Hírek

Éledezik a Dortmund!

Német hazai és holland gólok!

Dortmund-Mainz (0-1) 1!

Nyert a Dortmund! Bizony, a múlt héten megtört a jég, és a Klopp-legénység a freiburgi sikerével el is mozdult az utolsó helyről. Ma újabb három ponttal gazdagodhatnak a sárga-feketék!
Nagy baj van Dortmundban: a tavalyi ezüstérmes az idei kiírásban egyszerűen képtelen volt elfogadható teljesítményt nyújtani, a kezdetektől szinte folyamatosan a tabella utolsó harmadában tanyázott, sőt, szégyen szemre az elmúlt játéknap előtt sereghajtóként várta a folytatást. Persze, egész ősszel páratlan sérüléshullám sújtotta Immobiliéket, ám azért ez nem magyarázat a botrányos produktumra. A tavaszt egy biztató Leverkusen elleni idegenbeli iksszel kezdték Reausék, ám a következő fordulóban az Augsburg kifosztotta őket a Signal Iduna Parkban. Kloppékat – joggal – kifütyülte a publikum: a hajrában a 10 emberrel védekező augsburgiak ellen jószerivel helyzete sem adódott Kagawáéknak.
Ilyen előjelekkel utaztak Sokratisék Freiburgba, ahol aztán gyorsan elrendezték a három pont sorsát a sárga-feketék: Reus korai találatát Aubameyang egy duplával fejelte meg, így végre ünnepelhetett a dortmundi tábor.
Jelenleg a 16., osztályozós helyen állomásoznak a fiúk 19 egységgel, ebből odahaza 11-et (3-2-4) húztak be. A keret ezúttal sem lesz teljes, a középpályáról Bender, Grosskreutz és Kehl is sérült. A többi nagyágyú viszont bevetésre kész, Klopp mester megint a bőség zavarával küzdhet majd a kezdőcsapat összeállításakor.
A Mainz 22 pontjával a 13. helyen tanyázik, idegenben hajlamos remizni (1-6-3), viszont még közel sincs biztonságban, hiszen aktuális riválisa be is érheti a játéknap végén. A piros-fehérek nagyszerűen kezdték a tavaszt, 5-0-ra mészárolták le a Paderbornt, utána értékes pontot hoztak Hannoverből, viszont a Dárdai vezette Herthával szemben kapituláltak hazai környezetben. Az ősz végére elfogyott Kasper Hjulmand alakulatának a lendülete, október közepe óta képtelenek voltak nyerni Sotóék. És összességében sem rózsás a helyzet, hiszen a legutóbbi 12 bajnokiból csupán egyet húztak be a fiúk.
A keretbe ugyan voltak visszatérők az elmúlt hetekben, ám most is lesznek hiányzók. Az első számú kapus eltiltását tölti, a második számú sérült – maradt a 21 éves görög portás… A középpályán érzékeny veszteség Jairo Samperio kidőlése, más friss sérültről nincs információ.
A Mainz még soha nem nyert Dortmundban, tavaly és tavalyelőtt egyaránt hendivel kapitulált. És most megint abban bízunk, hogy a házigazda jó alaposan elveri a piros-fehéreket. Végre-valahára Gündoganék elkapták a fonalat, és reményeink szerint sima győzelmet könyvelhetnek el. Tippünk tehát hendis hazai!

Volendam-Waalwijk +2,5!

A holland második vonalban szereplő alakulatok nem éppen a zárt védekezésükről híresek. Ma is gólvadászatot tartunk, irány a Kras Stadion!
A Volendam jó eséllyel pályázik a rájátszásra, jelenleg a 4., hazai környezetben azonban gyakran hibázik: 43 pontjából mindössze 18-at (5-3-4) húztak be saját közönségük előtt. A találatokkal nem fukarkodnak a fiúk, gólkülönbségük 61-38, tehát adnak is, de kapnak is szép számmal. A narancssárgák formája nem az igazi, két vereségből érkeznek az ütközetre. A télen eladták a házi gólkirályukat a Heerenveennek, ám Veermant egyelőre pótolni tudják Kuwasék. A társulat over/under mutatója 19/5…
A Waalwijk tavaly búcsúzott az élvonaltól, és most sereghajtó a második ligában. Anyagi gondokkal küzdenek a sárga-kékek, keretük meggyengült, így nem is csoda, hogy pocsékul teljesít a társulat. 24 csatában 12 egységre futotta erejükből, vendégségben 1-2-8-at tudnak, ehhez 14-26-os gólkülönbség párosul. Tragikus passzban utazik a brigád Volendamba: legutóbbi négy bajnokiját egyaránt elveszítették Valporték. Az over/under mérlegük 15/9.
Szeptemberben fordított felállásban 1-3 lett a vége, de az előző kiírásban is jött mindkétszer az over opció. Ma sem várunk meglepetést, három gólt csak összehoznak a felek. Mi erre fogadunk!

Olvasói sztorik