldova-Svédország 2!

A G-csoportban egyelőre sok a kérdőjel. Mondjuk nem éppen a hazaiak szemszögéből, ugyanis a moldávoknak csak az jelenthet bizonytalanságot, hogy el tudnak-e mozdulni az utolsó helyről. A G-jelű hatosfogatban most tehát ez a helyzet: 1. Ausztria 10, 2. Svédország 6, 3. Oroszország 5, 4. Montenegró 5, 5. Lichtenstein 4, 6. Moldova 1.
Dedovék jelenleg a 6. helyen tanyáznak, 4 meccsen 1 pontot szereztek, meglepetésre azt épp az Oroszoknál. Mindkét hazai fellépésüket elbukták, ami az osztrákok ellen még nem annyira ciki, no de Lichtenstein ellen annál inkább. Az év elején a kazahokat látták vendégül egy barátságos meccs erejéig, és a vége 1-1 lett. A svédek négy találkozót követően veretlenek, no de csak 6 pontjuk van (1-3-0), idegenben a montenegrói és az osztrák túra is remivel zárult. Ami nagy baj a sárga-kékek számára, hogy az oroszokkal sem bírtak odahaza. Az idén eddig két felkészülési mérkőzést toltak Ibráék, az elefántokat verték, a finnektől kikaptak Erik Hamren fiai.
A svédeknek muszáj lenne nyerniük, hiszen nagyon kiegyensúlyozott a csoport, négy alakulat is pályázik az első két-három pozícióra. Nem érzünk meglepetést, a háromkoronások elhozzák a pontokat. Tippünk tehtá: 2-es!

Lichtenstein-Ausztria 2!

A G-csoportban négy fordulót követően így néz ki a tabella: 1. Ausztria 10, 2. Svédország 6, 3. Oroszország 5, 4. Montenegró 5, 5. Lichtenstein 4, 6. Moldova 1. A miniállam válogatottja eddig nem is teljesít rosszul – önmagához képest. A svédeknél és az oroszoknál ugyan kikaptak, de győztek Moldovában, otthon pedig remiztek Montenegróval. Rene Pauritsch szövetségi kapitány persze a helyén kezeli a sikert, és pontosan tudja, hogy a továbbjutás veszélye nem fenyegeti Burgmeieréket. Persze, evés közben jön meg az étvágy, és kétségtelen tény, hogy a lichtensteini válogatottat már nem szabad egy gárdának sem egy legyintéssel letudnia.

A sógorok rendesen bekezdtek, Marcel Koller szövetségi kapitány alakulata a svédek elleni hazai remit követően verte Moldovát idegenben, majd hazai környezetben Montenegrót és Oroszországot is. Ha behúzza a kötelezőt, nagyon jó pozícióból lesz féltávnál. Persze, még várnak veszélyes kirándulások Okotiéékre (Oroszország, Svédország, Montenegró), ám összességében így is lépéselőnybe kerül a riválisokkal szemben. Alabáék védekezése rendben van, kétszer kapituláltak a négy selejtezőn, és jó eséllyel ma is lehozhatják a kilencven percet kapott gól nélkül.

Anglia-Litvánia Mindkét csapat szerez gólt: NEM!

Az angol válogatott minden megerőltetés nélkül vezeti az E-csoportot, ahol 4 fordulót követően ez a sorrend: 1. Anglia 12, 2. Szlovénia 6., 3. Svájc 6., 4. Litvánia 6., 5. Észtország 4, 6. San Marino 1.
Roy Hodgson együttese eddig kétszer lépett pályára a szigeten, és mindkétszer magabiztos sikert könyvelhetett el. San Marino ellen ez nem nagy bemondás, viszont a szlovének sem okoztak különösebb fejtörést Rooney-éknak (3-1). A litvánok hat ponttal nyitottak: előbb verték idegenben San Marinót, majd otthon az észteket. Aztán jöttek a kellemetlenebb történetek: simán kapituláltak saját hazájukban a szlovénekkel szemben, majd Svájcban kiadós verésben részesítették Matuleviciusékat (4-0). Bár még versenyben vannak a továbbjutásért a zöld-sárgák, nem nagyon hiszünk abban, hogy a csoportrangadókon megemberelnék magukat, és meglepetéspontokat szereznének. Sőt, ma gólt sem várunk tőlük: szerintünk nullra nyernek az angolok!

Olvasói sztorik