Hírek

Német egyes, olasz gólok!

Mönchengladbach-Hannover 1!

A Hannover zuhanórepülésben van, a BL-re hajtó zöldek ellen alig ha jönnek ki a gödörből. Ráadásul a vendégeknek hiányzói is lesznek…
A 25. fordulót rendezik a Bundesligában a hét végén. A házigazda az előkelő 4. helyről várhatja a folytatást, 41 pontjához 8-3-1-es, igazán ütős hazai sor párosul. Lucien Favre együttese jó passzban várja az összecsapást, november közepe óta nem botlott a Borussia Parkban, és a legutóbbi négy ütközetén veretlen maradt. Az EL-től ugyan búcsút intettek a zöld-fehér-feketék, Kruséék így is remek szezont futnak, hiszen a német kupában még állnak. A keretben mindenki egészséges, így Traoréék ütős összeállításban futhatnak ki a gyepre.
A Hannoverről nem tudunk ennyi szépet és jól elmondani. A bordók már csak a 12. pozíciót foglalják el 27 egységgel – az osztályozótól immár négy pont választja el őket. A szászok 2-4-6-os vendégmérlegük nem éppen biztató a mai túra előtt, a formájuk pedig egyenesen tragikus! Tayfun Korkut legénysége december 16-a óta képtelen nyerni, azóta pedig eltelt 8 forduló… Két kezdő középpályás eltiltását tölti ma, egy harmadik futballista ugyanebben a csapatrészben sérült… Így azért nehéz lesz a vendégeknek.
Nem nyerni jár a Hannover a Borussia Parkba! Az ősszel, fordított felállásban is a zöldek nyertek, magabiztosan, 3-0 arányban. És ma is Xhaka-ék sikerét várjuk. Szerintünk nem lesz meglepetés, győz a házigazda. Tippünk tehát: 1-es!

Hellas-Verona-Napoli +2,5! Mindkét fél betalál: IGEN!

Nem lesz gólokból hiány a két együttes találkozóján!
Andrea Mandorlini alakulata kijött a hullámvölgyből, a legutóbbi három mérkőzésén veretlen maradt. Kellettek is a pontok a sárga-kékeknek, ugyanis közel kerültek a veszélyes zónához. Jelenleg 29 egység áll a nevük mellett, ebből hazai környezetben 4-3-5-ös sort produkáltak. Gólkülönbségük 31-46, tehát a védelem olykor nem éll a helyzet magaslatán. A keretben két fontos bekk és egy középpályás nem bevethető, előbbi kettő sérült, utóbbi eltiltását tölti.
A Napoli jól állja a többfrontos harcot, a héten simán győztek orosz riválisukkal szemben az EL-ben. A bajnokságban 46 ponttal a 4. helyen állnak a déliek, de a 2. AS Romától már csak 4 egység a lemaradásuk. Az elmúlt két játéknap nem sikerült jól Hamsikéknak, ugyanis előbb kikaptak Torinüban, majd értékes pontokat hullajtottak el az Inter ellen (2-0-ról 2-2 lett a vége). Rafa mester két bekkjével, Koulibalyval és Henriquével nem számolhat, előbbi sérült, utóbbi eltiltott. Középről Gargano és Gabbiadini szerepeltetése kérdéses, Michu pedig továbbra sincs. Jó eséllyel a csütörtökön triplázó Higuain mögött Callejon, Hamsik és Mertens kezd majd.
A Hellasnak 16/10, a Napolinak 14/12 az over-under mérlege, az egymás elleni meccseik pedig rendre eseménydúsak – ősszel 6-2 lett a halványkékeknek. Ma is gólváltással kalkulálunk, no és a +2.5 is adható.

Olvasói sztorik