Hírek

BL: Gólözön és góliszony

Ma a Schalke a Reallal, a Basel a Portóval találkozik...

Schalke-Real Madrid +2,5! 2!

Kórház a város szélén – az egykor rendkívül népszerű csehszlovák sorozat címét is adhatnánk a Schalke-Real nyolcaddöntőjének beharangozásához. Gólokat és 2-est várunk az ütközettől!
A német együttes a Bundesligában a 4. helyről várja a folytatást, odahaza erős, vendégségben gyámoltalan. Legutóbb a Frankfurtnál bizonyította, hogy mennyire illemtudó látogató (1-0). A Di Matteo vezette kékek formáját a múlt szombati produktum elrontotta, előtte ugyanis öt bajnokit vívtak meg vereség nélkül Höwedesék.
A királykékek egész szezonban folyamatosan sérüléshullámmal küzdenek. Ezúttal sem lesz teljes a keret, noha a bajnokikon eltiltott holland gólzsák, Huntelaar a BL-ben szerephez juthat. Draxler, Fahrman, Kolasinac, Farfan, Obasi egyaránt sérült. Kapus, bekk, középpályás, csatár – minden csapatrész ügyében érintett az orvosi szoba. Az olasz stratéga jó eséllyel a 3-5-2-es hadrendet alkalmazza majd, a góllövés feladata elsősorban a németalföldi támadó mellett még Chupo-Motingra hárulhat.
A Real másfél hete nagy pofonba szaladt bele, a fővárosi rangadón a matracosok végezték ki a királyiakat. A La Ligában a Depor 2-0-ás verésével némiképp stabilizálta helyzetét a Real, ám az egyre jobb formát mutató Barca feljött rá 1 pontra.
A hófehéreknél állt a bál a minap, mert Ronaldo szülinapi buliján készült felvételeken egy cseppet sem látszott, hogy megviselte az Ancelotti-legénységet az Atleti-től elszenvedett kiesés. Az olasz szakember igyekezett rendet tenni az öltözőben, ám a trénernek ezúttal nem csak morális problémái akadtak: sokan dőltek ki a sorból az elmúlt héten, így elméletileg “tartalékos” összetételben utazik a gárda Gelsenkirchenbe.
Ismerve a madridiak keretét, azért így sem kell feltétlenül sajnálnunk az ősz hajú mestert, mert noha Ramos, Coentrao, Modric, Khedira és James sérült, így is ütős kis csapatot tud pályára vezényelni. Pepe jó eséllyel bevethető lesz, így Varane mellett a luzitán kezdhet. Előtte Izco, Illaramendi és Kroos, a támadósorban pedig Bale, Bezema és Ronaldo kaphat helyet. Az aranylabdás csaknem egy hónapja nem szerzett gólt – 1,5-öt ér a találata a mai BL-mérkőzésen.
Tavaly is randevúzott egymással a két alakulat, akkor itt egy hatost hintett a Real (1-6).
Két, erősen tartalékos összeállítású együttes csap ma össze. A minőségi különbség azonban szerintünk zongorázható. Nálunk a Real a favorit, emellett pedig ismét sanszos, hogy gólos történet lesz a kilencven perc. Mi ezekre az opciókra fogadunk!

Basel-Porto -2,5!

Óvatos meccset, no és kevés gólt várunk a St Jakob Parkban!
A Basel már azzal kisebbfajta csodát vitt véghez, hogy továbbjutott csoportjából: a Real ellenállhatatlan volt, a Liverpoolt (és a Razgradot) viszont sikerült megelőzniük a helvéteknek. Negatív mérleggel (2-1-3), de összejött a nyolcaddöntő. A hat csoportmeccs közül csak kétszer játszott +2,5-ös mérkőzést, Madridban csúnyán kikaptak (5-1), a bolgárokat simán elintézték odahaza (4-0). Ezeken kívül viszont inkább a megfontoltság jellemezte a piros-kékeket.
A bajnokságot a hétvégén csalódást keltő hazai iksszel folytatták Paolo Sousa tanítványai, ám előnyük így is tekintélyes az üldözőkkel szemben. Odahaza egyébként erős (6-3-1), és a keret is majdnem teljes lesz: egy bekk eltiltott, egy sérült. Előbbi hiányzása érzékenyebb veszteség. A luzitán szakember hivatalosan 4-3-3-at játsszat alakulatával, ám e formáció könnyen változik 4-5-1-es felállássá. Ami biztosnak tűnik, hogy a támadószekcióban Streller mellett Gonzalez és Gashi kaphat szerepet.
A Porto könnyen továbblépett csoportjából, a kék-fehérek magabiztosan vették az akadályokat. Az idei szezonnak Julen Lopeteguival nekifutó sztárcsapat a bajnokságban egyelőre “csak” a második helyen áll, az ősi rivális előnye négy egység. Brahimiék védelme egészen remek, 21 bajnokin mindössze 10-szer kapituláltak – és a BL-ben is hat fellépésen csak négyszer köszöntek be Fabianonak.
Jackson Martinezék formájára nem lehet panasz, csak egy vereség csúfítja el a 2015-ös teljesítményüket. A legutóbbi három bajnokijukon nem kaptak gólt Daniloék.
A portugálok kerete teljes lesz, visszatér a védelem tengelyébe Maicon-Marcano páros. Adrian Lopez, a csíkosak támadója hagyott ugyan ki edzéseket, de ott lehet a padon.
Azt gondoljuk, hogy a két alakulat óvatos taktikával lép pályára ma este a St. Jakob Parkban. A svájciak nem rontanak neki a portugáloknak, és a vendégek sem vállalják majd fel a nyílt sisakos futballt – eseményből szerintünk nem lesz sok, és tán gólból sem. Tippünk: -2,5!

Olvasói sztorik