Hírek

Német gólok, olasz hazai

A hét utolsó napján Brémában gólokat várunk, Firenzében pedig hazai sikert!

Werder Bremen-Leverkusen Mindkét csapat betalál: IGEN! +2.5!

A két, jó passzban lévő együttes jó kis meccset vív egymással, amely gólokat is hoz itt is, ott is…
A Bremen Viktor Skripnikkel a kispadon megtáltosodott, mindkét tavaszi mérkőzését megnyerte (Hertha, Hoffenheim), rúgott négy gólt és mindössze egyet kapott. Kellettek is a pontok a zöldeknek, hiszen a veszélyes zónában töltötték a telet az északiak. A társulat jelenleg a 11 23 pontjával, a Weser Stadionban 4-3-2 (15-10) a mérlege. A keretben két bekk sérült, ám pótlásuk megoldott, Vestergaard jól illeszkedett be a védelembe.
A Leverkusen a 6. 32 egységgel, a tavaszt 4 ponttal nyitották a piros-feketék. A Dortmunddal remiztek hazai környezetben Bellarabiék, majd teljes sikerrel zárták a fővárosi túrát. Idegenben 4-2-3-as a vonatkozó statisztikájuk Kiesslingéknek, akik jó passzban várják a mai ütközetet: legutóbbi kilenc bajnokijuk közül mindössze egyet, a Bayern elleni idegenbelit veszítették el. A védelemből egy láncszem hiányzik sérülés miatt (Jedvaj), ám így is erős kerettel utaznak Brémába a dobogóra hajtó gyógyszergyáriak.
Mindkét gárda jó formában van, és elnézve pozíciójukat, nem feltétlenül elégednének meg egy békés iksszel. Nyílt csatát várunk, no és gólváltást, és akár a +2,5-ös opció is könnyen összejöhet. Ősszel például 3-3 lett a vége…

Fiorentina-Atalanta 1!

A lilák egy sikerrel végre Európát érő helyre kerülhetnek, ráadásul egyik kedvenc ellenfelük érkezik a Stadio Artemio Franchi-ba. Ebből hazai lesz…
A téli piacon is aktív volt a Fiorentina. Cuardado ment, jött viszont Diamanti és Gillardino, előbbi a szervezésben, utóbbi az ítélet-végrehajtásban mesteri. Montella mester alakulata a 6. helyen állt a játéknap előtt 32 ponttal, 3-5-2-es, igencsak vékonyka hazai mérleggel. Gomezék a legutóbbi tíz bajnokiból csak egyet vesztettek el (meglepetésre épp a sereghajtónál, Parmában), a múlt héten Genoából hoztak értékes pontot, no és a kupában a farkasokat a fővárosban ejtették ki a sorozatból. A keretben Rossi és Aquilani sérült, Savic letöltötte eltiltását, így ismét bevethető. Kérdéses továbbá Gonzalo Rodriguez, az egyik alapbekk szerepeltetése, ám azért nem lepődnénk meg, ha össze az argentin hátvédet.
Az Atalanta a múlt héten a Cagliari legyőzésével stabilizálta helyét a középmezőny második felében, így a bergamóiak most a 15. pozíciót foglalják el 23 ponttal. Hátradőlésre azonban semmi ok, hiszen a vonal alatti Chievo 18-nál jár. Stefano Colantuono legénysége idegenben 2-4-5-ös sort hozott össze, viszont Denisék a góllövéssel hadilábon állnak a túrákon. Gólkülönbségük távol Bergámótól 5-12. E probléma orvoslására érkezett Pinilla a télen, aki már gólt is szerzett új egyesületében. A keretben több védő is sérüléssel küzdött, nagy kérdés, hogy kit tudnak összedrótozni az orvosi szobában. Pinilla is edzéseket hagyott ki, talán a padra leülhet az erőcsatár.
A Fiorentina az elmúlt években rendre elverte a kék-feketéket, sőt, a bergámóiak még gólt sem szereztek mostanában bajnokin a violáknak. Ebben a felállásban a közelmúltban a kupában is összefutottak a felek, akkor 3-1 lett a vége. Most sem várunk meglepetést, szerintünk a pontok Firenzében maradnak. Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik