Hírek

Olasz gólcsend, angol hazai!

Sampdoria-Genoa -2,5!

Az elmaradt meccsen inkább lapokkal, sem mint gólokkal kalkulálunk…
A rossz időjárási körülmények miatt elhalasztották szombaton este a genoai derbit, amelyet ma rendeznek meg a Luigi Ferraris-ban. A “tengerészek a 7. helyről várják a folytatást, nevük mellett 35 egység szerepel. A “házigazda” a téli bevásárlás ellenére sincs jó passzban, a kék-fehérek a legutóbbi négy mérkőzésen nem tudtak nyerni, odahaza remiztek kétszer, a túrákon pedig megégtek. Pedig nem rangadókat játszottak Obiangék.
Saját stadionjukban veretlenek (5-6-0, 16-9), ám november eleje óta hat csatából csak egyet tudtak behúzni. Jó hír viszont a drukkeeknek, hogy Okaka letöltötte eltiltását, így újra bevethető lesz. Két bekk, Cacciatore és Munoz sérült még. Nagy kérdés, hogy Soriano előtt az Eder-Eto’o-Okaka trióból melyik kettő támadó kezd majd.
A Genoa is bevásárolt a télen, és olybá tűnik, Gian Piero Gasperininek jobban sikerült az újak beillesztése a csapatba. A piros-kékek két sikerből érkeznek a városi rangadóra, így most a 6. helyet foglalják el 35 ponttal. Vendégségben sem rosszak Burdissóék (5-3-3), s noha december közepétől január végéig futottak egy gyengébb szériát, sikerült kijönniük a gödörből. A Perrotti-Niang-Falque támadótrió egyre jobban érzi egymást, a hátsó alakzatban viszont olykor benne van a hibapont.
A keretben két sérült van, egy bekk és egy középpályás, ám egyikük sem alapember.
Az egymás elleni meccseiket kevés találat és sok lap jellemezte az elmúlt években. Ma sem várunk meglepetést ilyen értelemben, szerintünk három találatot nem hoznak össze a felek, viszont rendesen összerugdossák egymást a fiúk!

Watford-Rotherham United 1! +2,5!

A házigazda a play offért, a vendég a bennmaradásért küzd. Nálunk a Watford a nyerő…
Ahogy azt megszokhattuk az angol második vonalban, a tabella első felében tanyázó alakulatok a rájátszásért, a másodikban állomásozók pedig a biztos bennmaradásért folytatnak ádáz küzdelmet. Nincs ez másként az idei kiírásban sem, és hőseink abszolút megfelelnek a fent leírtaknak.
A Watford évek óta a Premier League-ről álmodozik, ám a sárga-pirosaknak csak nem akar összejönni az osztályváltás. Slavisa Jokanovic mester tanítványai 32 fellépést követően 56 egységgel a 6. helyen állnak, a Vicarage Roadon 9-3-4-es (36-19) mérleget produkálva. Ighaloék formájára nem is lehetett panasz egészen a hétvégéig, akkor azonban a remek formában lévő Norwich egy hármast hintett a piros-sárgák otthonában. A keretben egy középpályás huzamosabb ideje sérült, rajta kívül viszont mindenki bevethető. A Watford támadószekciója különösen erős, hazai környezetben nagyon ritkán maradnak impotensek…
A Rotherham United még a vonal fölött állomásozik, de Steve Evans fiainak mindössze 3 pont az előnye a már kieső helyen álló Millwallal szemben. 34 egységükből vendégségben 13-at húztak be (2-7-7), csak a Millwallnál és a Wigan-nél arattak teljes sikert. A piros-fehérek formája nem biztató, legutóbbi három fellépésükön nem tudtak győzni, a hétvégén a Wolves pedig nagyon kitömte őket (5-0). A keretben egy csatár sérült, friss hiányzóról nem érkezett információ.
Az ősszel a Watford idegenben is 2-0-ra tudott nyerni. És ma is a házigazda esélyeire hívjuk fel a figyelmet. Tőzsérék kerete lényegesen erősebb, és ez ma a pályán is meglátszik majd. Mi bizalmat szavazunk a vendéglátóknak, tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik