Hírek

Gólok és vendégesély!

Ma az EL-re koncentrálunk...

Inter-Celtic +2,5!

Őrült meccset vívott egymással a két együttes a múlt csütörtökön a Celtic Parkban – ma sem lesznek sokkal visszafogottabbak a srácok. Gólokkal számolunk… Az első meccs 3-3-mal zárult.
Az Inter kezdi elkapni a fonalat. A kék-feketék zaklatott szezont futnak, Mazzarit Manchini váltotta a kispadon, ám az egykori csatárzseni sokáig nem igazán tudta felpörgetni Icardiékat. Hullámzóan teljesítettek a milánóiak, a bajnokságban is csak a középmezőny második felében tudtak tanyázni. Aztán február elejétől elkezdtek jönni az eredmények. A Palermot és az Atalantát fölényesen verték Palacioék, és a szárdoktól is sikerült elhozni a három egységet (Cagliari 1-2). Közben volt a skót kaland, amely valóban eseménydúsra sikeredett: gyorsan kétgólos előnyre tettek szert Medelék, amit aztán le is adtak. Majd megint vezettek, de a ráadásban sikerült egalizálniuk az eredményt a hazaiaknak.
Ami szembetűnő mostanság: az Inter gólos csapattá kezd válni. Az előrejátékban nagyot lendített a csapaton Shaqiri és Podolski érkezése (utóbbit nem nevezték az EL-re), viszont a védelem a sok hiányzó miatt azért olykor szellős. Ezúttal is foghíjas lesz a hátsó alakzat, ugyanis Jonatan és Nagamoto nem lesz ott a keretben, de Campagnaro és Andreolli is sérüléssel bajlódott. Handanovic továbbra sincs, és Podolski mellett Brozovic sem lehet ott a nemzetközi találkozón.
A Celtic is jó formában van, most már vezeti a skót bajnokságot, a hétvégén simán, 4-0-ra nyert – igaz, a hegylakók pontvadászata azért más színvonal. A zöld-fehérek a kezdeti botladozást követően rátaláltak a helyes útra, 2015-ben csak nyertek a bajnokikon! A támadójátékkal nincsen gond, és hazai vizeken a védekezéssel sem: 25 meccsen mindössze 13-szor kapituláltak. Viszont a nemzetközi porondon azért már többször bajba kerülnek a bekkek – ezt bizonyította már a társaság a csoportkörben, ahol is hat ütközetben 11-szer zörrent meg a hálójuk.
Ronny Deila menedzser ezúttal sem számíthat két alapbekkjére, Muldrew-ra és Lustigra.
A skótoknak menniük kell előre a továbbjutáshoz, ám az Inter hazai környezetben sem áll be bekkelni, ez tuti! Ebből pedig változatos, közönségszórakoztató, eseménydús kilencven perc kerekedhet. És mi pedig gólokat várunk, legalább hármat! Tippünk tehát: +2.5!

Besiktas-Liverpool x2!

A törökök nagyon tartalékosak lesznek, a vörösök meg egyre jobb formát mutatnak: nem kapnak ki az angolok!
A Besiktasnak nem sikerült jól a múlt hét: előbb az Anfield Roadon kaptak ki a hajrában, majd a vasárnapi bajnokin az Eskisehirspor ellenében maradtak alul. Két 1-0-ás vereség négy napon belül. És e két sitt sokba kerülhet a fekete sasoknak. Mert a bajnokságban így nem tudtak előzni, s noha a Fener is botlott, a Galata állt az élre. És az EL-ben sem jött össze az idegenbeli találat.
Az Atatürk Olympic Stadium-ban hagyományosan erősek Demba Báék, ezt bizonyították a pontvadászatban és az EL-selejtezőkben is, verték például a Tottenhamet is. Ugyanakkor most felettébb tartalékos lesz Slaven Bilic együttese: eliltott Gülüm és Ramon Motta, két fontos bekk, sérült még egy hátvéd, Köybasi, valamint egy kapus és egy támadó…
Odahaza meggyőzőek zömében a fekete-fehérek, sokat mondó adat viszont, hogy két hazai veresége épp a rangadókon csúszott be: a Fener és a Galata tudott nála nyerni.
Ami a törökök mellett szól, az a fantasztikus közönségük: már elfogytak a jegyek, telt ház, forró hangulat vár majd a csapatokra.
Ehhez viszont hozzá vannak szokva Brandon Rodgers fiai: a Liverpool mostanság idegenben sem ijed meg, egyre eredményesebben szerepelnek a vörösök. Legutóbbi vereségük bajnokin még decemberben csúszott be, azóta kiegyensúlyozottan, s mi több, egyre jobban futballoznak Sterlingék!
A formajavulás el is kélt Skrteléknek, hiszen a Premier League-ben sokáig csak a középmezőnyben evickéltek. Most, a sikerek hatására már a 6. helyen állnak Coutinhoék, lemaradásuk a dobogós Arsenal mögött mindössze 3 egység. Vendégségben 7-1-5-öt hoztak össze Angliában, ám a zakók a szezon elejére tehetők, december közepe óta, 5 meccse még csak gólt sem kaptak a túrákon!
Hiányzói lesznek a vörösöknek, az eltiltott Markovic mellett többen bajlódnak kisebb-nagyobb sérüléssel. A védelemből Glen Johnson, Sakho, Jose Enrique hagyott ki tréningeket, a védekező középpályás poszton Lucas nem teljesen fitt, és Gerrard szerepeltetése is kérdéses. Ugyanakkor van egy olyan érzésünk, hogy többen azért csak elvállalják majd a mérkőzést. Ha nem, úgy Mignolet előtt a Lovren-Skrtel-Toure trió szerepel. Elől Coutinho, Sterling és Sturridge vár bevetésre, esetleg Lallana juthat még szóhoz. Ibe bejátszotta magát a kezdőbe, a jobb szélen ő lehet a megoldás. A szűrés így Canra és Allenre hárulhat.
Elméletileg mindkét oldalon sok a hiányzó, ám szerintünk a kissé tartalékos csapatok csatájából a vendégek jönnek ki jobban. A vörösökben érzünk gólt, és, ha egyet bevernek, akkor szinte biztos, hogy továbbjutnak, mert hármat nem nagyon szoktak kapni Skrtelék. Tippünk szerint a Liverpool nem kap ki, és továbbjut a sorozatban!

Olvasói sztorik