Hírek

Gólok itt, hazai ott…

Ma az EL-csábításának nem tudtunk ellenállni...

Wolfsburg-Internazionale +2,5!

A farkasok támadópotenciálja félelmetes, az Inter védekezéséről ugyanez elmondható olykor… Ebből gólos történet lesz…
A Wolfsburg nagycsapattá nőtte ki magát az idei esztendőre. Magabiztosan tartja 2. pozícióját a Bundesligában, így tehát a jövő évi BL-indulás garantáltan összejön a gárdának. Az EL-ben továbbléptek a csoportjukból Caligiuriék, és az előző körben a Sporting sem tudott megálljt parancsolni a zöldeknek. Dieter Hecking alakulata brutálisan erős, különösen az előrejátékban nagy a potenciál a farkasokban. Dost elkapta a fonalat, megszámlálhatatlanul hinti a gólokat, mellette-mögötte pedig a Schürrle-Bruyne-Caligiuri hármas rohamoz – Bendtner rendre a padra szorul ezáltal. De a brigád többi része is rendben van, elég, ha csak Benaglióra, Naldóra, Gustavo Luizra, Rodriguezre, vagy Guilavoguira gondolunk.
Hazai pályán félelmetesen tolják a farkasok, a Bundelisgában klasszikus vesztőhelyként tartják számon a Volkswagen Arénát: 10-2-0 (27-8). A legutóbbi játéknapon idegenben ugyan botlott a Hecking-legénység (Augsburg), de szerintünk ez tényleg csak egy apró kisiklás volt, az összeforma nem változik meg.
A keretből hiányzik majd Hunt, Arnold és Perisic viszont tán ott lehet a ma esti ütközetben.
Az Inter teljesen kiszámíthatatlan, és nem csak mostanság… A bajnokságot Mazzarival kezdték a milánóiak, ám az eredménytelenség hatására érkezett Manchini, aki eleinte nem váltotta meg a világot. És összességében a későbbiekben sem. Jelenleg is csak a 9. helyen tanyáznak Palacióék, az EL-t érő pozícióktól 6 pont a lemaradásuk. A társulat idegenben 4-6-4-et hozott össze a Serie A-ban, és ami szembetűnő mostanság, az a viszonylag nyílt futball, amit felvállalnak Guarinék. A nyíltság helyett úgy is fogalmazhattunk volna, hogy elől és hátul is gólképesek a kék-feketék… A védelem – amelyből ezúttal is hiányzik majd Nagamoto és Jonathan – olykor elképesztő hibákra képes, elől viszont az Icardi-Shaqiri-Palacio trió általában helyre tudja hozni a dolgokat. Legutóbb Nápolyban, a San Paolóban égtek 2-0-ra Medelék, aztán a hajrában csak összejött az egyenlítés. A forma szeszélyes, az EL előző körében a Celticet ejtették ki Hernanesék: Glasgow-ban 3-3 lett a vége, odahaza, a San Siróban gyenge meccsen 1-0-ra győztek az olaszok.
A Wolfsburg támadójátéka lenyűgöző, az Inter pedig mostanság hajlamos belemenni a nyíltabb csörtékbe – mi pedig azt gondoljuk, hogy ebből leginkább gólok várhatóak. A +2,5 benne van a pakliban, mi erre fogadunk!

Zenit-Torino 1!

Az oroszok otthon előnyt szereznek a bikák ellen!
Andre Villas-Boas vezetőedző együttese gőzerővel halad a a bajnoki cím megszerzése felé: 18 fordulót követően már 7 egység a halványkékek előnye a bajnok CSKA Moszkva előtt. Odahaza, a Petrovsky-ban 8-1-1-es mérleget hoztak össze Rondonék, és a téli leállás után ott folytatták, ahol előtte abbahagyták: sima győzelmet könyvelhettek el, ezúttal az Ural ellenében. Az EL-ben is mentek már egy kört Witselék, méghozzá a PSV-t ejtették ki játszi könnyedséggel. Oda-vissza verték a holland listavezető, és még csak gólt sem kaptak Zsatovék (0-1, 3-0)! A társulat védelme nagyon masszív, alig-alig kap gólt a Zenit, főleg odahaza. A forma tehát nagyszerű, a csapat nagyon egyben van, még úgy is, hogy lesznek hiányzóik az oroszoknak. Fayzulin és Arshavin sérült, Hulk is kihagyott tréningeket, de a brazil erőember ott lehet talán a mai csatában.
A Torino gyengén kezdte a bajnokságot, a tabella hátsó régiójában állomásoztak sokáig a bikák. Aztán november végétől rendezte a sorait a bordó legénység, és elképesztő szériába kezdett: egészen a múlt hétvégéig megőrizték veretlenségüket Glikék – közben pedig továbbléptek az EL-csoportkörből is. Az idei év is jól folytatódott, a nemzetközi porondon a Bilbaot ejtették ki Darmianék. Giampiero Ventura masszív társulatot alakított ki, amely sokáig csatárgondokkal küzdött. Télen Quagliarella tehermentesítésére érkezett Maxi Lopez, aki jól illeszkedett be új csapatánál. A veterán Amauri így általában padozik. A Torinonál nincs fontos hiányzó, szinte teljes kerettel vágtak neki Morettiék az orosz kirándulásnak.
Az orosz elitalakulat szerintünk erősebb a talján középcsapatnál. Noha a bikák okoztak már meglepetést a sorozatban, ma mégsem gondoljuk, hogy meglephetik Dannyéket. Szerintünk a Zenit előnyt szerez a visszavágóra, tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik