Hírek

Hendis hazaiak!

A Wolfsburgban és a Villarrealban bízunk ma, nagyon!

Villarreal-Eibar (0-1) 1!

Az Európáért küzdő sárgák elverhetik a kisebb hullámvölgyben lévő újoncot…

A Villarreal nagyszerűen szerepel az idei kiírásban is, tavaly a 6. helyre futottak be a fiúk, és most is reális esélyük van Uchééknak valamelyik Európát érő hely megszerzésére. 41 egységgel a 6. pozíciót foglalják el a sárgák, hazai mérlegük pedig egészen korrekt: 8-0-3, csak a Barcának, a Reálnak és a Valenciának adták meg magukat Marcelino mester fiai az El Madrigalban. Dos Santosék formája mostanság kissé szeszélyes, pontosabban egy Rayo elleni idegenbeli vereséget leszámítva nem annyira tragikus. A Camp Nouban ugye ki lehet kapni, otthon viszont verték a Granadát és az EL-ben a Salzburgot – egygólos előnnyel utazhatnak majd Ausztriába Campbellék.

Az újonc ellen készülő keret kis híján teljes lesz: Soriano, egy fontos középpályás ugyan sérült, de rajta kívül valamennyi futballista bevethető. A télen az Arsenaltól kölcsön vett Campbell ezúttal is a kezdőben kaphat helyet. A felállás nem változik, Marcelino a jól bevált 4-4-2-es hadrendben küldi pályára alakulatát.

AZ Eibar nagyszerűen teljesít újonc létére, no nem, nem mostanában… A piros-kékek a 10. pozíciót foglalják el 27 egységgel, idegenben pedig kimondottan kellemetlen ellenfélnek tűnnek (4-3-5). A 2015-ös esztendő nagyszerűen indult Del Moralék számára, kettőt nyertek (Espanyol, Getafe), fontos ponttal tértek haza Granadából, ám utána megtört a lendület, és zsinórban négyszer kaptak ki Arruabarénáék. Hasonló krízisen még nem esett át az Eibar, olyan ugyan már volt, hogy hosszú hetekig nem nyertek Navasék (még az ősszel), ám akkor egy-egy remire jók voltak. A legutóbbi fellépés kimondottan cslódást keltőre sikeredett, ugyanis az Elche fosztotta ki őket saját közönségük előtt (0-1).

És, hogy tetézzük a bajt, az ötgólos Piovaccari eltiltott lesz, ugyancsak a támadósorból hiányozhat még Del Moral, a középpályáról Errasti, a védelemből pedig Minari. Mindannyian alapembernek számítanak.

Az erősen tartalékos vendégek alig ha tudják megtörni az otthon erős Villarreal lendületét. Szerintünk a sárgák behúzzák a három pontot!

Wolfsburg-Hertha (0-1) 1!

A farkasok parádéznak, Dárdainak nincs jó csapata – a fővárosiak újabb vereségbe szaladhatnak bele…
Dieter Hecking együttesével nem tudunk betelni: a zöldek elképesztő formában futballoznak, sorra nyerik meccseiket a Bundesligában és immár az EL-ben is! A zöldek támadósora félelmetes, Schürrle jól passzol a tengelybe, látványos, attraktív produkciót adnak elő hétről-hétre a farkasok. Odahaza kíméletlenek, 9-2-0-ás mutatójukhoz 25-7-es gólkülönbség párosul. Az alapcsapatból csak Perisic sérült, a középpályás még nem lehet ott a ma délutáni ütközetben.
A Herthának bizaémat szavaztunk a múlt héten, rosszul tettük, a kék-fehérek simán kikaptak az Olimpiai Stadionban a Freiburgtól. Dárdai Pál hiába tüzelte legénységét a partvonal mellől, a magyar tréner lelkesedése nem ragadt át a focistákra: gyenge produkciót nyújtottak Hegelerék, így nem is szereztek pontot. Pedig nagy szükségük lenne Kalouéknak minden egyes egységre, ugyanis a játéknap közben az utolsó előtti, kieső helyen 21 ponttal, 2-2-6-os túramérleggel. A Mainz ellen a legutóbbi kirándulásukon sikert arattak, igaz, emberelőnyben játszhattak a kékek. A keretbe visszatérhet egy eltiltott bekk, viszont Ben Hatira, a gárda “esze” sérült, az ő pótlása nem megoldott.
Az ősszel nagy meglepetésre nyert a Hertha Berlinben, ma viszont szerintünk nem lesz sanssza a fővárosiaknak. Dosték brutális formát mutatnak, és ma sem kegyelmeznek. Tippünk hendis H!

Olvasói sztorik