Hírek

Gólos péntek…

Ma a magyar és a holland bajnokságból szemezgettünk...

Almere-Emmen +2.5!

Ha holland másodosztály, akkor kezdődjék a gólvadászat!
Kedveljük a németalföldi második vonalat. No persze itt is lehet bukni (hétfőn csak nem jöttek a találatok a PSV tarcsijának meccsén…), ám összességében eseménydús mérkőzéseket vívnak a gárdák. Élen jár ebben az Almere és az Emmen is. A házigazda középcsapat, 41 pontja van, és még van halovány esélye a play offra. Otthon 6-4-3-as sort tud felmutatni, gólkülönbsége pedig 26-16, tehát ad is és kap is… Mostanában teljesen kiszámíthatatlanok, mindent csináltak az elmúlt három játéknapon, vereségből érkeznek (Jong Ajax, 3-1).
Az Emmen élcsapattá nőtte ki magát, jelenleg az 5. 46 egységgel, és egészen elfogadható, 7-1-5-ös túramérleggel. A gólokkal náluk sincsen baj, összességében 68-47 a találati mutatójuk. A formájuk viszont nem az igazi, legutóbbi 5 bajnokijukból négyet bebuktak.
A hazaiaknak 22/6, a vendégeknek 24/4 az over-under statisztikájuk. Egymás ellen pedig rendre elszabadul a pokol, ősszel 2-2 lett a vége, tavaly, ebben a felállásban pedig 1-4.
Ma sem várunk unalmas 90 percet, szerintünk simán összehoznak a csatársorok (no és a védelmek) három találatot. Mi az overre fogadunk!

DVTK-Pécs Mindkét fél betalál: IGEN! 1!

A borsodiak gyengén kezdték a szezont, a pécsiek viszont eredményesen menekülnek. Egy gólra ma is jók lehetnek…
A miskolciak kerete meggyengült a télen, elment Kádár és Elek is, Krstic ugyan jött, de összességében nem állt össze a piros-fehérek játéka. A télen még a dobogón állomásoztak Takácsék, most viszont már csak az 5. pozíciót foglalják el 33 ponttal. Kiestek a Ligakupából, majd jött két kirándulás: előbb iksz a Halinál, majd vereség Kecskeméten. Otthon 7-2-0-ás soruk tekintélyt parancsoló, ám Szivics mester elégedetlen a kerettel. Ma nem lesz Alves sem, a brazil bekket kiállították a múlt hétvégén.
A Pécsen nagy volt a jövés-menés, Robert Jarni légiósokat szerződtetett elsősorban. Eddig olybá tűnik, megvan az eredménye, hiszen verték az Újpestet a fővárosban, majd otthon a Haladást is a baranyaiak. Közben a Vidinél kikaptak a kupában, de megszorongatták a bajnokjelöltet (2-1). A piros-feketék az idén kimondottan jól teljesítenek vendégségben, mérlegük 3-2-4, ehhez 13-16-os gólkülönbség párosul – csak Nyíregyházán és a Fradinál nem találtak be Márkvárték. A leállást az utolsó helyen töltő brigád feljött a tabellán, 16 pontjával a 13., de még bőven a veszélyes zóna tagja.
12/7 illetve 11/8 a DVTK és a Pécs over/under mutatója. Augusztus végén Gosztonyiék 2-1-re nyertek Mecsekalján. És ma is bízunk a gólváltásban, szerintünk a pécsiek (is) jók lehetnek egy találatra!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik