Hírek

Kettes simában és kétesélyben!

Ma egy magyar és egy angol bajnoki került fel a tipplapunkra...

West Ham United-Sunderland x2!

Mindkét fél pocsék formában van, a vendégek edzőt váltottak, és tán motiváltabbak is lesznek. Nem kapnak ki a fekete macskák!
A kalapácsosok néhány hete még a nemzetközi szereplésért harcoltak, ám az ámokfutásának következtében ma már csak szimpla középcsapatként emlegethetjük Sam Allardyce alakulatát. A londoniak a 10. helyről várják a folytatást, 29 fellépésen 39 pontig jutottak, az Upton Parkban 7-3-5-ös mérleget produkálva. A piros-kék-fehérek december közepéig nagyszerűen teljesítettek, akkor azonban megtört valami. Az azóta lejátszott 12 Premier League-mérkőzés közül mindössze egyet byertek meg Nobléék (Hull), hatszor pedig kikaptak. A visszaesésben közrejátszott, hogy sok sérült játékosára nem számíthatott a rutinos menedzser. És ma is lesznek hiányzók a hazai oldalon… Elől nincs Andy Caroll, Enner Valencia, és Carlton Cole sem biztos, hogy tudja vállalni a játékot. Hátul a Reid-Tomkins páros marad ki – azért így nem lesz egyszerű a kalapácsosoknak.
A Sunderland a liga döntetlen-specialistája, már 14-szer remiztek a csíkosak. Igen ám, de eddig mindössze 4 csatát tudtak megnyerni a fekete macskák, és utolsó sikerüket sem mostanában aratták: január végén a Burnleyt verték a Stadium of Light-ban, azóta viszont három iksz és három kudarc. A legutóbbi volt a legfájdalmasabb: kiesési rangadón az Aston Villa egy félidő alatt gurított egy négyest Brownéknak, és e méretes zakó bizony nem múlt el következmény nélkül. Poyetnek megköszönték a munkát, helyére a holland Dick Advocaat került. A menedzser feladata benntartani az alakulatot a Premier League-ben.
A Sunderlandnak jelenleg 26 egység áll a neve mellett – a vonal alatti Burnley 25-nél jár. Idegenben 2-7-5-ös sort tudnak Defoe-ék felmutatni, a Newcastle-nél sé a Crystal Palace-nél tudtak győzni.
A keretből Giaccherini sérült, Buckley szerepeltetése kérdéses – tehát két középpályás hiányzik majd. Cattermole eltiltott, Adam Johnson bevetése rendőrségi ügye miatt nem tisztázott.
A két alakulat egymás elleni mérlege enyhe West Ham-fölényt mutat, ugyanakkor a londoniak 5 éve nem verték meg otthon a Sunderlandet! És szerintünk ma sem kapnak ki a vendégek. A kiesős elől menekülő csíkosak pontot, pontokat szerezhetnek új menedzserük vezetésével. Tippünk tehát: x2!

Felcsút-Videoton 2!

Ki tudja miért, de az az érzésünk, hogy a bajnokjelölt nem botlik meg “kistestvére” otthonában…
A Puskás Akadémia középcsapat a Mennyie Bajnokságban, jelenleg a 10. helyen áll 25 ponttal. Előre és hátra sem kell tekintgetnie a felcsútiaknak, ugyanis a dobogótól és a veszélyes zónától is tisztes távolságban tanyáznak. A tavasz eddig igencsak gyengén indult Lencséék számára, ugyanis a Lokitól és a Pakstól kikaptak, legutóbb pedig soványka ikszet értek el otthon a Kispest ellen. A Pancho Arénában 5-3-2-es mérleget hoztak össze Tóth Balázsék, csak az MTK és a Debrecen tudott győzni náluk.
A Vidi 9 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot, idegenben még veretlene a fehérváriak (6-2-0). A gárda nagyon egyben van, az első tavaszi játéknapon remiztek Győrben, majd verték a Nyíregyházát és az MTK-t is. 51 egység áll a nevük mellett, 46-8-as gólkülönbségük pedig arról árulkodik, hogy mind a támadósor, mind pedig a védelem nagyon rendben van. Nikolics kihagyta az előző fordulót, de ma már ott lehet a pályán, így várhatóan Feczesin ismét a padra szorul. Bő a keret, az eltiltott Felipe Oliveira lesz, akit a padról küldtek el a múlt heti meccsen.
Eddig négyszer találkozott a két alakulat, és mindannyiszor a Vidi győzött (három bajnoki, egy kupa). És ma sem gondoljuk, hogy Harsányiék épp a bajnokjelölt ellen jönnének ki a gödörből. Szerintünk a fehérváriak elhozzák mindhárom pontot, tippünk tehát: 2-es!

Olvasói sztorik