Hírek

Másodosztály, gólváltás…

Ma irány Varese és Nancy!

Varese-Frosinone Mindkét fél betalál: IGEN! 2x!

Nagy a baj Varésében, a sereghajtónak egyre kisebb az esélye a bennmaradás kivívására. Az újonc odaérhet a play offra. Gólokkal és vendéggyőzelemmel számolunk…
Varesében áll a bál. A minap új elnököt választottak a piros-fehérek, de ez egyelőre nem hozott változást a gárda teljesítményében. Sőt… Anyagi problémák miatt a szövetség négy büntetőponttal sújtotta a klubot, így most 27 egység díszeleg a neve mellett. A Stadio Franco Ossola-ban 6-5-5-ös (25-22) mutatóval rendelkezik Stefano Bettinelli legénysége, viszont december vége óta nem ünnepelhettek otthon három pontot De Vitóék. A formájuk összességében is borzalmas, hét mérkőzés óta nyeretlenek, és ebben a periódusban ötször buktak. A keret erősen hiányos lesz, ugyanis egy középpályás és egy csatár eltiltott, a házi gólkirályuk sérült, és egy másik fontos bekk is sérült.
A Frosinone nagyon jól kezdte a bajnokságot, sokáig az élmezőnyben tanyázott, és még most is a 6., azaz play offot érő helyen állomásozik 48 pontjával. A formájuk mostanság kissé szeszélyes, a múlt héten például 3-3-ra végeztek otthon a Virtus Entella ellen. A megszerzett egy egység sokba került Ciofaniéknak, ugyanis két bekk és egy középpályás is eltiltott lesz – mindhárman alapembernek számítanak. A sárgák vendégségben nem túl meggyőzősek, 4-3-8-as a statisztikájuk.
Az ősszel fordított felállásban 1-1 lett, négy éve Varésében 3-3-ra végeztek a felek. Ma is jöhet a gólváltás, ám azt gondoljuk, hogy az ezer sebből vérző hazai alakulat nem nyer. Tippünk x2 és mindkét fél betalál!

Nancy – Auxerre, mindkét fél betalál: IGEN!

A Nancy a szezon elején feljutásról álmodozott, ott is volt sokáig a dobogó közelében, azonban november végétől január végéig nyeretlen maradt a társaság, így a középmezőnybe süllyedt. A jelenlegi 40 pont a 9. helyre elegendő, 9 pontra áll a dobogó alsó fokától, amely soknak tűnik így a hajrához közeledve. A 41 lőtt gól az egyik legjobb, azonban a 31 kapott nagyon sok, ráadásul ismét három meccses nyeretlen szériát fut. Otthon 6-6-2 sorral és 23-13-as gólkülönbséggel áll jelenleg, két gólerős csatára (Dembélé és Hadji) köré építi játékát. A középpályáról és a védelemből hiányozhat majd 1-1 alapember.
Az Auxerre borzalmasan kezdte a szezont, aztán valahogy csak megtalálta önmagát és felzárkózott a szoros középmezőnybe. Jelenlegi 42 pontja 7 pontra választja el a feljutást érő helyektől, tehát szintén nincs egyszerű helyzetben. Formája viszont nem rossz: két meccses győzelmi szériát fut, előbb az Arles otthonában nyert, majd a Sochaux-t gyűrte le. Vendégként a liga 2. legjobbja 2-8-1 sorával és 18-13-as gólkülönbségével. Egy 3 gólos támadó, egy védő és két középpályás hiányozhat hétfőn.
Véleményünk szerint egy teljesen háromesélyes meccsre van kilátás. Két kb. azonos szinten lévő gárda találkozik, a hazai pálya és a támadójáték és a Nancy felé billenti a mérleg nyelvét, a forma és az idegenbeli teljesítmény viszont az Auxerre pontszerzése mellett szólhat. Ősszel 2-2-re végeztek a felek, a támadójátékokat elnézve indokolatlanul nagy oddsot kapott a gólváltás, amelyet érdemes lehet kihasználni!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik