Hírek

Hazai és gólok!

Ma irány Ausztria és Hollandia!

LASK Linz-Austria Lustenau 1!

A feljutásért küzdő hazaiak győzelmi kényszerben lépnek pályára: nem nyomasztja őket a tét, otthon tartják a pontokat!
A 22. fordulót rendezik a sógoroknál a második vonalban. A házigazda a feljutást szállt harcba, ám egyelőre csak a 3. pozíciót foglalja el: 40 pontjánál eggyel gyűjtött többet a Mattersburg-Liefering páros. Odahaza még veretlenek a fehér-feketék (8-3-0), sőt, gólt is elvétve kapnak (21-5). Az első tavaszi fordulón nem sikerült győzniük Fabianoéknak: 0-0-ra végeztek a St. Pöltent fogadva. A helyzetüket maguk tették nehézzé Vujanovicék, ugyanis a téli leállás előtt háromszor is remiztek zsinórban – ezt használták ki a riválisok. A keretben nincs friss sérült, Karl Daxbacher vezetőedző így erős együttest küldhet pályára a Linzer Stadionban.
AZ Austria Lustenau a tabella hátsó felében állomásozik, és egyelőre közel sincsenek biztonsági zónában a zöldek. Mindössze két alakulat áll mögöttük, üldözőiktől három pont az előnyük. Jelenleg 24 egység áll a nevük mellett, 3-3-4-es túramérlegük átlagosnak mondható. A tavaszi rajt nem indult jól Tadicék számára: sima 4-2-es vereséget szenvedtek otthon a Lieferingtől. Egy kezdő bekk eltiltott lesz – a háromgólos hátvéd kiesése érzékeny veszteség a gárdának.
Az idei kiírásban eddig kétszer ütköztek a felek: előbb 1-2, majd 3-1 lett, mindkétszer a LASK javára. Ma sem érzünk meglepetést, szerintünk a házigazda otthon tartja a pontokat. Tippünk tehát: 1-es!

Emmen-FC Oss +2.5!

Két őrült csapat csap ma össze az Unive Stadium-ban. Nehezen tudjuk elképzelni, hogy megállnak három találatig a felek…
A “sajtosok” egészen jól teljesítenek az idén, szinte biztosan tagjai lesznek a play offnak. Jelenleg az 5. pozíciót foglalják el 46 egységgel, otthon 6-6-2-es, kiegyensúlyozott mérleggel. Gólkülönbségük 66-44, az over/under mutatójuk pedig 23/4! A formájuk nem az igazi, legutóbbi négy bajnokijukból hármat elveszítettek. A keret sem teljes, minden csapatrészből lesz egy-egy hiányzó, viszont elől újra összeállhat a Bergkamp-Peters támadókettős – már 28 találatot jegyez e két csatár…
Az FC Oss középcsapat, 8. 43 ponttal, most rájátszást érő helyen állomásozik. Idegenben 5-3-6-os sorához 30-28-as gólkülönbség párosul, és a formájuk is biztató: három meccsen hét egységet termeltek. Legutóbb 1-0-ra verték a Fortuna Sittardot – ilyen is ritka náluk… Over/under mérlegben ugyan azt tudják mint aktuális ellenfelük (23/4). Noha a télen a házi gólkirályukat eladták Angliába (Scunthorpe), így is veszettül termelik a találatokat, no és azért a védelmük sem atombiztos. Egy támadó sérült.
Eddig 23-szor találkoztak, 20-szor jött a +2,5 – háromszor a +1.5. Ma megint a gólokban látunk fantáziát, nehezen tudjuk elképzelni, hogy visszafogottak lesznek a fiúk. Mi az overre fogadunk!

Olvasói sztorik