Hírek

Pályán az angol topcsapatok

Az Arsenal a Leicestert, a Liverpool a Tottenhamet fogadja ma este...

Arsenal-Leicester (0-1) 1! +2.5!

A rókák elleni kiengesztelheti közönségét az Arsenal: a londoniak kettővel verhetik a zaklatott napokat átélt vendégeket…
Csak nem tud kilépni önmaga árnyékából az Arsenal. A fővárosiak a hétvégén elveszítették az észak-londoni derbit a Tottenham ellen, így jelenleg csak a 6. helyről várhatják a folytatást. 42 pontjuk van Öziléknek, helyzetük egy cseppet sem reménytelen, hiszen a dobogós szentek 45-nél járnak. Nagy a tömörülés a Chelsea-Manchester City páros mögött, Walcotték jók lehetnek egy BL-es pozícióra.
Ehhez viszont továbbra is masszívan kell teljesíteniük az Emirates-ben. Giroudék 7-3-1-es (26-10) statisztikát hoztak össze saját pályájukon, egyedül az MU tudott nála nyerni. És november vége óta bizony minden ellenfelét kinyírtak Cazorláék, legutóbb épp az Aston Villa szaladt bele a késbe (5-0).
A keret ezúttal sem lesz teljes, ezt megszokhattuk már Arsene Wenger együttesénél. Alex Oxlade-Chamberlain, Wilshere, Arteta és Gnabry még mindig nincs a középpályán, jó hír viszont, hogy Welbeck visszatért a támadósorba, és minden bizonnyal Alexis Sanchez is ott lehet a ma esti összecsapáson.
A sereghajtó látogat ma az Emirates-be. A Leicester eseménydús napokon van túl: Nigel Pearson előbb megfojtogatott egy Palace-játkost, állítólag kirúgták, majd visszavették állásába. Egy biztos: ez a furcsa közjáték nem használt a rókáknak. Mert van bajuk épp elég…
A téli börzén aktívak is voltak a kék-fehérek. A kapuba a sérült Schmeichel ptólására a rutinos Schwarzer érkezett, a védelembe Huth, előre pedig a rijekai Kramaric. Kell is az erősítés a rókáknak, hiszen a bennmaradástól 4 egységre állnak. Jelenleg 17 pontosak, idegenben szerény, 2-1-9 (8-21) a mérlegük. Nugenték a tavalyi év végén és január elején mintha összekapták volna magukat, ám a legutóbbi három bajnokin megint pont nélkül maradtak. Sovány vigasz, hogy az FA Kupában továbbléptek a Tottenham ellen.
Pearson mester csapatában egyre kevesebb a sérült, egy cserecsatár nem bevethető. Felépült De Laet, így ő lehet a balbekk. Középen Cambiassora hárul majd nagy feladat az ellenfél támadásainak megszűrésével. Elől a Nugent, Ulloa, Kramaric trióból kezd vélhetően az első két csatár.
Azt gondoljuk, hogy az Arsenal a vesztes derbi után ma alaposan eltángálja a Leicestert, amely eddig mindössze egyszer tudott pontot szerezni az ágyúsoknál: még 1995-ben… Azóta csak vereség jött össze Arsene Wenger együttese ellen a fővárosban. Ma sem várunk meglepetést, a vendégek zaklatott időszakon vannak túl, és nem hisszük, hogy épp az Arsenal ellen térnének magukhoz. Hendis hazai győzelmet várunk, egy másik szelvényen pedig a +2.5 is jó választás lehet!

Liverpool-Tottenham Mindkét fél betalál: IGEN!

Remek meccset várunk az Anfield Roadon! Eseménydús ütközet lesz gólváltással!
A Liverpool még mindig nem az igazi. A vörösök jelenleg a 7. helyen állnak 24 mérkőzésen 39 pontot gyűjtve, hazai környezetben 5-5-2-es átlagos sort produkálva. Brendan Rodgers együttese egyszerűen képtelen a folyamatos jó és eredményes szereplésre, bár mostanság azért mégis valamelyest több a pozitívum a gárdával kapcsolatban. A bajnokságban az elmúlt 12 ütközet közül csak egyet buktak el, több mint egy napja veretlenek, az FA Kupában sikerült kivívniuk a továbbjutást Sterlingéknek, viszont a Ligakupa fináléjába már nem lesznek ott Skrtelék.
A középpályáról Luca és Lallana marad ki biztosan, míg Toure az Afrika Kupa győzelmét ünnepelheti.
A Tottenham fontos győzelmet aratott a hétvégén, az év meccsét nyerte meg a White Hart Lane-en az ősi rivális Arsenal ellen. Pochettino mester alakulata így fel is jött az 5. helyre. Jelenleg 43 egység áll a neve mellett, idegenben egészen tűrhető 6-2-3-as mérleget összehozva. A forma nem rossz, az idén 5 bajnokiból négy győzelem és egy vereség (Crystal Palace), bejutott a Ligakupa fináléjába a társaság, viszont az FA Kupától búcsúzni kényszerültek Eriksenék. A londoniak támadósora életveszélyes, Kane bombaformában van, mögötte Eriksen, Lamela és Dembele játszott a minap, a padon volt Soldado és Chadli. Jó hír a Spurs-drukkereknek, hogy valamennyi alapember bevethető állapotban várja a liverpooli kirándulást.
Az elmúlt években nem sok babér termett a vendégeknek, rendre a vörösök diadalmaskodtak. Ma sem zárjuk ki ezt az opciót, ám a gólokban nagyobb fantáziát látunk. Minkét fél betalálhat, az erre kínált 1.6-os szorzó kifejezetten csábító…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik