Hírek

Gólok mindenütt!

A BL-ben és a League I-ban is találatokat érzünk...

Bristol City-Peterborough United +2,5!

A hazaiak az egyenes feljutásra, a vendégek a play offra gyúrnak. Hagyományosan egymásnak rontanak a csapatok, ha randevúznak – nem lesz ez másként ma sem…
A Bristol City négy egység előnnyel vezeti a harmadik vonalt, méghozzá úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszott riválisainál. Jelenleg 61 pont áll a nevük mellett, az Ashton Gate-en pedig meggyőző 11-2-2-es mérleget tudnak felmutatni. A piros-fehérek formája egészen pazar volt a karácsonyi ünnepektől, ám legutóbb otthon a Sheffield United kirabolta őket (1-3). Most, a január elején elmaradt meccset pótolják a gárdák, és ha nyer a házigazda, úgy magabiztos előnyből várhatja majd a folytatást. Steve Cotterill csatárgondokkal küzdött az elmúlt hetekben, ám lapinformációk szerint ma már valamennyi meghatározó futballistája bevethető lesz. A City over-under mutatója 17/12.
A Peterborough a középmezőnyben tanyázik, célja a play off, ám ehhez kiegyensúlyozottabb teljesítményre lenne szüksége. Idegenben szeszélyes (6-2-6), összpontszámához képest (41) egészen jó túrázónak mondható a kék-fehér alakulat. Darren Ferguson együttese igencsak kiszámíthatatlan passzban érkezik a találkozóra, közvetlen riválisokkal meccselt a közelmúltban, egyet elvesztett, egyet megnyert. Az egyébként is támadóhiánnyal küzdő Unitednél egy kezdő csatár sérült – viszont a középpályások eddig rendre megoldották a feladatot. 18/12 az over-under mérlege a Peterboroughnak.
A két társaság egymás elleni közös múltja elképesztő: rendre jött a +2.5 és a mindkét fél betalál opció! És ma sem várunk igazából mást, azt gondoljuk, hogy a Bristol kijavítja múlt heti hibáját, és mindezt egy legalább három gólt hozó ütközetben teszi Tippünk tehát +2,5!

Sahtar Donyeck-Bayern München 2! Mindkét csapat betalál: IGEN!

Lvivben kellene feltartóztatnia a bajorokat az ukránoknak: nem lesz könnyű feladat, de egy gólra azért jók lehetnek a hazaiak…
Az ukránoknál még tart a szünet, a donyecki elitalakulat sorra játszotta felkészülési mérkőzéseit. És nem is akármilyen ellenfelekkel szemben. A narancssárgák brazil túrán vettek részt, verték az Internacionalt, ikszeltek a Cruzeiroval, kikaptak az Atleticotól. Európában már remiztek a Dinamo Zagrebbel, majd verték a Murciát. Hazai pályán nem szerepelhetnek, így a nyolcaddöntőt a Lviv Arénában rendezik. A minőségi légiósokkal telitűzdelt együttes hazája bajnokságában jelenleg csak a 2., a kijeviek előnye 5 pont – cél természetesen a címvédés, ennek megfelelően Mircea Lucescu nagyszerű körülmények között készülhetett csapatával.
A Donyecknek egy fontos hiányzója lesz: Stepanenko három sárgás, így az alapembernek számító középpályás nem lehet ott a mai találkozón. A román stratéga a 4-2-3-1-es hadrendet alkalmazza majd, Adriano mögött Costa, Teixeira és Tyson érhet oda a németek kapuja elé.
A Bayern a hétvégén jelezte: felesleges kongatni a vészharangokat! A tavaszt kissé döcögősen kezdő piros-fehérek egy nyolcast hintettek a Hamburgnak, így továbbra is tartják nyolcpontos előnyüket a Wolfsburggal szemben. Guardiola mester csapatába térnek vissza a sérültek, a legutóbbi bajnokin már pályára lépett Ribery, Xabi Alonso pedig most szerezheti vissza helyét a kezdőcsapatban. Javi Martinez, Lahm és Alcantara nem lesz ott Lvovban, rajtuk kívül viszont mindenki hadra fogható.
Lewandowski lesz a center, mögötte a Robben-Müller-Götze trió kaphat szerepet, Xabi Alonso mellett Alaba szűrhet, a védelmi négyest pedig Rafinha-Boateng-Benatia-Bernat alkothatja Neuer előtt. Padra szorulhat a még nem teljesen fitt Ribery.
Elnézve a kereteket, a tervezett kezdőcsapatokat, számunkra a gólos opció tűnik jó választásnak. A bajorok a találkozó esélyesei, ám azért a donyeckieket sem írjuk le. Jöhet a gólváltás! No és a 2-es…

Olvasói sztorik