Hírek

Török kupa és kosárdömping!

Egy focimeccs mellett Ninno mester négy kosárelemzéssel érkezett!

Galatasaray-Konyaspor 1!

Már az egyenes kieséses szakaszához érkezett a török kupa. Szerintünk a Galata nem hibázik, idegenben amúgy is gyenge a Konyaspor. Hazait érzünk…
Prandelli távozása után Hamza Hamzaoglu vette át az isztambuli sztáralakulat irányítását, és bizony a piros-sárgák rendezték is soraikat. A kezdeti botladozást követően immár november vége óta nem találtak legyőzőre Buluték, a Turk Telekom Arénában pedig a trénerváltás óta csak egyszer botlottak Inanék (Bursaspor 2-2), ezen kívül valamennyi bajnokijukat behúzták.
A kupában a csoportkörben azért okozott egy-két kellemetlen meglepetést a társaság, ám a továbbjutás így is összejött. Most, a nyolcaddöntőben már nincs lehetőség a javításra, és lapértesülések szerint Sneijderék komolyan is veszik az ütközetet. A keret azonban így sem lesz teljes, ugyanis a Burak Ylmaz sérült, az elsőszámú gólgyáros visszatérésére még várni kell. Pandev már keretben volt a hétvégén, de Sarioglu, Kaya és Altintop neve még mindig a maródiak listáján szerepel.
A Konyaspor középcsapat, hasonlóan teljesít, mint tavaly, hagyományosan odahaza eredményesebb. Idén eddig idegenben nem igazán ment Aykut Kocaman legénységének (1-3-5), igaz, egyetlen sikerüket épp legutóbb aratták az egyik kiesőjelölttel szemben. A formájuk biztató, a legutóbbi négy meccsen úgy maradtak veretlenek, hogy még csak gólt sem kaptak! A védelemmel nincsen különösebb probléma, viszont a támadójáték gyakran döcög: 19 bajnokin mindössze 18-szor voltak eredményesek Torje-ék. A keret a vendégeknél sem lesz teljes, ugyanis két rutinos csatár is sérült, és egy alapembernek számító középpályás sem bevethető.
A Konyaspor nem nyerni jár a Galatához: ez még eddig konkrétan egyszer sem sikerült a zöld-feketéknek. Egyszer sikerült remizniük Isztambulban, de annak is már jó ideje. Persze, tisztában vagyunk azzal, hogy a török kupa nem éppen életbiztosítás tipperősség szempontjából, ám a Galatában annyi erőt érzünk azért, hogy rendes játékidőben kivívja a továbbjutást. Tippünk tehát: 1-es!

Nyizsniy Novgorod-Olympiakosz

Az oroszok esélytelensége igen kecsegtető lehetőséget rejt! Az Oly akármilyen sztárcsapat is inkább otthon igazán veszélyes. A Novgorod a gyorsaságára és palánk alatti ill. lendületből szállított ketteseiben bízhat. Tovább erősítheti a oroszok sanszát, hogy a görögök hajlamosak a hektikus teljesítményre, és remeklésük nagyban függ Spanoulis és Lojeski aktivitásától! Pár ponttal megtámogatva nagyobb lehetőség kínálkozik az oroszok győzelmében, mintsem a sima görög győzelemben! +7.5-tel jó lehet a Novgorod és így is 1.55-öt fizet!

Zalgiris Kaunas-Real Madrid

Kaunas nem tartozik a Rudy Fernandez kedvenc európai városai közzé! Soha nem felejtik el neki azt a balhét, amit pár éve provokált. Ettől eltekintve természetesen Real győzelem kéne szülessen ebből a meccsből, de a Zalgirisnek mindent meg kell tennie hazai pályán a tisztes helytállásért! Azt már láttuk ebben a szezonban, hogy azok a csapatok, amelyek az emberfogást preferálják a zóna helyett, képesek megszorongatni a Realt. Legjobb választásnak a +153.5 pont tűnik 1.9 ért. Ha partiban akar maradni a Kaunas, akkor nem szabad sokkal lemaradnia a spanyoloktól. A litvánok odahaza képesek 72-77pontra, a Realtól pedig 78-tól 90-ig bármi kitelik!

Maccabi Tel Aviv-Alba Berlin

Izraeli-német rangadó! Pikáns a maga módján, és nem csak a régi dolgok miatt. A németek kőkemény melóscsapat, a Maccabi pedig már sztárcsapat kategóriás, persze nemcsak Euroliga címvédőként érdemelte ki, hanem utóbbi meccsei teljesítményeként is. A Maccabi minden meccsének első félidejét kísérletezéssel kezdi, gondosan kielemeznek minden játékelemet és minden reakciót. Aztán a második játékrészben, ha kell, teljesen más taktikai repertoárral vonulnak fel. A németek nem fognak továbbjutni, ezt ők is tudják, más céljuk, mint hogy helyt álljanak, nem lehet! A Maccabi alapból jobb 5 ponttal, a hazai pálya hozzátesz 3-4-et, egészen biztosan -8.5-tel 1.66-ot ér a Maccabi győzelme, és ez jó választásnak tűnik!

Barcelona-Galatasaray

Arroyo sérült = a Galata nem nyer. Ez persze nem szentírás, mert a Galatanak számtalan arcát láttuk már ebben a szezonban. Anyagi gondok, csapaton belüli verekedés, üres csarnokos meccsek, pénzbüntetés, gyilkosság, hát itt minden volt! Leírni a törököket azért nem szabad, mert futni tudnak ám, és technikai fogyatékosságaikat sok mozgással pótolják. Alaptézis, hogy a Barca nem ver agyon senkit, ha nyernek, akkor az nem megsemmisítő erejű. Érdemes pár ponttal megtámogatni a törököket, mert nem gyengébb csapat ők, mint a Zalgiris Kaunas. Főleg nem annyira, hogy 18 ponttal kikapjanak a törökök. +17.5 el is 1.58-at fizet a török győzelem, és van bennük annyi tartás, hogy egy negyedet még legjobbjuk nélkül is győzelemmel hozzanak le! Az pedig már elég kell, hogy legyen arra, hogy emelt fővel térjenek haza török földre!

Olvasói sztorik