Hírek

Sochaux-Chateauroux

Ma a francia második vonalban és a La Ligában jártunk utána egy-egy meccsnek...

Sochaux-Chateauroux 1!

A hazaiak a feljutásról, a vendégek a bennmaradásról mondhatnak le szép lassan. A vendéglátó nem hibázik!
A Sochaux egyre messzebb kerül a hőn áhított dobogótól, amely a feljutást jelentené a sárga-feketéknek. A gárda a 7., 42 pontnál jár – hat egység a lemaradása a 3. helyezett Dijon mögött. Ugyan még van hátra 10 mérkőzés a bajnokságból, ám lényeges formajavulásra lenne szükségük Butinéknak. Elsősorban hazai környezetben, hiszen az 5-4-4-es otthoni mérlegük igencsak átlagosnak nevezhető. Olivier Echouafni legénysége a januárt és a februárt rontotta el nagyon, addig még reális sanszuk volt az osztályváltásra, ám akkor sorban kaptak ki Sao-ék, s így le is csúsztak a tabellán. Március elején megtörték a rossz sorozatot a Tours legyőzésével, de a múlt héten az Auxerre otthonában megint kikaptak. Egy csatár sérült, egy bekk viszont visszatérhet eltiltásából. A támadójáték akadozik, 28 fellépésen mindössze 29 találatot jegyeznek a sárgák, a védelemmel nincsen különösebb baj, hiszen 25-ször kapituláltak eddig.
A Chateauroux tavaly csak az adminisztrációnak köszönhette, hogy nem zuhant ki a 3. ligába, ám az idén már nem nagyon reménykedhet. A piros-kékek gyenge kerettel vágtak neki a pontvadászatnak, Cedric Daury fiai ennek megfelelően is teljesítenek: a 19. helyen állnak 22 egységgel, 7 pontos lemaradásban a vonal fölött tanyázó Clermont mögött. Idegenben botrányosan gyengék, 1-4-8 (8-25) a vonatkozó statisztikájuk, és a formájuk is borzalmas: október vége óta egy meccset nyertek meg, legutóbbi három túrájukon nulla ponthoz 0-10-es gólkülönbség párosul. A múlt pénteken a sereghajtó is kifosztotta őket… A keretben lesz hiányzó, egy középpályás lesérült az Arles ellen, egy másik pedig eltiltott lesz. A négygólos Makengo, a második legjobb góllövő január eleje óta nem bevethető…
Ősszel, fordított felállásban a Sochaux magabiztos, 4-1-es sikert aratott. Most, a Stade Bonal-ban sem várunk mást, szerintünk a házigazda elveri a vendégeket. Tippünk tehát: 1-es!

Elche-Valencia Mindkét fél betalál: IGEN!

Izgalmas meccset várunk ma este a Estadio Martínez Valero-ban: motivációs problémák nem lehetnek egyik oldalon sem, az iksz egyik félnek sem jó – mi a gólváltásra voksolunk!
Az Elche nagy menekülésbe kezdett, és eddig olybá tűnik, sikerül is teljesíteni a küldetést. A zöld-fehérek a játéknap előtt 27 egységgel a 15 helyen álltak, a vonal alatti Almeria 25-nél jár, tehát nyugalomra semmi oka sincs Francisco M. Escriba Segura legénységének. A társaság odahaza 4-3-7-es sort hozott össze, győzelmeit kis- és középcsapatok ellen aratták Jonathasék. Ami a formát illeti: ha csak a 2015-ös naptári évet vennénk alapul, nem lenne semmi gondja Coroéknak, hiszen mostanság kiegyensúlyozottabban teljesítenek, mint korábban. A múlt hétvégén ugyan nagyon kikaptak a Sevillánál, de előtt otthon verték kiesési rangadón az Almeriát. Ami a hiányzókat illeti: egy bekk eltiltását tölti, egy másik sérült, egy középpályás pedig még nem teljesen terhelhető.
A Valencia már a 3.! A denevérek igencsak begyújtották a rakétákat, 57 pontnál járnak, vendégmérlegük 5-5-3. December eleje óta mindössze egy bajnokit buktak ek a fehér-feketék (Malaga), kegutóbbi hat fellépésükön pedig 16 egységet kasszíroztak – az iksz a Vicente Calderonban jött össze két hete.
Pedig sokan féltették a szezon előtt Nuno Espirito Santo együttesét, ám a tréner ütős kis alakulatot pakolt össze Valenciában. A denevérek kerete azért kevésbé bőséges, mint az Atletico Madridé, ugyanakkor a Valenciának csak a La Ligára kell koncentrálnia, szemben a matracosokkal, akik még érintettek a BL-ben. A doogóért folytatott harc tehát még teljesen nyílt, ha idegenbeli formáján tudnának javítani valamelyest Otamendiék, megkaparinthatják a bronzérmet, és az ezzel járó automatikus BL-kvalifikációt.
Rodrogi Moreno, a három gólnál és három asszisztnál járó csatár eltiltott lesz, és ugyancsak kihagyhatja a meccset Negredo, aki sérüléssel bajlódott a héten. Alcacer felépült, így Piatti mellett ő és Feghouli lehet ott a támadósorban.
A Mestallában ősszel 3-1-re nyertek Mustafiék. Tavaly az aktuális pályaválasztó diadalmaskodott egyaránt 2-1-re. Ma is leginkább a gólváltásban érzünk fantáziát: egy olyan meccs lesz ez, amelyen az iksz nem igazán megfelelő eredmény egyik alakulatnak sem. Bátor játékot várunk a zöldektől és a fehér-feketéktől, és ebből adódóan gólokkal számolunk. Eggyel innen, eggyel onnan – legalább…

Olvasói sztorik