Hírek

Gólos hétkezdés

Ma egy angol és egy holland meccs kerül terítékre...

Manchester United-Arsenal Mindkét fél betalál: IGEN!

Az FA Kupa negyeddöntőjében gólváltást várunk az Old Traffordon!
Luis van Gaal eddig nem tudott maradandót alkotni Manchesterben. A vörösök ugyan harcban állnak a dobogóért, és így a BL-t érő hely megszerzéséért, ám összességében valami nem klappol az Old Traffordon. Rooney-éknak pedig valamit le kellene tenniük az asztalra, vagyis valamit kellene nyerniük az idén. És erre most már csak az FA Kupa maradt, hiszen a Chelsea a Premier League-ben immár 12 egységgel elhúzott tőlük.
Matáék odahaza meggyőzőek (11-1-2), csak a Swansea és a Southampton nyert náluk, legutóbbi három hazai fellépésüket magabiztosan hozták le Di Mariáék. A múlt héten Newcastle-ben vendégeskedtek Smallingék, és végre kapott gól nélkül hozták le a meccset a manchesteriek – és nyertek is!
Az FA Kupában eddig szerencsésnek mondhatta magát a MU, ugyanis a Cambridge és a Preston került eddig útjukba. Csakhogy a Cambridge ellen nem sikerült idegenben kivívniuk a továbbjutást Blindéknek – a manchesteri mérkőzésen már nem volt kérdés (3-0).
Jó hír a drukkereknek, hogy a keretben szinte mindenki bevethető, van Persie sérült, rajta kívül Luke Shaw marad ki. Falcao Newcastle-ben padozott, ma viszont ott lehet a kezdőben.
Az Arsenal a bajnokságban a 3. helyről várhatja a folytatást, jó esélyük van az ágyúsoknak, hogy megőrizzék e pozíciójukat. A BL-ben viszont már közel sem ilyen rózsás a helyzet: Sanchezék az Emirates-ben kaptak ki 3-1-re a Monacótól, így ha csak valami csoda nem történik, az elitligából kipottyannak Özilék.
A londoniak formáját nehéz megítélni, ugyanis Arsene Wenger fiai sorra nyerik a meccseiket, ugyanakkor a fontos ütközeteken rendre csődöt mondanak. Az ősi rivális Tottenham ellen épp úgy besültek Giroudék, mint az említett BL-találkozón. Azóta verték idegenben a QPR-t – de gólt azon a túrán is kaptak Gibbsék…
És akkor a sérültekről: szokás szerint sokan lesznek a listán. Diaby, Artete, Flamini, Debuchy, Wilshere kimarad, Paulista is hagyott ki edzéseket, de ő talán bevethető lesz.
Mindkét együttes hatalmas lehetőség kapujában áll, hiszen amely alakulat továbbjut e párharcból, a serleg elhódítására is jó eséllyel pályázhat, hiszen élcsapatok sora búcsúzott már a sorozattól. Ennek megfelelően ádáz csatát várunk, no és gólokat. Mindkét gárda védelme hajlamos elképesztő hibákra, és mindkét támadósorban van bőségesen kreativitás és potenciál. Szerintünk mindkét fél beköszön majd, és nem lepődnénk meg azon sem, ha esetleg megismételt találkozóra lenne szükség…

PSV Tartalék-Helmond +2.5!

A holland második vonalban szereplő csapatok nem a retesz-szerű védekezésükről híresek. Ma is gólokkal számolunk…
A PSV Tartalék a tabella második felében tanyázik, 28 pontjának zömét odahaza zsebelte be az együttes (6-3-5). A formájuk szeszélyes, mindent játszottak az elmúlt három fordulóban. A gólkülönbségük 35-44, legutóbbi két fellépésükön jött az over opció. A keretben több sérült játékos is van, az első számú kapus, egy baloldali középpályás, és egy-egy peremembernek számító csatár és középpályás.
A Helmond az utolsó előtti a bajnokságban, 22 pontjukhoz 37-62-es gólkülönbség párosul. Azért 27 fellépésen 62-szer kapitulálni, nem rossz teljesítmény… A piros-feketék over-under mutatójuk 22/5 – eseménydús mérkőzéseket vívnak Tuypék. Idegenben elképesztően gyengék (0-5-9, 12-31), a formájuk viszont biztató: előbb pontot hoztak Maastrichtből, majd verték a sereghajtót. A keretben friss sérült nincsen, és eltilts sem nehezíti a szakmai stáb munkáját.
Ősszel, fordított felállásban 2-1-re nyert a Helmond. Eredményre nem mernénk tenni, gólokra viszont annál inkább: meggyőződésünk, hogy hármat összehoznak a pocsék védelmek. Mi a +2.5-ös opcióra teszünk!

Olvasói sztorik