Hírek

Két erős hazai!

Ma irány Európa és Ázsia!

Arsenal-Monaco 1!

Előnyt szereznek az ágyúsok a visszavágóra! Sőt, összességében a londoniak továbbjutásával kalkulálunk!
Az angol elitalakulat egyre jobb formát mutat – e tendenciában nagymértékben közrejátszik az az el nem hanyagolható körülmény, hogy egyre több sérült tér vissza a piros-fehérek keretébe. Persze, még így is van bőven hiányzó, ám azért összességében már nagyobb a variációs lehetősége Arsene Wengernek.
A mai BL-ütközetben Arteta, Debuchy és Diaby biztosan nem lehet ott, Oxlade-Chamberlain és Ramsey viszont akár a keretben lehet. Ospina sincs száz százalékos állapotban, így a kapuban jó eséllyel Szczeszny kezd majd.
Az ősszel még hullámzó teljesítményt nyújtó angolok mostanra egyre jobb produkciót adnak le hétről-hétre. A legutóbbi hat bajnokijukból ötöt behúztak, és a riválisok botlásainak köszönhetően felléptek a dobogóra. Az FA Kupában is állnak még Giroudék – optimista hangulatban várják a mai BL-nyolcaddöntőt Özilék.
Az Emirates-be különben sem nyerni járnak az ellenfelek: a Premier League-ben 8-3-1-es a mutatójuk, ehhez 28-11-es gólkülönbség párosul.
A kezdővel kapcsolatban még kedden volt néhány kérdőjel a gall mester fejében, ám nagy valószínűség szerint Welbeck (Walcott), Özil és Sanchez lesz majd a trió Giroud mögött, a szűrőposzton Cazorla és Coquelin kaphat szerepet, Szczeszny vagy Ospina előtt pedig a Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal négyes tisztogat.
A Monaco a 4. helyen áll a francia bajnokságban, ám lassan lemondhatnak a hercegségbeliek BL-e álmaikról, ugyanis a nagy hármas már rendesen elhúzott tőlük. Lemaradásuk 7 egység a 3. Marseille mögött, és noha egy meccsel kevesebbet játszottak déli riválisuknál, valamiért nem érezzük az erőt Leonardo Jardim alakulatában.
A támadójátékuk halovány, 25 fellépésen 26 találatot jegyeztek. Ocampos, az egyik legkreatívabb csatáruk ma már a Marseille-t erősíti. A védekezéssel nem volt különösebb probléma, hiszen mindösszesen 19-szer kapituláltak, ám most pont ez a csapatrész lesz foghíjas…
Érzékeny veszteség a rutinos védekező középpályás, Toulalan kiesése, a labdaszerző játékos eltiltás miatt nem léphet pályára Londonban. A védelemből sérült továbbá Raggi, a hétvégén kidőlt a balbekk Kurzawa is, no és Carvalho – utóbbi felépülésére van halovány esély. Ugyancsak edzést hagyott ki a labdaszerző középpályás Bakayoko, valamint a portugál Moutinho – ő azért vállalhatja majd a fellépést, mellette Kondogbia szűrhet.
Az Arsenalnak inkább a támadójátékban rejlik az ereje, a Monaconak pedig a védekezésében. Ám most hiányos lesz a hátsó alakzat, ezt pedig kihasználhatják Sanchezék. Szerintünk a londoniak előnyt szereznek a visszavágóra, és összességében Welbeckék továbbjutását is várjuk. Tippünk tehát: 1-es!

Al-Hilal – Lokomotív Taskent 1!

Az ázsiai BL C-csoportjában találkozik egymással a szaúdi 2. (jelenlegi idényben 4.) és az üzbég ezüstérmes. Az Al-Hilal az előző BL-szezonban a döntőig menetelt, ahol végül szoros párharcban elvérzett. Játékban van a hazai gárda, amely komoly előnyt jelenthet, immáron 16 kört tudott le az aktuális pontvadászatából. Saját bajnokságában otthon erős (6-1-1 mérleg), támadásban acélos.
A Taskent simán futott be a bajnoki 2. helyre a 2014-es szezonban, ugyanakkor nagy hátránya, hogy november óta nem játszott komoly tétmeccset. Egy-két légióstól eltekintve hazai játékosokra épít, a nem túl acélos honi bajnokság előző idényében vendégként nem szenvedett vereséget.
Az Al-Hilal azonban más tészta, évről-évre jól teljesít a BL-ben és otthon nagyon erős, szerintünk nem lesz meglepetés!

Olvasói sztorik