Hírek

Két erős hazai!

Ma BL és Championship a menü!

Barcelona-Manchester City 1-es és +2,5!

A katalánok idegenben is nyerni tudtak – ma is hazai sikert várunk, gólokkal fűszerezve!
A gránátvörös-kékek – kihasználva a Real botladozását – átvette a vezetést a La Ligában. Masceranóék egy ponttal előzik meg az ősi riválist, tehát még nem dőlt el semmi. Mint ahogy a BL-ben sem!
Mert noha 2-1-re legyűrték vendégségben is a halványkékeket Suarezék, azért nem árt az óvatosság és a maximális koncentráció. Erre hívta fel a figyelmet Luis Enrique, a katalánok vezetőedzője is, aki nem győzte hangsúlyozni, hogy súlyos hiba lenne játékosai részéről, ha elhinnék: túlléptek a Cityn!
Neymarék formájára nem lehet panasz, sorra nyerik mérkőzéseiket minden fronton, bejutottak például a Király Kupa fináléjába is. A Camp Nou igazi pokol mostanság a vendégeknek, a bajnokságban például 46-8 a gólkülönbségük saját stadionjukban.
Busquets és Vermaelen sérült, rajtuk kívül mindenki bevethető.
A Citynek nem alakult jól a márciusa – eddig. A kékek kikaptak a Liverpooltól és a Burnley-től is a Premier League-ben, így most már nem a Chelsea üldözésével kell elfoglalva lenniük, hanem sokkal inkább 2. helyük megőrzésével. Mert az Arsenal és a Manchester United is lőtávolon belülre került. Pellegrini mester alakulata közben a BL-ben is megégett, no és korábban kiesett az FA-Kupából is.
Pedig brutális kerettel dolgozhat a dél-amerikai szakember, ám a nagy terhet nem bírja a társaság. A hétvégén a Burnley ellen ugyan belenyúlt a csapatába a tréner, de így is illett volna nyerniük Agüeróéknak…
Vendégségben nem acélosak Demichelisék, a csoportkörben és a Premier League-ben is égtek már meg jó néhányszor. És azért a Burnley elleni kirándulást nem lehet egy napon említeni a barcelonai kiruccanással.
Clychy eltiltását tölti majd, ő lesz az egyetlen hiányzó az angoloknál.
A Barca lényegesen kényelmesebb helyzetben van, mint aktuális riválisa. A manchesterieknek jönniük kell előre, ugyanakkor ezt nem tehetik esztelenül, mert azt Messiék villám gyorsan kihasználnák. AZt gondoljuk, hogy a katalánok megnyerik a visszavágót is, méghozzá olyan mérkőzésen, amelyen lesz legalább három gól!

Nottingham-Rotherham United 1!

A hazaiak még jók lehetnek a play offra is talán, a szeszélyes vendégek ellen otthon tarthatják a pontokat!
A Nottingham 54 pontjával a 9. pozíciót foglalta el a Championshipben, a piros-fehérek 8-5-5-ös (32-24) hazai mérlege nem éppen félelmetes. A gárda parádésan nyitotta a bajnokságot, ám az őszt elrontották Burke-ék: sorra jöttek a vereségek, így most hiába a jobb forma (legutóbbi kilenc meccsen egy vereség), közel sem biztos, hogy összejön a hőn áhított rájátszás. Dougie Freedman menedzser régóta nem számíthat legjobb csatárára, Assombalongára, de sérült még egy meghatározó bekk is.
A Rotherham egyre veszélyesebb vizekre evez, a játéknap előtt már csak 6 pont volt az előnye a Wigannel szemben, amely épp a legutóbbi fordulóban nyert nála. A társaság 3-7-8-as vendégmérlegéhez 13-26-os gólkülönbség párosul, tehát a túrákon nem éppen hatékony a támadójáték. 40 egység áll a nevük mellett, a formájuk pedig rettenetesen hullámzó: legutóbbi négy fellépésük közül kettőt bebuktak, kettőt behúztak. A középhátvédjük sérüléssel bajlódott, ám olybá tűnik, a walesi bekk tudja vállalni a játékot.
Decemberben fordított felállásban 0-0 lett a vége, most viszont az az érzésünk, hogy a Forest behúzza a három pontot. Erősebb a kerete, és ez ma győzelmet ér. Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik