Hírek

Újabb EL-kaland!

Célkeresztben a Torino-Zenit és a Sevilla-Villarreal összecsapás...

Torino-Zenit 2x!

Sima győzelmet aratott az orosz gárda odahaza, és szerintünk nem akarnak izgulni a visszavágón sem. Nem kap ki a Zenit!
A bikák teljesítményét az idei kiírásban leginkább egy hullámvasúthoz lehetne hasonlítani. A bordók gyengék kezdtek, majd nagyon elkapták a fonalat, aztán az utóbbi hetekben megint elmaradnak az eredmények. A Serie A-ban immár csak a 9. helyen tanyáznak Giampiero Ventura fiai, legutóbbi két bajnokijukat elveszítették, hazai mérlegük pedig 5-6-3. A keret nem lesz teljes, ugyanis a Péterváron kiállított Benassi eltiltását tölti majd, sérült továbbá Masiello és Vives – utóbbi középpályás, fontos láncszem.
Andre Villas-Boas együttese ötpontos előnnyel fordulhat rá a bajnokság utolsó harmadára. A szentpétervári alakulat jól kezdte az idei esztendőt, oda-vissza verte a PSV-t, a hazai pontvadászatban is sikerrel nyitott, igaz, az elmúlt hétvégén a hajrában két pontot felejtettek Witselék a Torpedo Moszkva otthonában. Netoék védelme rendben van, 9 bajnoki túrájukon mindössze ötször kapituláltak. Elől sincs különösebb probléma, hiszen Hulk és Rondon remek passzban van. A keret nem lesz teljes, eltiltott lesz Javi Garcia, sérült Fayzulin, Anyukov és Kerzsakov szerepeltetése pedig kérdéses.
Azt gondoljuk, hogy a a bikák nem a Zenit ellen másznak ki a gödörből. Az európai kupakaland Glikéknek ezennel véget ér, szerintünk az oroszok nem kapnak ki Torinóban. Tippünk tehát x2!

Sevilla-Villarreal Mindkét csapat betalál: IGEN! 1X!

Hagyományosan egymásnak ront e két együttes – ma sem várunk mást tőlük…
A Sevilla várhatja kényelmesebb helyzetből a visszavágót, hiszen 3-1-re nyertek a déliek az El Madrigalban. Ezúttal a Ramon Sanchez Pizjuan-ban randevúznak a felek, abban a stadionban, ahol eddig nem sok babér termett a riválisoknak, legyen szó bajnoki, vagy nemzetközi kupamérkőzésről. A La Ligában egyedüli együttesként veretlen saját stadionjában (10-4-0), gólkülönbsége itt 28-7. AZ EL-ben is magabiztosan menetelnek Vitoloék, és a formájukra sem lehet panasz: a februári gyengélkedést követően jó passzba kerültek M’Biáék, amelynek hatására a BL-selejtezőt érő 4. pozíciótól már csak 4 egység a lemaradásuk. A fehér-pirosak Unai Emery vezetésével általában látványos támadófutballt adnak elő, különösen odahaza. Ma a szakvezető biztosan nem számíthat az eltiltott Krychowiakra, valamint a sérült Aspasa és Netóra.
A Sárga Tengeralattjáró is nagyszerű szezont fut, a la Ligában EL-t érő helyen állomásozik, és bizony jobb pozícióban is lehetnének Uchéék, ha vendégségben is meggyőzőbben teljesítenének (4-7-3). Marcelino mester fiai összességében nincsenek rossz formában, a hétvégén az Almeriánál remiztek, előtte a Celtát végezték ki otthon Morenóék. Viettóék idegenben is felvállalja általában a nyíltabb játékot, és nem tesz kivételt a nagycsapatoknál sem: a Realnál 1-1-ánál 3-2 lett a vége. Az előző EL-körben a Salzburgot kettős győzelemmel ejtette ki a sorozatból. A társulatból Jaume Costa eltiltását tölti majd, Marin és Soriano sérült, Musacchio és Victor Ruiz szerepeltetése ugyancsak kérdéses – tehát elsősorban a védelem lesz lyukas…
A két gárda rendre gólváltásos mérkőzéseket vív egymással – és ma is benne van ez az opció a pakliban, hiszen a vendégeknek muszáj lesz gólokat szerezniük, ha tovább akarnak lépni. De az andalúzokat otthon nem könnyű meglepni. Lehet itt is és ott is találat, ám a végén szerintünk a Sevilla semmiképpen nem kap ki.

Olvasói sztorik