Hírek

Hendis szerda!

Manchester City-Leicester (0-1) 1!
A halványkékek utolsó esélyükbe kapaszkodhatnak bele: ha ma sem nyernek, lemondhatnak a címvédésről…
Nincs könnyű helyzetben Pellegrino mester alakulata: a City néhány napon belül két vereséget is elszenvedett, melynek hatására messzebb került a BL és a Premier League trófeája is. Előbb a Barcától kaptak ki Nasriék, majd a Liverpool ellen sem jött össze a pontszerzés az Anfield Roadon. Most 55 egység áll Touréék neve mellett, épp öttel kevesebb, mint amennyit a Chelsea gyűjtött, ráadásul a fővárosiak egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak a bajnoknál.
Fernendinhoék az Etihad Stadium-ban 8-3-2-es sort hoztak össze, a Stoke és az Arsenal nyert nála. A bajnokságban két fölényesen megnyert ütközet után botlottak a vörösök ellen. Jó hír a drukkereknek, hogy a Cityben nincs eltiltott és sérült, tehát a dél-amerikai szakember a bőség zavarával kell, hogy megküzdjön.
A Leicester a sereghajtó, 18 pontjához 2-2-10-es túramérleg párosul. A kék-fehérek gyenge passzban utaznak Manchesterbe, mondjuk ezt annak ellenére, hogy legutóbb remiztek a Godison Parkban (Everton 2-2). A rókák helyzete nem teljesen reménytelen, hiszen a tabella hátsó része nagyon tömör – 22 pont áll a már bennmaradó pozícióban lévő QPR neve mellett. A vendégeknél csak Kasper Schmeichel kapus sérült, a többi futballista Nigel Pearson menedzser rendelkezésére áll. A támadósorban mostanság Kramaric kap leggyakrabban szerepet, így a házi gólkirály, Ulloa, valamint Nugent jobbára padozik. Mostanság megint az 5-4-1-es hadrendet alkalmazza a szakvezető – nagy kérdés, hogy sikerül-e lezárniuk a rókáknak a széleket…
December közepén Leicesterben Lampard góljával győztek a manchesteriek. És ma is halványkék sikert várunk, ám szerintünk a végén legalább kettő lesz közte! Tippünk tehát hendis H!

Bayern München-Braunschweig (0-2) 1!

A bajorok más dimenziót képviselnek – könnyen kivégzés lehet a vége a kupameccsnek…
Jószerivel már most oda lehetne adni a salátástálat a bajoroknak: 23 forduló elteltével 8 pontos előnnyel vezetik a Bundesligát, az Allianz Aréna igazi mészárszék az idén is: 10-1-0 ás statisztikához 40-4-es gólarány párosul. A gyengébb rajtot fölényes sikerekkel feledtették Riberyék, állnak a BL-ben is, ahol a Donyecket 0-0-ás első mérkőzés után várja a visszavágóra. A keret bőséges, és egyre kevesebb a hiányzó. Lahm már teljes munkát véget, Benatia viszont hagyott ki edzéseket. Valóban a bőség zavara… A kupában eddig a Münstert 4-1-re, a Hamburgot 3-1-re verték a piros-fehérek, mindkétszer idegenben szerepelve.
A Braunschweig tavaly találtatott könnyűnek az élvonalban, sereghajtóként esett ki a Bundesliga II-be. Most a 6. a második vonalban, és bizony lemaradása már hét egység a feljutásra állóktól. Otthon még elfogadható a produktum, de vendégségben felettébb szeszélyes: 4-1-7-es sora erről árulkodik. 2015 borzalmasan indult a kék-sárgáknak, eddig nyeretlenek, egy iksz mellett háromszor megégtek. A keret nem lesz teljes, egy balbekk sérült. A kupában eddig szerencséjük volt Nielsenéknek, ugyanis két kiscsapattal futottak össze: a Bremer SV és a Würzburg ellen egyaránt 0-1-gyel mentek tovább.
Nem lesz egy súlycsoportban a két alakulat. Guardiola biztosan megforgatja majd csapatát, de így sem tudjuk elképzelni, hogy a sárga-kékek komolyabb ellenállást tudjanak kifejteni az Allianz Arénában. Szerintünk kettő-három biztosan lesz közte a végén, nem is kérdés, hogy kinek a javára…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik