Hírek

Hazai és kevés gól!

Ma az Európa Ligában vadásztunk...

Wolfsburg-Sporting 1!

A remek formában lévő Wolfsburg előnnyel várhatja majd a visszavágót!
Dieter Hecking együttese valósággal szárnyal a Bundesligában! A zöldek magabiztosan őrzik második helyüket a Bayern mögött, a Volkswagen Arénában pedig félelmetesek: 9-2-0-ás sorukhoz 25-7-es gólkülönbség társul. Az EL-ben az Everton mögött, a Krasznodart és a Lille-t megelőzve szerezte meg a második pozíciót a társaság, az angoloktól kétszer kikaptak De Bruyne-ék, ezen kívül viszont nem szenvedtek vereséget. 14-10-es találati mutatót hoztak össze a hat csoportkörben Naldoék…
Az egyébként is ütős keretbe érkezett Schürrle, távozott Olic. A támadófutballt erőltetik a farkasok – joggal! Ilyen állománnyal lehet is offenzív taktikát alkalmazni. A hétvégén a BayArénában is bejött a régi alapigazság: mindegy, hogy mennyit kapunk, eggyel többet kell lőni. Leverkusenben 4-5 lett a vége Dosték javára…
A keret ezúttal nem lesz teljes, Guilavogui és Gustavo Luiz eltiltott, Kroos és Perisic sérült volt, ám talán összedrótozzák őket a mai ütközetre.
A Sporting a BL-ből érkezett a második számú kupasorozatba. Marco Silva legénysége a Chelsea és a Schalke mögött végzett a 3. helyen, 2-1-3-as sora miatt nem kell szégyenkezniük a lisszaboniaknak. A zöldek-fehér-feketék a bajnokságban is a 3. helyet foglalják el, ugyan csak egyszer kaptak ki, viszont feltűnően sok meccset adnak ikszre Capellék (12-8-1). Két remiből érkeznek a mai összecsapásra is a csíkosak: előbb a Benfica ellen otthon, majd a Belenenses ellen idegenben játszottak 1-1-et.
Hiányzó lesz a luzitánoknál is: William Carvalho, egy fontos középpályás eltiltott, Slimani az algériai válogatott támadó pedig sérült.
A két együttes között szerintünk minőségi különbség van a németek javára, ráadásul hazai környezetben igazán félelmetesen a farkasok. Az az érzésünk, hogy Rodriguezék előnyt szereznek a visszavágóra. Tippünk tehát: 1-es!

Guingamp-Dinamo Kijev -2,5!

Óvatos első felvonás után a visszavágóra maradhat a továbbjutás eldöntése!
Nagyszerű formában van a gall együttes, amely hazája bajnokságában feljött a 8. pozícióba. Néhány hónapja még sokan a kieséstől is féltették a piros-feketéket, ám Jocelyn Gourvennec együttese elképesztő szériát fut mostanság. December eleje óta 10 bajnokijuk közül csak egyet veszítettek el, hetet behúztak, és közben a kupában is továbbjutottak. Érdekesség, hogy a Stade du Roudourou-ban még nem remiztek a pontvadászatban (7-0-6). Mandanne-ék védekezése rendben van, a legutóbbi két bajnokin nem kaptak gólt.
A Fiorentina mögött, a PAOK-ot és a Dinamo Minszket megelőzve lett a 2. a Guingamp az El-csoportjában, 3-1-2-es mérleget hoztak össze, mindkét vereséget a violáktól szenvedték el.
A piros-feketék kerete szinte teljes lesz, csak egy peremembernek számító középpályás sérült.
Az ukrán elitalakulat vezeti hazája bajnokságát, viszont nincs játékban, hiszen a tavaszi rajt majd csak a jövő hétvégén esedékes keleti szomszédunknál. A kékek idegenben (is) veretlenek (6-1-0), gólt is elvétve kapnak csak. Ugyancsak jól szerepeltek az EL csoportkörben is, amelynek során az Aalborg-Steaua-Rio Ave triót utasították maguk mögé. A gólkülönbségük 12-4 volt, és mindössze kétszer zördült meg a hálójuk.
A felkészülés során vegyesen teljesítettek, nem kaptak ki ugyan, de nem is volt minden ellenfél igazán félelmetes (pl: Puskás Akadémia…).
Az ukránok nem tudnak komplett csapattal kiállni, ugyanis egy fontos bekk eltiltását tölti, egy másik sérült, csak úgy, mint egy támadó.
Két, kifejezetten jó hátsó alakzattal rendelkező együttes csap ma össze, és mi ebből indulunk ki. Szerintünk az első mérkőzésekre jellemző óvatosság lesz ma is meghatározó, ennek megfelelően nem kalkulálunk sok találattal, hárommal semmiképpen sem…

Olvasói sztorik