Hírek

Fradi és Sociedad!

Nem botlanak a ferencvárosiak és a baszkok!

Ferencváros-MTK 1!

Az örökrangadót a házigazda nyeri!
A Fradi összeállt tavaszra, Doll mester együttese fel is jött a 3. helyre a tabellán. A zöld-fehéreknek 28 pontjuk van, saját stadionjukban 7-2-0-ás, felettébb tekintélyes sort produkáltak Geráék, ehhez 17-3-as gólkülönbség párosul. A formára nem lehet panasz, október óta veretlenek Bödéék, az idén két nullára megnyert ütközet után remiztek Nyírségben Lamahék. Bajnokin legutóbb novemberben, a Kecskemét ellen kapott gólt Dibusz.
Az MTK erőn felül teljesít, az előkelő 2. helyen áll Garami mester alakulata. 42 pontjukból 21-et túráztak össze, 7-0-3-as a hazai és a vendégmérlege is. Kantáék nem kezdték rosszul a tavaszt, verték a Paksot és a Kispestet is, ám legutóbb kikaptak a Viditől. A meccsen pirosat kapott Vukmir, a rutinos bekk, így most eltiltott lesz.
A kékek nem nyerni jártak az Üllői útra, már ami a bajnoki ütközeteket illeti. És szerintünk ma sem ünnepelhetnek Horváthék. A Ferencváros nagyon egyben van, és ez újabb három pontot eredményez Hajnaléknak. Tippünk tehát: 1-es!

Real Sociedad-Cordoba 1!

Moyes mesterrel a baszkok egyre jobb formát mutatnak, a vendégek helyzete egyre reménytelenebb. Nem érzünk meglepetést…
A Real Sociedad a gyenge rajt után edzőt váltott, és a skót szakemberrel azért össze is kapták magukat, igaz,elsősorban az Anoetában jöttek eleinte az eredmények, első idegenbeli sikerükre egészen a múlt játéknapig kellett várniuk a kék-fehéreknek, ekkor a Getafét fosztották ki. Saját pályájukon 7-3-4-es a mérlegük, összességében pedig 33 egységnél járnak – egyre megnyugtatóbb távolságban a veszélyes zónától. Vela felépült sérüléséből, így a komplett keret bevetésre készen áll.
A déliek az utolsó helyről vágtak neki a játéknapnak, 24 meccsen mindössze 18 egységet húzott be az újonc. A bennmaradásra egyre kisebb a zöld-fehérek esélye, a vonal feletti Depor 25-nél jár. Miroslav Djukic nem tudott csodát tenni a gárdánál, a társulat lejtmenetben van, nyolc bajnokit buktak el zsinórban Abelék. Idegenben 2-3-8-as statisztikájuk van, ehhez elképesztően rossz, 8-25-ös gólkülönbség társul. A keretben három fontos bekk és a házi gólkirály is sérült – így különösen nehéz lesz…
Az igencsak tartalékos vendégek alig ha az Anoétában tárnak magukhoz, a baszkok behúzzák a három pontot, és stabilizálják helyüket a középmezőnyben. A Cordoba pedig…. Megy vissza a második ligába…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik