Hírek

Több ezer labdarúgó adakozott

Háromezer konzerv gyűlt össze a rászoruló családoknak.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az egyetemista és főiskolai élet alapvetően a tanulásról, és persze a szórakozásról, sportról szól, de a BME FC-nél fontos, hogy ne csak az iskolának, hanem az életnek is tanuljunk, és ennek része a rászorulókon való ösztönös segítés is – olvasható az NB I-es BME Futsal Club közleményében.

Az egyetemistákban benne van alapvetően a nyitottság és a szeretet, ezért sikerülhetett több mind 3000 konzerv összegyűjtése. 2500 focista fogott össze a rászoruló családokért. Példaértékű kezdeményezést indítottak a legnagyobb budapesti műfüves focibajnokság szervezői. Arra kérték meg a 2015-ös Villanyfényes Bajnokságba nevező csapatok játékosait, hogy egy konzervvel járuljanak hozzá ahhoz az összefogáshoz, amellyel rászoruló családokat kívánnak segíteni.

Az akcióhoz a játékosok mellett a teljes BME focicsalád csatlakozott. Az egyetem leglátogatottabb pontjain gyűjtődobozokat helyeztek el, így a BME hallgatói és oktatói is csatlakoztak a kezdeményezéshez. Az egyetemisták lelkesedését jól mutatja, hogy az akció utolsó napjaira a BME melletti kisboltokból minden konzerv elfogyott, így a későn ébredőknek távolabbi üzletekben kellett beszerezni az adományt – teszik hozzá.

Olvasói sztorik