Hírek

Kiesési rangadó a La Ligában…

A Levante a Granadával, a PSV Tartalék az FC Oss-szal meccsel...

Levante-Granada 1(x)!

Kiesési rangadót rendeznek a La Ligában: a déliek nagyon tartalékos összeállításban érkeznek a Cuided de Valenciába, így aligha szereznek pontot…
Hatalmas tétje van a ma esti összecsapásnak. A valenciai kiscsapat a 19., kieső helyről várja a folytatást, a piros-kékek 23 mérkőzésen 19 egységet szereztek. Saját közönségük előtt sem remekelnek, 3-3-5-ös a mérlegük, Lucas Alcaraz fiai az Almeriát, a Valenciát és a Malagát győzték le. A formájuk szeszélyes: két hete összeverték a Malagát (4-1), utána viszont kalkulálható vereséget szenvedtek a Camp Nouban. A piros-kékek kerete szinte teljes lesz, az elmúlt játéknapon “okosban” letöltötték eltiltásukat a “laposok”. El Zhar, egy középpályás mér tréningezett a héten, és Sissoko, valamint a védő Pedro Lopez ugyancsak ott lehet a keretben.
A kezdőben kaphat helyet Uche és Barral – mindkét támadó jó formában várja az ütközetet.
A Granada épp úgy 19 pontos, idegenben tragikus, 1-4-7-es statisztikával. A déliek még a San Mamesben nyertek szeptemberben. azóta viszont jobbára kudarcok érik őket. Edzőt is váltottak a zöld-fehérek, és ugyan Abel Resino életet is lehelt a gárdába, összességében eddig nem tudott elmozdulni a veszélyes zónából a társaság. Két hete a Villarrealnál kapituláltak Lassék, majd a legutóbbi játéknapon a Bilbaoval remiztek saját közönségük előtt.
És ez a pont nagyon sokba került Colungáéknak. Négyen is az eltiltás sorsára jutottak! Insua a védelemből, Piti és Fran Rico a középpályáról, Jhon Cordoba pedig a támadósorból hiányzik majd lapok miatt. Sérült továbbá Rochina (csatár) és Jeison Murillo (védő).
Ősszel, fordított felállásban a Levante három ponttal távozott Granadából – és ma is a valenciaiak sikerét várjuk. A vendégek nagyon tartalékosak lesznek, és ezt a piros-kékek kihasználhatják. Tippünk tehát: 1(x)!

PSV Tartalék-FC Oss +2.5!

A holland másodosztályban középcsapatok találkoznak ma Eindhovenben: elszabadulhat a pokol, könnyen jöhet három találat!
A PSV második csapata a 13. helyről várja a folytatást, a gárda neve mellett 27 egység szerepel, amelynek zömét otthon zsebelték be a piros-fehér-feketék. 6-3-4-es mérlegükhöz 23-16-os gólkülönbség társul. A formájuk egészen hitvány volt, ám a múlt vasárnap nagy meglepetésre 2-0-ra nyertek a jó passzban lévő Sparta Rotterdamnál.
Az FC Oss csak két pozícióval, de tíz ponttal előzi meg aktuális ellenfelét. A piros-feketék idegenben 4-3-6-os vonatkozó statisztikát hoztak eddig össze, gólkülönbségük a túrákon 27-27 – felettébb nyílt játék jellemzi őket távol otthonuktól is. A támadósoruk gyengült ugyan a télen, hiszen a házi gólkirály az angol 3. vonalba szerződött, ám egyelőre ez nem érződik a társulat előrejátékán. Az Oss teljesen kiszámíthatatlanul teljesít mostanság, az eredménysorából messzemenő következtetéseket nem tudunk levonni.
Tavaly, ebben a felállásban 4-0 lett a vége. Most nem gondoljuk, hogy a házigazda ilyen sima sikert aratna, viszont találatokkal ma is kalkulálunk. Legalább hárommal, mi erre fogadunk. Tippünk tehát: +2,5!

Olvasói sztorik