Hírek

Pontot szereztek a fiatalok

A házigazda magyar U17-válogatott gól nélküli meccset játszott Skóciával az elitkörben.

Kapcsolódó cikkek

U17-es Európa-bajnoki selejtező, elitkör, 2. forduló
Magyarország–Skócia 0-0
Magyarország: Demjén – Szalai András (Keményffy, 75.), Szalai Attila, Tóth B., Nagy Zs. – Bodrogi, Vogyicska – Herjeczki (Virág, 19.), Tajti, Kovács D. (Dragóner F., 60.) – Bíró B. Szövetségi edző: Belvon Attila
Kiállítva: Szalai Attila (17.), illetve Hendry (51.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A magyar U17-válogatott pénteken nagy csatában 1-0-ás vereséget szenvedett a csehektől az Európa-bajnoki selejtezőn, de továbbjutási esélyei nem szálltak el, hiszen az idei évtől kezdve már a második hely is Eb-részvételt érhet az elitkörös csoportokban. A skótok jól kezdték a tornát, 0-0-ás félidő után 2-0-ra legyőzték a bosnyák válogatottat, így számukra egy esetleges győzelem biztos Eb-részvételt ért volna. Belvon Attila három helyen változtatott a csehek elleni kezdőcsapaton, Tóth Bence, Bodrogi János és Herjeczki Kristóf került be az együttesbe, Virág Ákos, Tömösvári Bálint és Patik Márton helyére.

Megilletődötten kezdtük a mérkőzést, a skótok már a második percben közel jártak a gólszerzéshez, egy bal oldali szabadrúgás után Tom McIntyre fejelt a bal kapufára. A folytatásban is nagyrészt a magyar térfélen zajlott a játék, a 15. percben sem sokon múlt a skót gól, egy szabadrúgás-kombinációt követően két támadójukról is lemaradtak a védők, szerencsére a pontos bal oldali beadás után McIntyre öt méterről a bal sarok mellé csúsztatott.

A 17. percben tíz főre fogyatkoztunk, Szalai Attila pár percen belül két sárga lapot kapott, így számára befejeződött a mérkőzés. Nehezen rendeztük a sorokat, a 18. percben egy jobb oldali beadást követően Mark Hill fejelt kevéssel a bal kapufa mellé. A félidő második felében tíz emberrel kizárólag a védekezésre futotta az erőnkből, de legalább sikerült hatástalanítani a percenként érkező skót felíveléseket, beadásokat.

A 45. percben Hill került lövőhelyzetbe nyolc méterre a kapunktól, Demjén Patrik lábbal nagyot védett. A vendégek helyzete után átvettük az irányítást, és emberhátrányban saját térfelére szorítottuk a skótokat. Az 51. percben fordulatot vett a mérkőzés, Regan Hendry is begyűjtötte második sárga lapját, ezzel létszámban „egyenlítettek” a skótok.

A hátralévő félórában óriási volt a küzdelem a pályán, rengeteg párharc jellemezte a játékot, miközben a helyzetek kezdtek elmaradozni. A hajrában mindkét csapat sokat tett a győztes gól megszerzéséért, de hiába, maradt a 0-0 a lefújásig.

A csoport másik mérkőzésén a csehek 2-2-es döntetlent játszottak a bosnyákokkal, így két kör után a skótok és a csehek 4-4, a mieink és a bosnyákok 1-1 ponttal rendelkeznek. A csoport második helyére már csak abban az esetben érhetünk oda, ha az utolsó körben legalább két góllal legyőzzük a bosnyákokat, a csehek pedig begyűjtik mindhárom pontot a skótok ellen.

– Az első félidőben megleptek bennünket a skótok a négy-négy-kettes felállással, egy kis idő után sikerült lereagálnunk ezt, de az első negyedóra végén emberhátrányba kerültünk – mondta a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző az MLSZ honlapján. – A szünetben átszerveztük a csapatot, lezártuk a pálya tengelyét, és ennek hatására stabilabban kezdtünk el játszani. Nagy fájdalmam, hogy a skót kiállítás után sem tudtunk igazán nagy helyzetet kialakítani, a párharcokban ugyan felvettük a versenyt az ellenféllel, de nem tudtunk eljutni a kapujukig, mert az ehhez szükséges mélységi passzokat nem tudtuk pontosan és hatékonyan végrehajtani. Sokszor próbáltuk gyorsítani a játékot, nem volt elég türelmünk az építkezéshez, túlzottan mentünk előre, és ezért hibák csúsztak a futballunkba. Már nemcsak a saját kezünkben van a sorsunk, de az utolsó mérkőzésen igyekszünk olyan eredményt elérni, amivel kiharcolhatjuk a továbbjutást.

Olvasói sztorik