Hírek

Három meccs, három opció…

Egy német és két olasz meccs szerepel a mai étlapon...

Drezda-Borussia Dortmund (1-0) 2!

A remek formába lendült dortmundiaknak nem okoz majd gondot a harmadik ligás alakulat legyőzése.
A Dynamo Drezda jelenleg a harmadik ligában senyved, tavaly búcsúzott a Bundesliga II-től. Ugyan a klubnál az azonnali visszajutást tűzték ki célul, egyelőre csak a 8. pozícióban, a 2. helytől 5 egységnyi lemaradásban állomásoznak a sárga-feketék. Odahaza, a glucksgas Stadionban 6-4-3-as sort produkáltak, viszont a legutóbbi két bajnokijukat elbukták. Egyébként épp a hétvégén zártak le egy rossz szériát: négy zakó után idegenben győztek a sereghajtónál 3-2-re – igaz, kissé izgalmassá tették a találkozó utolsó negyed óráját Peter Nemeth legénysége. A kupában augusztusban igazi nagyvadat ejtettek Müllerék, hiszen a Schalke ellen mentek tovább, majd a következő körben a Bochumot ráadásban búcsúztatták. A szerencse ismét Eilersék mellé állt abban a tekintetben, hogy ezúttal sem kell kimozdulniuk saját stadionjukból. A keretben két fontos hiányzó van: egy rutinos bekk és egy ugyancsak tapasztalt csatár december vége óta nem lépett pályára.
A Borussia botrányosan szerepelt február elejéig, a sárga-feketék kieső helyen álltak az élvonalban. Aztán jött a freiburgi kirándulás, és attól kezdve Reusék visszatértek a helyes útra, négy bajnokit húztak be zsinórban, melynek hatására már a középmezőnyben tanyáznak. Közben a BL-ben is érdekeltek voltak Kagawáék: a Juventus Stadionban vállalható, 2-1-es vereséget szenvedtek a nyolcaddöntő első felvonásán.
A kupában eddig kétszer túráztak Gündöganék: előbb a Stuttgarter Kickerst, majd a St. Paulit verték három góllal.
A keretben egyre kevesebb a sérült, Piszczek, Durm és Großkreutz még nem nevethető, Subotic viszont már pályára lépett a Schalke elleni szombati, Ruhr-vidéki győztes rangadón (3-0).
A Borussia komolyan veszi a hazai kupát, így erős összetételben utaznak Drezdába Klopp mester fiai. A drezdaiak biztosan nem adják könnyen a bőrüket, de szerintünk a jó formában lévő dortmundiak legalább kettővel verik harmadik ligás ellenfelüket. Tippünk tehát hendis V!

Pescara-Crotone +1,5! +2.5!

A rájátszásra hajtó hazaiak egyre jobb formát mutatnak. Jelenleg is play off pozícióban tanyáznak, 39 pontjukból viszont csak 17-ez zsebeltek be saját stadionjukban. Legjobb góllövőjük elhagyta a halványkékeket, és a Cataniához szerződött. Ennek ellenére nem érződik a visszaesés a társulat teljesítményén, sőt, Sansovini vezetésével a legutóbbi két bajnokijukat megnyerték a fiúk. Egy eltiltott csatár visszatér, viszont a kezdő kapus és egy bekk sérült. A Crotone a kiesés elkerüléséért küzd, egyelőre váltakozó sikerrel. Az utolsó helyen áll 28 ponttal, de egy sikerrel nagyot léphetne előre a tabellán. A hétvégén győztek Massimo Drago fiai, meglepetésre a Livornot verték. Idegenben eddig szerénykedtek a piros-kékek (2-3-9), és nem szól mellettük az a tény sem, hogy Modesto, a rutinos középpályás begyűjtötte negyedik sárgáját, így eltiltott lesz. Egy középpályás felgyógyult betegségéből, egy bekk viszont sérült. Az egymás elleni meccseik rendre eseménydúsak voltak a közelmúltban – és azt gondoljuk, ezúttal sem lesz másként. Mindkét fél motivált lesz, és szerintünk felvállalják a nyílt játékot. Mi a találatokra megyünk rá, és húzzuk be a +1,5-öt vagy a +2.5-öt!

Brescia-Modena 1(x)!

A két, egykor szebb napokat látott alakulat most szégyen szemre a kiesés ellen harcol a Serie B-ben. A hazaiak állnak valamelyest jobban, 32 pontosak, 5-4-4-es hazai mérleggel. Az eredménytelenség miatt edzőt váltottak a kék-fehérek, és bár Alessandro Calori bemutatkozása nem sikerült két hete (hazai vereség a Perugia ellen), szombaton már idegenben nyertek Cariaccoloék. A Modena mélyrepülésben van, Novellinot ki is rúgták a kanárik a héten. Nagy a kapkodás a klubnál, ráadásul egy kezdő középpályásuk eltiltását tölti a bresciai túra előtt. A Modena most 30 egységnél jár, és a 18., osztályozós helyről várja sorsa jobbra fordulását. Az egymás elleni mérleg erőteljes Brescia-fölényt mutat, és szerintünk Calori mester fiai otthon is tartják a pontokat. Tippünk tehát: 1(x)!

Olvasói sztorik