Hírek

Caen-Lens

Caen-Lens 1(x)!

Az újoncok kiesési rangadóján a hazaiakat érezzük esélyesebbnek. A pontok otthon maradnak!
A 26. játéknapot a Caen várhatja kedvezőbb helyzetből, ugyanis 28 egységükkel a 15. pozícióban tanyáznak. A veszélyes zónától még nem sikerült teljesen elszakadniuk, viszont nyugalomra semmi ok, mivel a vonal alatti Evian 26-nál jár. A piros-kékek rendesen elkapták a fonalat, január 10-e óta nem kaptak ki, 5 ütközetben 13 pontot szereztek! Legutóbb Párizsban mentettek pontot a hajrában Nangisék! A kiesőzónából sikerült elmozdulni, ám még inkább stabilizálhatná a helyzetét Patrice Garande alakulata, ha hazai környezetben is javítana mérlegén. Otthon, a Stade Michel d’Ornano-ban 4-2-6-os mérleget hoztak össze, mellettük szól viszont, hogy december eleje óta nem égtek meg saját közönségük előtt.
A keretben volt változás a télen, elengedték Evianba Duhamelt, a házi gólkirályukat, viszont jött épp onnan Benezet a középpályára, és Sala a Bordeaux-ból. Nem gyengült az állomány, olybá tűnik. Visszatérhet az eltiltott balszélső, Nangis, ő fontos láncszem, így már csak egy támadó és egy bekk sérült.
A Lens bajban van, utolsó előtti a tabellán, 22 pontja van, 2-4-7-es túramérleggel. Antoine Kombouare legénysége rossz formában érkezik a mai ütközetre, ugyanis a sárga-pirosak az idén képtelenek nyerni, három remi mellett háromszor megégtek. Legutóbb otthon a nagy rivális Eviannal szemben (0-2). És ez a találkozó még extra áldozattal is járt: a társaság egyik legjobbja, Ludovic Baal, a fontos középpályás pirosat kapott, így eltiltását tölti. A tartalékkapus, egy jobbhátvéd, két támadó-középpályás és egy csatár sérült. Azért ez így soknak tűnik így elsőre, sőt, másodikra is…
Ősszel 0-0 lett fordított felállásban, most viszont szerintünk a Caen formája miatt otthon tarthatja a pontokat. Nálunk a piros-kékek a favoritok, 1x-ben viszont tuti, hogy elmegy a történet.

Paderborn-Bayern München (1-0) 2!

A hétközi BL-kaland után a Bundesligában már nem hibáznak a bajorok, legalább kettővel verik az újoncot!
A Paderborn 23 ponttal a 12. helyről várja a folytatást, ám a tabella második fele felettébb tömör, így egy rosszabb szériával könnyen bajba kerülhet bárki. Ilyenben volt része az újoncnak is: a kék-feketék egy ilyen sorozatba futottak bele, november eleje óta képtelenek voltak nyerni, ám legutóbb, nem kis meglepetésre, hátrányból fordítva győztek a Hannovernél. Andre Breitenreiter legénységének kellettek is az egységek, ugyanis a vonal alá csúsztak fiai.
Odahaza 3-4-3-as (15-14), átlagos mérleget hoztak össze Meháék, a legutóbbi négy fellépésükön a Benteler-Arénában nem tudtak nyerni.
A keret szinte teljes lesz, minden bizonnyal Kachunga lesz az egyedüli csatár, Lekic így a padra szorulhat.
Pep Guardiola alakulata a Hamburg múlt heti kivégzése után Lvovban, a Donyeck ellen ért el 0-0-ás döntetlent a BL-nyolcaddöntőjében. A bajoroknál szépen lassan felépült a sérültek többsége, így a nemzetközi találkozón már majdnem a legjobb összetételben szerepelhettek Robbenék.
A bajnokságban toronymagasan vezetnek, 52 pontjukból 21-et túráztak össze (6-3-1). A téli leállás után kissé döcögve indult be a gépezet, súlyos vereséget szenvedtek Alabáék Wolfsburgban, majd nem bírtak otthon a Schalkével, ám a Stuttgart és a Hamburg ellen már kapott gól nélkül hozták a sikereket.
És akkor a hiányzóktól: Lahm még nem bevethető az alapcsapatból, és Xabi Alonso is elképzelhető, hogy pihenőt kap Guardiolától. Elől Lewandowski kezd, mögötte Ribery, Müller és Robben támogatja a támadásokat.
Az ősszel 4-0-ra nyertek a piros-fehérek az Allianz Arénában, és most is a bajnok sikerét várjuk – méghozzá legalább két góllal. Simán győz a listavezető, tippünk tehát hendis V!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik