Hírek

Spanyol és angol vegyes

Ma egy bajnoki és egy kupameccs került a látószögünkbe...

Stoke City-Manchester City 2!

A bajnok nem engedhet meg újabb botlást magának, a hazaiak ugyan jó formában vannak, ma a tartalékos védelmükkel nem tudják feltartóztatni a halványkékeket…
A Stoke eddig a várakozásoknak megfelelően, sőt, annál egy kicsit jobban is teljesít. A csíkosak 33 egységgel a 10. helyen tanyáznak, tisztes távolságban a veszélyes zónától. Hazai környezetben masszívak, a Britannia Stadium-ban 5-2-4-es sort tudnak felmutatni, legutóbbi három otthoni mérkőzésén veretlenek maradtak Waltersék. És összességében is jó szériát fut Mark Hughes legénysége: legutóbbi kilenc tétmeccséből csak egyet veszített el. Állnak még az FA Kupában is Crouchék, tehát összességében nem érheti kritika a piros-fehér-feketék teljesítményét.
A keret nem lesz teljes, elől Arnautovic és Krkic, hátul Shawcross, Wilson és Pieters sérült – azért ez tekintélyes lista…
A Manchester City nincs könnyű helyzetben, hiszen a hétvégi hazai botlás hatására immár 7 egység a hátránya a Chelsea-vel szemben. Pellegrini mester joggal mérgelődött a szombati mérkőzést követően, mert azért a Hull ellen illett volna nyerni az Etihad Stadium-ban (1-1). Nem így alakult, így csak 49 pontja van most Joveticéknek. Idegenben egyébként egy fokkal erősebbek Agüeróék (7-4-1 – csak a West Hamnél kapott ki a City), ám a legutóbbi két túráján nem sikerült győzniük Dzekoéknak (Everton, Chelsea). Összességében sem túl rózsás a helyzet, hiszen legutóbbi hat bajnokijából csak egyet nyert meg a brigád – egy bajnoki címvédésre készülő együttestől azért ez kevés. Jó hír a drukkereknek, hogy a Toure-Bony, friss Afrika Kupa győztes elefántcsontparti pároson kívül mindenki bevethető.
A Manchester City nem nyerni jár a Brittania Stadiumba, ráadásul augusztus végén a Stoke nyerni tudott a világoskékeknél. Most azonban eljött a revans ideje: ha minimális különbséggel is, de Silváék elhozzák a pontokat Stoke-ból. Tippünk tehát: 2-es!

Athletic Bilbao-Espanyol 1x! +2.5!

Már az elődöntőket rendezik a Király Kupában. A baszkok gyenge szezont futnak, a bajnokságban csak esnek kelnek, mindössze négy egység választja el Iraoláékat a vonal alatt állomásozó alakulatoktól. A San Mames sem a régi (3-3-5), boldog-boldogtalan képes nyerni a Katedrálisban. Ernesto Valverde igyekszik tűzben tartani övéit, ám amikor azt gondolnánk, hogy a csíkosak elkapták a fonalat, rendre becsúszik egy vereség. Nem volt ez másként a hétvégén sem, igaz, a katalánok ellen kalkulálható volt a vereség. A vége 2-5 lett, amely azért rávilágított arra, hogy sebezhető Munizék hátsó alakzata. Ám a támadójátékkal még inkább baj van, Aduriz egyedül kevés, 22 bajnokin 20-szor köszöntek be Susaetáék. A Bilbao eddig a Celtát és a Malagát ejtette ki a sorozatból, mindannyiszor erős csapattal állt fel a társaság. Ma sem lesz ez másként, Iturraspe sérült a középpályáról, rajta kívül szinte mindenki bevethető. Iraola a bajnokin letöltötte eltiltását, így vele is kalkulálhat a szakvezetés a védelemben.
Az Espanyol 26 pontjával a középmezőny tagja, idegenben viszont nagyon gyámoltalanok a kék-fehérek (1-2-7). És igaz e kijelentés a kupaszereplésre is, hiszen a Valenciát és a Sevillát is úgy ejtették ki Sergio Garciáék, hogy a túrákon alulmaradtak. A La Ligában igazi hulámvasút a csíkosak teljesítménye, november eleje óta nem remiztek, kettőt nyernek, kettőt veszítenek – tüchtig kis sorminta a teljesítményük az elmúlt bő két hónapban… Most éppen a kevésbé szép arcát mutatják Salva Sevilláék, előbb a Sevilla, majd a Valencia is bosszút állt a kupa miatt. A keretben Abraham Gonzalez, egy középpályás sérült, rajta kívül viszont az alapemberek ott lehetnek. Az elsőszámú kapusuk letöltötte eltiltását, ám a kupában Pau Lopez kapott eddig bizalmat, így ma is minden bizonnyal a mindössze 21 esztendős hálóőr áll majd a vonalon.
Az elmúlt években rendre jött a +2,5-ös opció a párharcukban, és ma is látunk erre esélyt. Emellett azért a baszkoknak bizalmat szavazunk annyiban, hogy 1x-ben megtoljuk ezt a tippet is egy másik szelvényen…

Olvasói sztorik