Hírek

Írek és angolok!

A szűkös kínálat ellenére találtunk két jó kis meccset...

Drogheda-Limerick +2,5!

Megkezdődött az ír pontvadászat is, és eddig bizony a hazaiak kapták el jobban a fonalat. Három mérkőzés alatt hat pontot szereztek a bordók. Kavanaghák verték idegenben a Brayt, otthon fordulatos meccsen a Sligót, majd némi meglepetésre egy kora találattal alulmaradtak a Galway vendégeként – több mint egy órát emberelőnyben futballozva… Egy középpályás a szezon előtt megsérült, vele nem számolhat a szakmai stáb. A Limerick tavaly, mint újonc, magabiztosan kivívta a bennmaradást, a középmezőnyben zárt, nem volt kiesési gondja. Az idén eddig olybá tűnik, hogy nehezebb dolguk lesz Dugganéknak. Az első két fordulóban nullra kaptak ki, a Bohemians és a Cork is kivégezte őket, legutóbb otthon a Longforddal remiztek Russelék. Egy eltiltott bekk visszatérhet – kell is a stabilitás a hátsó alakzatnak, ugyanis három csata után a gólkülönbségük 2-10.
Az egymás elleni mérlegük Drogheda-fölényt mutat, ám még egy érdekességre bukkantunk: eddig a Hunky Dorys Parkban lejátszott meccseiken mindig jött a +2,5-ös opció. Ma is inkább erre látunk jó esélyt, szerintünk a védelmek még nem álltak össze, és könnyen összejöhet ezúttal is 3 találat – 2,25-ért egy próbát mindenképpen megér e történet…

Alfrreton-Dartford 1! +2.5!

Az angol ötödik vonalban kiesési rangadót rendeznek. A házigazda van kényelmesebb helyzetben, éppen a vonal fölött áll 42 egységgel, öt pontos előnnyel a kiesőkkel szemben. Már csak 7 forduló van hátra, ennyi idő alatt kellene megtartania az előnyét a gárdának a riválisokkal szemben. Otthon átlagos (6-5-8), a formája viszont biztató: 5 találkozó óta veretlen, ebben a periódusban behúzott 11 egységet, no és mindösszesen egy gólt kapott. A Dartfordnak lassan lefő az a bizonyos kávé, ugyanis éppen 10 pontos hátrányt kellene ledolgoznia a gárdának a bajnokság finisében. Idegenben sebezhető (4-4-12), sok gólt kap (17-37), és nincsenek is jó passzban Greenék: a legutóbbi öt ütközetük közül egyet húztak be.
Elnézve a két együttes gólkülönbségét, tisztán látszik, hogy a liga két nagyon pocsék védelemmel rendelkező csapata küzd ma a pontokért. Az Impact Arénában eddig kétszer találkoztak az együttesek, mindkétszer az Alfreton nyert, és jött az over opció. Ma is ebben a két lehetőségben látunk fantáziát: húzzuk be a +2,5-öt, egy másik szelványen pedig a H-t!

Olvasói sztorik