Hírek

BL és skót bajnoki!

Ma megint két találkozóval támadunk!

Bayern München-Sahtar Donyeck +2,5!

A bajorok az idegenbeli iksz után kivívják a továbbjutást – eseménydús 90 perccel számolunk!
Pep Guardiola együttese magabiztosan száguld hazájában a bajnokságban és a kupában is a címvédés felé. Nagyon nincs is ellenfelük a pirosaknak, a Bundesligában immár 11 egység a fórjuk a Wolfsburggal szemben. A forma pazar, a nehézkes tavaszi indulás már a múlté, sorra jönnek a sikerek, Robbenék elképesztő motivált produktumot tesznek le hétről hétre az asztalra. A BL-ben magabiztosan léptek tovább a csoportból, majd jött a lvovi, Sahtar elleni kilencven perc, amelyen amolyan biztonsági futballt láttunk Alabáéktól. Az iksz nem nagyon forgott veszélyben, Xabi Alonso kiállítása után pedig még inkább a biztonságra törekedtek Boatengék. A keretből a spanyol középpályás mellett Javi Martinez, Lahm és Thiago Alcantara hiányzik majd.
A Sahtar egyelőre csak a 2. a bajnokságban, lemaradása tetemes (7 pont) a nagy rivális Kijevvel szemben. A tavaszi rajt nem sikerült rosszul a narancssárgáknak, igaz, legutóbb csak ikszeltek a Mettalist Kharkiv otthonában.
Mircea Lucescu együttese az első ütközetben nem nagyon tudott mit kezdeni a bajorokkal, Taysonéknak igazán nagy ziccerük nem is adódott Neuer kapuja előtt, a labda is zömében a vendégeknél volt. Ezúttal is minden bizonnyal a német együttes lesz a kezdeményezőbb, nagy kérdés, hogy Srnáék miként tudják megfékezni Lewandowskiék rohamait.
A román tréner nem számíthat Bernardra, a brazil középpályásra, Teixeira (támadó) és Krivtsov (bekk) ugyan hagyott ki edzéseket, de mindketten ott lehetnek a keretben.
Az ukrán alakulat előrejátéka veszélyes, Adriano Luizék szép számmal hintették a gólokat a csoportkörben. Igaz azonban, hogy azért nem az Allianz Arénában kellett vendégszerepelniük… Müllerék szerintünk lehozzák a meccset, továbbjutnak, és ezen a találkozón végre gólok is esnek majd – három biztosan. Mi erre fogadunk. Tippünk tehát: +2.5!

Hibernian-Livingston 1! +2,5! (0-1) 1!

A házigazdák az élvonalba jutásért, a vendégek a kiesés elkerüléséért küzdenek – nem lesz meglepetés, nyernek a zöldek!
A Hibs tavaly esett ki a skót első ligából, és a klubvezetés az azonnali visszajutást tűzte ki célul. Ez alapjában véve még teljesíthető küldetés lenne, azonban a zöldek pechjére, az idei kiírásban két egészen erős riválissal is meg kell küzdeniük az Edinburgh-ieknek. Mert ott a Hearts és a Rangers is – a bordók utcahosszal vezetik a bajnokságot, a csőszök pedig előzésre készen állnak a 3. helyen. A Hibernian jelenleg a 2., 49 pontig jutott, odahaza feltűnően sok remit játszott (6-6-1). A formával nincsen probléma, december eleje óta nem kapott ki az együttes, legutóbbi két bajnokiját és egy kupameccsét pedig kapott gól nélkül nyerték meg Malongáék. A keretben egy bekk és egy középcsatár sérült, de friss hiányzóról nem számolt be a hivatalos honlap. A rájátszásra biztosan jók lesznek majd a zöldek – leginkább a bronzéremre van sanszuk Cernyéknek.
A Livingstonnál nagy a baj, az utolsó, kieső helyről várják a folytatást. Hivatalosan 12 pontjuk van, mert 5-öt levont tőlük a szövetség. A rájátszástól 6, a biztos bennmaradástól 7 egység a lemaradásuk. A formájuk pocsék, négy vereségből érkeznek az Easter Roadra, legutóbbi három bajnokijukon még a góllövés sem jött össze Sekajjáéknak. Idegenben amúgy sem brillíroztak a fiúk: 2-2-9-es mérlegük a leggyengébb a ligában.
Két fontos bekkje sérült a gárdának, viszont egy középpályás és a csapatkapitány visszatér eltiltásából.
Az idei kiírásban eddig kétszer találkoztak a felek, az Easter Roadon 2-1, Livingstonban 4-0-ra nyert a Hibernian. Ma is a zöldek sikerét várjuk, ami akár hendis is lehet a végén. Emellett a +2,5 is igencsak csábító opciónak tűnik…

Olvasói sztorik