Hírek

BL-gólok és angol kettő…

Ma Monacóba látogatunk el, majd a Wigan-Watford meccset is körüljárjuk...

Monaco-Arsenal +2,5!

Nagy bajba került az Emirates-ben az Arsenal, ha tovább akar jutni, alaposan el kellene verniük a gallokat. Muszáj rohamozniuk a vendégeknek!
Az első mérkőzésen a francia együttes magabiztos futballal 3-1-re diadalmaskodott Angliában.
A Monaco jelenleg a 4. helyen tanyázik a francia bajnokságban, amely BL-selejtezőt ér. A hercegségbelieknek elsősorban hátra felé kell tekintgetniük, ugyanis a St. Etienne és a Bordeaux is csak egy-egy pontra van lemaradva tőlük. A Stade Louis II.-ben 6-6-2-es sora nem túl acélos, és ami szembetűnő, hogy a 14 bajnokin mindössze 15-7-es gólkülönbséget hoztak össze Berbatovék.
A BL-ben sem a gólzáporos meccsek jellemezték a csoportkörben Leonardo Jardim alakulatát – tán épp emiatt is okozott bombameglepetést a londoni gólzáporos sikerük. A forma rendben van, a bajnokságban február eleje óta nem kaptak ki Moutinhoék, mindössze egy vereség csúszott be a közelmúltban, de az a kupában, és a PSG vendégeként.
Az Emirates-ben nagyon szervezetten futballoztak a gallok: megölték az ágyúsok támadójátékát, a kontrák pedig ültek. A hercegségbelieknél Kondogbia, Toulalan és Ferreira-Carrasco hagyott ki edzéseket, de velük kalkulálhat majd a szakmai stáb. Nem úgy a Raggi, Bakayoko, Traore trió. Az első mérkőzésen is voltak hiányzói a monacóiaknak, ám akkor ez nem látszott meg a társulat teljesítményén.
Az Arsenal nagy bajba sodorta magát, pedig szinte minden az ágyúsok mellett szólt az első összecsapás előtt. Arsene Wenger alakulata jó passzban várta a találkozót, ám a roppant fontos meccsen egyszerűen leblokkoltak a londoniak: a szervezett monacói védelemmel nem tudtak mit kezdeni Cazorláék.
A bajnokságban már a dobogón állnak Sanchezék, legutóbb a West Hamet fektették két vállra, de összességében is remek a mérlegi kilenc Premier League-csatájukból nyolcat behúztak Flaminiék! Közben továbbléptek az FA-Kupában is a piros-fehérek, méghozzá az Old Traffordon (MU 1-2)!
Idegenben azért – főleg a szezon elején – botladoztak olykor Özilék, ám mostanság lényegesen eredményesebbek a túrákon is a fiúk: a QPR-nél a Palace-nél egyaránt győztek.
És akkor a hiányzókról: Arteta, Debuchy és Diaby már régóta sérült, Oxlade-Chamberlain is kidőlt a sorból, Wilshere, Gabriel és Rosický hagyott ki tréningeket a héten, de ők azért ott lehetnek ma a hercegségben.
Az az igazság, hogy őrült meccset várunk ma Monacóban: az Arsenalnak legalább három gólt kell rúgnia a továbbjutáshoz… Nem tehetnek mást Giroudék, minthogy nekirontanak a házigazdának. Szerintünk megint potyognak majd a gólok, hármat összehoznak a felek. Tippünk tehát: +2,5!

Wigan-Watford 2x! Mindkét fél betalál: IGEN!

A meccsnek hatalmas a tétje, hiszen a házigazda a kiesés elől menekülnek, a vendégek a feljutásért küzdenek!
Az egykor szebb napokat látott kék-fehér együttes rohamléptekkel halad a harmadosztály felé. A klubnál természetesen még nem mondtak le a bennmaradás kivívásáról, és az elmúlt hetekben fel is csillant a remény: a legutóbbi 4 bajnokijából hármat megnyertek Pennanték – így is még hat pont a lemaradásuk a vonal fölött álló Rotherhammel szemben. Most 34 egységük van, és ebből mindössze 13-at szereztek a DW Stadium-ban (2-7-9). Legutóbb augusztus 30-án ünnepelhetett a hazai publikum, az elmúlt három hazai fellépésen rúgott gól nélkül kaptak ki Fortunéék. Malky Mackay menedzser variációs lehetőségeit növeli, hogy két támadója is felgyógyult, és bekapcsolódott a közös munkába.
A Watford már a 2. helyen áll, amely a végelszámolásnál egyenek feljutást érne a Premier League-be! A sárga-pirosak 69 egységig jutottak 37 meccsen – nagyon szoros a tabella eleje, az 5. Norwich is 66 begyűjtött már. A play off pozíció már szinte biztosan megvan Tőzséréknek, ám nyilván nyugalmasabb lenne Ighalóék élete, ha nem kellene túlórázniuk…
A csapat idegenben 9-3-6-os vonatkozó statisztikát hozott össze, feltűnően sok gólt rúg, igaz, kap is rendesen: összesített gólkülönbsége 76-45. Legutóbbi 9 bajnokija közül csak egyet veszítette el, és ebben a periódusban 22 pontot kasszíroztak Vydráék. A keretbe visszatérhet egy eltiltott bekk, és Slavisa Jokanovic menedzser újra számíthat a házi gólkirállyal, a 17 találatot jegyző Ighalora.
Mindkét brigád jó passzban várja a találkozót, és motivációs probléma sem adódhat egyik oldalon sem. A vendégek keretét erősebbnek tartjuk, és az otthon gyengélkedő Wigan szerintünk nem tudja megtörni az átkot. Az az érzésünk, hogy a Watford ponttal, pontokkal távozik majd, és könnyen jöhet a gólváltás opciója is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik