Hírek

Egy gall és egy olasz hazai!

A Nancynak és a Juvének illene nyernie...

Nancy-Chateauroux 1!

A házigazda talán visszatalált a helyes útra, a kiesőjelölt ellen muszáj nyernie. Hazai sikert várunk.
Sokat foglalkoztunk az elmúlt hónapokban a Nancy együttesével: sokszor – utóbb kiderült, indokolatlanul – szavaztunk bizalmat a piros-fehéreknek. Pablo Correa a gall másodosztályhoz képest erős kerettel dolgozhat, ám az eredmények nem jöttek. Igazi hullámvasút volt a csapat teljesítménygörbéje: az elfogadható, sőt, reményteljes rajt után november végétől mély gödörbe kerültek Dale-ék, majd január végén egy idegenbeli iksszel életjelet adtak magukról Hadjyék, aztán verték a feljutásra gyúró Brestet, és a Sochaux-nál is diadalt arattak. Jelenleg a 7. pozíciót foglalják el Coulibalyék, 24 mérkőzésen 35 egységet szereztek, az osztályváltást érő dobogótól 6 pont a lemaradásuk. Hazai környezetben, a Stade Marcel Picot-ban vegyesen teljesítenek (5-5-2), viszont rendre betalálnak (16-12). Jó hír a piros-fehér drukkereknek, hogy eltiltott és friss sérült sincs a keretben.
A Chateauroux tavaly megúszta a kiesést, mert egy harmadosztályú alakulat nem vállalta a feljutást. Az idén viszont szinte megint csak a zöld asztal melletti döntésben, vagy még abban sem bízhatnak a piros-kékek, akik 24 játéknapot követően 19 ponttal a 19., utolsó előtti helyen állomásoznak. Ellenük szól a formájuk és a túramérlegük is. Mostanság gólt sem nagyon rúgnak, október vége óta pedig képtelenek győzni. Idegenben tisztelettudóak, mutatójuk 1-4-6 (8-16) – a sereghajtó Arlesnél nyertek még kora ősszel. Házi gólkirályuk, Makengo, és egy meghatározó középpályásuk egyaránt sérült még, egy bekkjük pedig eltiltását tölti majd.
A tulajdonosi kör edzőt is váltott a héten, Cédric Daury ült le kedden a padra, ám a helyzete nem egyszerű…
Az egymás elleni mérlegük nyomasztó Nancy-fölényt mutat (7-3-0), tíz éve tudott egyetlen egyszer szerezni a Chateauroux Nancy-ban. Ősszel, fordított felállásban 5-2-re nyertek a piros-fehérek. És ma is bizalmat szavazunk – sokadszorra – a Nancynak, nálunk több, mint hazai-gyanús e történet! Tippünk tehát: 1-es!

Juventus-Atalanta (0-1) 1!

Bár a bajnok BL-ben lép pályára kedden, az ezer sebből vérző bergámóiak így sem számíthatnak kegyelemre…
A zebrák 23 meccset követően 54 egységgel, immár hét pont fórral várhatják a Serie A folytatását. Allegri mester legénysége különösen Torinóban kegyetlen (9-2-0 – 30-6), csak az Inter és a Samp tudott nála remizni. Pogbáék az elmúlt három bajnokijuk közül mindössze egyet nyertek meg (Milan), Udinéban és a Cesena vendégeként be kellett érniük egy-egy iksszel. A csíkosakra kedden igen kemény BL-ütközet vár: a szeszélyes Borussia Dortmund lesz az ellenfél a Juventus Stadionban a nyolcaddöntő első felvonásán.
A keretben Marrone, Asamoah és Romulo sérült, Matri és Caceres bevetése kérdéses. Sőt, Vidal is edzéseket hagyott ki, és jó eséllyel kimarad a kék-feketék ellen készülő keretből. Allegri minden bizonnyal kissé tartalékol majd a kupameccsre, azonban elnézve a zebrák keretét, így is ütős tizenegyet tud pályára vezényelni.
A Serie A-ban legrégebben ugyanannál a csapatnál ténykedő szakvezető, Stefano Colantuono nincs egyszerű helyzetben, igaz, a tar tréner már élt át hasonló szituációkat a kék-feketék kispadján. Az Atalanta mindössze a 17. 23 ponttal, a vonal alatti Cagliari 20-nál jár, tehát nyugalomra semmi ok Bergamóban. A forma gyenge, előbb Firenzében szorosan, majd otthon az Intertől simán kaptak ki Zappacostáék. A társaság idegenben nem meggyőző, bár hajlamos ikszelni: vonatkozó statisztikája 2-4-6, gólkülönbsége pedig 7-15 a túrákon. A támadójátékkal van elsősorban probléma, ezt fel is ismerték a klubnál, ezért igazolták le Pinillát. A dél-amerikai támadó azonban ma eltiltását tölti, csak úgy, mint a középpályás Carlos Carmona és a bekk Yohan Benalouane. És akkor a sérültekről, mert belőlük sincs hiány… A hátsó alakzatból Biava és Cherubin, középről Maximiliano Moralez és Estigarribia nincs bevethető állapotban. Elől minden bizonnyal Denis kezd majd, de Maxi Moralez nagyon hiányzik majd…
Az Atalanta nem sok vizet zavart eddig a Juvénál: legutóbb hat éve szereztek pontot a zebráktól, és még soha nem győztek Torinóban! Ma sem gondoljuk, hogy megtörnék a sorozatot, a tartalékos kék-feketék megadják magukat a BL-re hangolódó bajnoknak. Tippünk hendis H!

Olvasói sztorik