Hírek

Holland és spanyol hazai!

Ma a hazai alakulatoknak szavazunk bizalmat...

Ajax-Excelsior (0-1) 1! +2,5!

A múlt heti bravúros győzelem után most a kötelezőt is behúzzák az amszterdamiak!
A holland bajnokságban a legfontosabb dolgok eldőlni látszanak: a PSV-t idén nem nagyon lehet utolérni, a Dordrecht pedig lassan a menthetetlen kategóriába tartozik majd. Hőseink közül az Ajax a 2. helyről várja a folytatást, lemaradása tetemes a PSV mögött, ugyanakkor előnye is 6 egységre duzzadt az AZ-vel szemben. 53 pontjához 9-2-2-es hazai sor párosul, Frank de Boer fiai a február eleji két botlás óta rendezték soraikat, négy bajnokin 10 egységet húztak be, az EL-ben pedig fölényes magabiztossággal léptek túl lengyel riválisukon (Wisla) – most csütörtökön az ukrán Dnyeprrel meccselnek Schönéék.
A keret nem lesz teljes, Sigthorson, a gólerős támadó továbbra is sérült, mint ahogy a két középpályás, Zimling és Fischer is. Elől Milik már bevetésre kész, mellette Kishna, Schöne és Ghazi kaphat szerepet. A hadrend nem változik, az eddig bevált 4-3-3-as felállást alkalmazza de Boer mester.

Az Excelsior bennmarad az élvonalban, ezt 25 forduló alatt 29 pontot húztak be Marinus Dijkhuizen fiai. Idegenben sem rosszak, sőt, egészen kiegyensúlyozott a vonatkozó statisztikájuk: 2-6-5. A formájukra sem lehet panasz, hiszen legutóbbi hat bajnokijuk közül csak egyet veszítettek el, azt is városi rangadón, a Feyenoord vendégeként. A múlt héten a Heerenveen járt náluk, és van Weerték 3-0-lás, magabiztos sikert könyvelhettek el. A keretbe visszatér az egyik belső védő, aki legutóbb eltiltását töltötte, sérülés miatt nem bevethető az első számú kapus és egy csatár.
Mindkét alakulat viszonylag nyugodt helyzetben várhatja a mai ütközetet. Szerintünk a házigazda simán lerendezi majd a rotterdami kiscsapatot – jöhet a hendis H és a +2,5-ös opció is. 2007 óta nem sikerült a pontszerzés az Excelsiornak – azóta mindig legalább kettővel nyert az Ajax… Tippünk tehát: (0-1) 1!

Real Sociedad-Espanyol 1(x)!

A kezdeti gyengélkedés után nem nyerni járna a csapatok az Anoétába: az idegenben gyengécske Espanyolnak sem jósolunk eredményes túrát…

Moyes mesterrel a kispadon azért csak kezd “kiegyensúlyozottabban” teljesíteni a baszkok: ez annyit jelent, hogy vendégségben továbbra is rosszul tolják Prietóék (a La Ligában egyedüliként nyeretlenek), ám hazai környezetben már jönnek az eredmények (6-3-4). A kék-fehér csíkosak jelenleg a középmezőnyben állomásoznak, 25 mérkőzésen 27 pontig jutva. Teljesen nem nyugodhatnak meg azonban az északiak, hiszen a vonal alatti Elche 24-nél jár… A formájuk szeszélyes, a Sevillát pazar meccsen verték odahaza két hete, múlt vasárnap viszont simán kikaptak a Mestallában. A baszkoknál továbbra sem bevethető a csatár Vela, a középpályás Zurutuza, valamint két bekk, Mikel Gonzalez és Carlos Martinez – utóbbi szereplésére azért van remény. Elől Agirretxe kezd, mögötte Xabi Prieto, Canales és Castro kaphat szerepet. Hazai környezetben a gólkülönbségük 20-15, rendre eseménydús kilencven perceket tolnak Graneiroék.
Az Espanyol 32 pontjával már inkább a nyugalmi zónában érezheti magát. A katalánok – csakúgy, mint aktuális ellenfelük – pocsék túrázók, 2-2-8-as mérlegükhöz 13-25-ös gólkülönbség társul. A múlt hétvégén verték Barcelonában a Corcobát, de az ennél lényegesen fontosabb kupameccsen csődöt mondtak Sergio Garciáék, ráadásul saját közönségük előtt. A Bilbao 2-0-ra győzött, így 3-1-es összesítéssel lépett be a Király Kupa fináléjába, ahol majd a Barcával ütközik meg. Az Espanyolnál bánják is rendesen, hogy elrontották a visszavágót, de ezen az estén egyszerűen semmi nem jött össze Stuaniéknak.
Eltiltott lesz Canas, egy kezdő középpályás, rajta kívül viszont mindenki bevetésre vár.
Caicedoék október elején legyőzték Barcelonában a San Sebastian-i együttest. Ma viszont szerintünk visszavágnak a baszkok, és jó eséllyel otthon tartják a pontokat. Tippünk tehát: 1(x)!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik