Hírek

Déli sikerek!

A BL-ben ibériai diadalokkal kalkulálunk...

Real Madrid-Schalke +2.5! (0-1) 1!

A madridiak kiesebb gödörbe kerültek, a BL-meccs ideális alkalom a kimászáshoz!
A Real hosszú hónapok óta először lecsúszott az első helyről a La Ligában. A fővárosiak az elmúlt két játéknapon mindössze egy pontot tudtak szerezni – így nem is csoda, hogy a Villarreal elleni hazai remit, majd a bilbaói zakót nem hagyta kihasználatlanul a Barca. Ancelotti kiakadt egy kissé, az olasz tréner maga sem értette, hogy miért volt ilyen impotens és sablonos csapata játéka a San Mamesben.
A BL-ben azért jobb a helyzet, a nyolcaddöntő első felvonásán a madridiak 2-0-ra győztek a Veltins Arénában a Schalke ellen – a továbbjutás szinte eldőlt, a nagy kérdés az, hogy Kroosék mennyire veszik komolyan a találkozót? Helyre akarják tenni renoméjukat egy gálával? Vagy takarék-üzemmódban focikáznak egyet Pepéék? Szerintünk inkább az előbbi lesz a helyes megfejtés… Toni Kroos is erről beszélt az uefa.com portálon…
A Real a Bernabeuban amúgy is félelmetes, és a keretben is egyre kevesebb a hiányzó. James Rodriguez és Sergio Ramos még nem lehet ott a mérkőzésen, Modric a keretben viszont már. A BBC-támadósor adott, Kroos helye is megkérdőjelezhetetlen, a védelem tengelyében pedig Varane lehet Pepe társa.
A Schalke a hétvégén pazar győzelmet aratott, így immár az 5. helyen áll, a dobogótól mindössze 3 egységnyi lemaradással. Di Matteo legénysége idegenben azonban halovány (3-1-7), december közepe óta nem aratott sikert a kirándulásokon. A forma ennek megfelelően hullámzó, a Veltinsben általában nincsen nagyobb probléma, viszont a túrák, azok olykor katasztrófába fulladnak…
A BL-ben a Real Gelsenkirchenben is nagy falatnak bizonyult, a királykékek ugyan partiban voltak a hispánokkal, de két villanás elég volt a madridiaknak. És azon a meccsen a Schalke klasszis támadója, Huntelaar még meg is sérült – a holland már rendben van, bevetésre készen áll.
Hiányzója ennek ellenére bőven lesz a németeknek. Boateng eltiltását tölti, sérülés miatt pedig Aogo, Draxler, Farfan, Giefer, Fahrmann, Kolasinac és Obasi hagyhatja ki a visszavágót. Elől Huntelaar mellett Chupo-Moting kezd majd, hátul Höwedes, Matip és Nastasic kaphat szerepet.
A Schalkénak nagy falat a Real, ez az első mérkőzésen is bebizonyosodott. A madridiak nem futballoztak jól, mégis összességében sima győzelmet arattak német riválisuk ellenében. És ma is azt gondoljuk, hogy Ronaldoék simán megnyerik a találkozót, várunk három találatot, no és hendis hazai sikert.

Porto-Basel 1!

A Porto-Basel összecsapás 1-1-ről folytatódik, ám a portugálok már a svájci meccsen is domináltak, szerintünk odahaza legyűrik Paulo Sousa együttesét.
A Porto hatalmas harcot vív a portugál bajnoki címért, rangadót nyert a Braga ellen idegenben hétvégén (1-0), hátránya pedig 4 pont az éllovas mögött, tehát helyzete nem reménytelen. Otthon hagyományosan erős csapat, a bajnokságban 10-1-1 sorral áll saját közönsége előtt. A BL csoportkörét veretlenül zárta (4-2-0) egy nem túl kemény csoportban, mindössze 4 gólt kapott, ellenben lőtt 16-t. Portóban 6-0-al ütötte ki a rémesen gyenge BATE-t, majd 2-1-re verte a Bilbaót, a Sahtar ellen pedig már az 1-1 is elég volt az utolsó körben. Elöl Martinez a bajnokságban már 17 gólnál jár 24 meccsen, a BL-ben pedig 5 gólt szerzett, mellette Brahimi és Tello is bármikor veszélyt jelenthet a kapura. A Porto egyetlen, ám annál nagyobb hiányzója a hírek szerint a támadó Martinez lesz.

A Basel komoly esélyese idén is a svájci pontvadászatnak, jelenleg 7 pont az előnye. Idegenben azonban sebezhető, saját hazájában is 3 vereségnél jár. A csoportkört 7 ponttal zárta, megelőzte a Liverpool csapatát, melyet az utolsó körben az angoloknál elért 1-1-nek köszönhetett ahol nem mondhatni, hogy alárendelt szerepet játszott. Figyelmeztető jel viszont, hogy a Real otthonából 5-1-es zakóval távozott és a Ludogorec is 1-0-ra verte. Paulo Sousa két fő veszélyforrása elöl Streller és Gashi lehet, azonban leginkább védekezését kellene összerántani erre a visszavágóra. A védő Suchy eltiltott, míg a középpályás Delgado és a védő Ivanov sérülés miatt nem lehet ott a pályán.
A svájci derbi 1-1-es eredménnyel zárult, a Porto büntetőből tudta magát kényelmesebb helyzetbe hozni. Ugyanakkor a portugálok szinte az egész meccsen domináltak, mely mind a kaput eltaláló lövésekben, mind pedig a labdabirtoklásban meglátszott. A Basel nem állhat vissza, hiszen mindenképp gólt kell szereznie hogy életben tartsa továbbjutási reményeit. Ez azonban a félelmetes portugál támadósornak kedvez. Ha a Porto Martinez hiányában is hatékonyan tudja kihasználni a Basel nyíltabb játékát, akkor megnyerheti a visszavágót, mi ezt várjuk!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik