Hírek

Holland és német kaland

Hannover-Bayern München (1-0) 2!

A hazaiak egyre veszélyesebb helyzetbe kerülnek, a bajnok szárnyal – ebből sima vendég lesz…
Tayfun Korkut együttese nehéz napokat él meg. A Hannover ugyan 27 pontjával a középmezőny tagja, ám november közepe óta mindössze egy bajnokit nyert meg! 12 csatában 8 egység – azért ez igencsak gyenge formára vall. Eleinte kimondottan oroszlánbarlangnak számított a HDI Arena, ám mostanság már nem olyan veszélyesek saját közönségük előtt sem Pribék. Két hete csúnya véget ért a hazai meccsük (Paderborn 1-2), aztán a következő két játéknapon a közvetlen riválisokkal sem bírtak Sobiechék (Köln, Stuttgart 1-1). A forma tehát gyenge, a hazai mérleg sem félelmetes (5-2-4), és bizony egyre veszélyesebb pozícióba sodródnak a bordók: az osztályozós Paderborntól már csak négy pontra vannak Kiyotake-ék. A keret nem lesz teljes: egy bekk ugyan visszatér eltiltásából, viszont a gárda “esze”, a négy találatnál és két asszisztnál járó Stindl pirosat kapott legutóbb, így most ő kényszerül a lelátóra. Az ő pótlása nem lesz egyszerű feladat….
A bajorok egyelőre jól bírják a háromfrontos küzdelmet: a bajnokságot magabiztosan vezetik, a kupában a héten továbbjutottak, a BL-ben pedig kedvező helyzetből fogadják majd a Sahtart. Pep Guardiola nem kezdte jól a januárt, de a piros-fehérek mára már magukra találtak, sorra nyerik mérkőzéseiket, és idegenben is magabiztosak. Legutóbbi két Bundesliga-túrájukon nullra nyertek Alabáék, és hintettek nyolc gólt. Most 58 egység áll a nevük mellett, vendégmérlegük 7-3-1. A keretben egyre kevesebb a sérült, Lahm, Martinez és Alcantara még nem teljesen fitt.
Az egymás elleni mérleg nyomasztó müncheni fölényt mutat. És tulajdonképpen minden a vendégek mellett szól. AZ elmúlt években rendre hendivel verték a bajorok a szászokat – és ma is ezt az opciót javasoljuk. A végén lesz kettő közte! Tippünk tehát hendis V!

Heracles-Vitesse +2.5! 2!

Mi lesz akkor, ha az egyik legjobb csatársor az egyik legpocsékabb védelemmel találkozik? Természetesen gólözön! Mi hármat legalább várunk…
Az almeoi együttes nagyon gyenge szezont fut, a cél így nem is lehet más, mint a biztos bennmaradás kivívása. Eddig nem áll jól a fehér-feketék szénája, 21 egységgel a 16., osztályozós helyen állnak. Megúszhatják még a pótvizsgát John Stegeman fiai, ám ehhez jelentős formajavulásra lenne szükség. A közelmúltban nagy bravúrt okoztak a Feyenoord legyőzésével, ám a Polman Stadionban így is csak 3-3-6-os (18-22) szerény sorral rendelkeznek. Avdicék a múlt héten a Cambuurnál jártak, és kaptak ki 1-0-ra. A védelmük rettenetes, 25 fellépésen 51-szer mondott eddig csődöt – ennél többször csak a sereghajtó hűátsó alakzata kapitulált. A keretben egy bekk sérült több mint egy hónapja. Friss hiányzó nem lesz, egy másik fontos hátvéd visszatérhet eltiltása után.
Az arnheimi együttes nagyon elrontotta a novembert, a decembert, sőt, még a szünet után sem ment a sárga-feketéknek, így most hiába gyújtotta be a rakétákat Peter Bosz legénysége, 40 egységgel így is csak az 5. helyről várhatja a folytatást. Hat győztes bajnokival a háta mögött érkeznek a sárga-feketék a találkozóra, verték egyebek mellett az Ajaxot és a Twentét is. A gárda idegenben szeszélyes (5-1-6), legutóbbi három túrájukat viszont sikerrel zárták. A támadószekció kiemelkedőt nyújt, Traoréék mér 46 rúgott gólnál járnak (34-et kaptak). A keret nem lesz teljes, egy fontos, jó formában lévő grúz bekk eltiltott lesz. Így is erős a csapat, Vejinovicék remek hangulatban várhatják az ütközetet.
18/7 illetve 15-10 a két együttes over-under mérlege – és szerintünk ma sem hazudtolják meg önmagukat a fiúk. Rendre eseménydús meccseket játszanak egymással, miért szakítanának épp most a hagyományokkal? Tippünk tehát +2,5!

Olvasói sztorik