Hírek

Olasz B, török 1!

A Catania jól megy otthon, a Galata győzelmi kényszerben lép pályára...

Catania-Crotone 1!

A Catania egyre jobb formában van, a sereghajtó ellen tovább lépegethet feljebb a tabellán…
A Catania tavaly esett ki az élvonalból, ám nemhogy a feljutás, sokkal inkább a Serie B-ben való biztos bennmaradás téma a klubnál. A szicíliaiak borzalmasan teljesítettek ősszel, odahaza még elfogadhatóan tolták a piros-kékek, viszont idegenben botrányosak. A téli szünetben alaposan megerősítette keretét a társulat, és a tőkeinjekció bizony érződik is a szigetlakók teljesítményén. Rosináék legutóbbi két hazai bajnokijukat nullra nyerték, és nem mellékesen hintettek hat gólt. 24 meccs után még így is csak a 19., osztályozós helyen állnak 27 egységgel. Hazai környezetben 7-4-2-es mérleggel büszkélkedhetnek, rendre eredményesek Calaioék, gólkülönbségük Szicíliában 28-16. A keretben két bekk sérült, elől viszont összeállhat ismételten a Calaio-Maniero támadósor.
A Crotone az utolsó a bajnokságban, Massimo Drago fiai 25 ütközetben 24 pontig jutottak. Idegenben 2-2-8-as a vonatkozó statisztikájuk, és rossz passzban is vannak a vendégek: 2015-ben négy bajnokin három sitt és egy siker – nem is csoda, hogy nem tudnak felkapaszkodni a piros-kékek. A társasság helyzete azonban mégsem reménytelen, ugyanis nagyon tömör a hátsó régió, 14. Modena csak hat egységgel gyűjtött nála többet. A keret nem lesz teljes, közel sem, ugyanis egy kapus, egy bekk és egy középpályás sem bevethető.
A Crotone eddig kétszer vendégszerepelt az Angelo Massimino-ban, és mindkétszer a Catania győzött. És ma is a hazaiak sikerét várjuk, a megerősített kerettel otthon nem okoz majd gondot legyőzniük a vendéglátóknak a sereghajtót. Tippünk tehát: 1-es!

Galatasaray-Balikesirspor +2,5! 1!

A Galata győzelmi kényszerben lép pályára, és aligha hibázik majd a sereghajtó ellen. Gólos meccsre van kilátás…
A Galata a 3. helyről várhatja a folytatást, Kocaman mester legénysége igyekszik tartani a lépest a Fener-Besiktas párossal. A sárga-pirosak eddig 42 pontot zsebeltek be, a Turk Telekom Arénában 6-2-1-es a mérlegük. November vége óta, az edzőváltást követően nem kaptak ki bajnokin, és a kupában is magabiztosan léptek a legjobb nyolc közé. A keret nem lesz teljes, Altintop és Burak Yilmaz még nem bevethető.
A vendégek 13 egységgel az utolsó helyről várták a 20. játéknapot. Idegenben és otthon egyaránt haloványak, a túrákon mindössze 6 pont jött össze (1-3-6), és a formájuk sem reményt keltő: 2015-ben két iksz mellett kétszer égtek, legutóbb a Konyaspor nyert náluk. Jó hír viszont Kemal Özdes vezetőedző számára, hogy minden alapemberére számíthat ezúttal.
Az ősszel meglepetésre kikapott a Galata a Balikesirspornál – ma viszont bosszút állhatnak Sneijderék! Magabiztos hazai sikert várunk, no és találatokat, legalább hármat!

Olvasói sztorik